Zinātnieki nesnauž – uzzini par jaunākajiem tehnoloģiskajiem atklājumiem, kas saistīti ar ceļošanu!

Mūsdienās tiekam pārsteigti ar arvien jauniem atklājumiem! Brīžiem pat šķiet – vai iespējams iet vēl tālāk un atklāt vēl ko sensacionālāku?! Izrādās, ka var! Turklāt šie jaunatklājumi ļoti lieti var noderēt arī tūrisma nozarē, tostarp ar lielāku precizitāti kontrolējot drošību lidmašīnās, lidostās, kā arī saudzējot vidi!

Dronu popularitāte turpina augt

Lai arī drons ir salīdzinoši nesens izgudrojums, pieprasījums pēc tā strauji aug! Turklāt zinātnieki nav apstājušies pie sasniegtā – šobrīd tiek strādāts pie bezpilota lidaparātu izveides, kas darbotos kā komanda. Tiek tiktu izmantoti, piemēram, apsekojot katastrofas, būvniecības nozares vajadzībām un ne tikai.

Dzelzs vīra kostīms

Šķiet, ir izgudrots kas neticams – apģērbs, kas piešķir pārcilvēka spējas – "Exoskeletons"!

Šis kostīms samazina cilvēka muskuļu nogurumu, līdz ar to palielinot produktivitāti. Tas palīdz strādniekiem veikt darbus ilgāku laika periodu bez nepieciešamības atpūsties! Šādi kostīmi var tikt izmantoti, piemēra, militārām vajadzībām, glābšanas darbiem.

Ķivere, kas pilotam sniedz neticami daudz informācijas

Ja ar kostīmu, kas var piešķirt tā nēsātājam teju pārcilvēka spējas, vēl neliekas pietiekami daudz, tad ķivere būs lielisks tā papildinājums. Šī nav parasta ķivere – firmas "Raytheon's" aviācijas izgudrojums pilotiem piešķir spēju visu redzēt, visu zināt! Izklausās vai neticami! Sistēma, kas iestrādāta ķiverē satur tādu informāciju kā sensora attēlus, video un nodrošina datu apmaiņu no vairākiem militārajiem tīkliem. Tajā ir ieprogrammēts arī izdzīvošanas vajadzībām atbilstošs radio un GPS.

Prāta lasīšanas ierīce

Šķiet neticami, bet, spriežot pēc mūsdienu tehnoloģiju straujās attīstības, reiz var pienākt diena, kad lidostu drošības pārbaudē, varēs pat nolasīt tavas domas!

Kāda zinātnieku komanda no Tokijas strādā pie ierīces izstrādes, kas nepārtraukti skenē smadzeņu viļņus un attēlo piecu sekunžu garā animācijā GIF formātā. Tas ir kā solis uz priekšu iepriekš minētajām iespējām, piemēram, drošības pārbaudēs lidostās.

Videi draudzīga degviela lidaparātiem

Jaunākie atklājumi aviācijas nozarē var veicināt pozitīvu ietekmi uz vidi, proti, atsevišķas aviācijas kompānijas tiecas pēc jauniem risinājumiem un alternatīvām videi draudzīgas degvielas izmantošanā. Piemēram, kombinācija, kur apvienota tradicionālā un bio-degviela, kas radīta no lietotas cepamās eļļas, ir šobrīd populārākais risinājums!

 Lidojošās automašīnas – vai tas tiešām ir piepildījies?

Gandrīz vai katrs ir sapņojis par iespēju automašīnu izmantot ne tikai sauszemes vajadzībām, bet arī – iespējai lidot ar to! Tāpēc gandrīz vai neticams ir izgudrojums – "PAL-V"! Tas ir motociklam līdzīgs braucamais uz trijiem riteņiem, kas lido tikpat labi kā brauc! Vizuāli tas atgādina nelielu automašīnu ar rotējošu propelleru kā helikopteram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.76532602sec.