Kā izvairīties no naudas mainīšanas lidostā?

Tāpat kā restorāni, kafejnīcas un pat parastākie kioski lidostā - arī valūtas maiņas punkti tajās neatrodas, lai tā ļoti atvieglotu dzīvi kādam - bet gan, lai nopelnītu. Jo ikvienam zināms, ka lidosta ir slēgta telpa un - ja gribēsies dzert, tad ūdens pudeli par 2 eiro arī cilvēks nopirks. Līdzīgi ir arī ar valūtas maiņu - visbiežāk lidostā maiņas kurss būs daudz sliktāks nekā citur vai vismaz - par valūtas maiņu tiks piemērota komisijas nauda.

Kāds britu medijs vēstī, ka Southemptonas lidostā nesen ārzemnieks samainījis 500 britu mārciņas pret 439 eiro. Te gan vainojams pats mainītājs pats, jo nav zinājis kāds ir patiesais valūtas maiņas kurss, tomēr tas radījis diezgan lielu sašutumu Liebritānijas sabiedrībā un ceļotāju vidū. Šajā gadījumā īstais maiņas kurss būtu bijis aptuveni 542 eiro vai vismaz 537 eiro, ņemot naudu ārā no bankomāta.

Arī citās pasaules lidostās ir novērojams, ka tiek piemērota komisijas maksa (no 2-15%) vai arī valūtas maiņas kurss ir zemāks.

Tomēr kā izvairīties no šādām situācijām?

Pirmais padoms ir samainīt nelielu naudas summu Latvijā. Aptuveni tik, cik ieplānots pirmajai dienai vai pirmajam taksometra/shuttle autobusam. Pēc tam, nonākot sava galamērķa centrā, jau uz vietas var samainīt naudu vairāk.

Otrs padoms ir apskatīties vai sev nepieciešamo nevar iegādāties internetā. Ja var, tad, visdrošāk, biļetes iegādāties jau laikus - un internetā. Kā piemēram, Londonā "shuttle autobuss" jeb transfērs no lidostas uz pilsētas centru, var izmaksāt pat 20 mārciņas (25 eiro), kamēr pērkot internetā - divas nedēļas pirms brauciena, tas izmaksās tikai 2-10 mārciņas (3-15 eiro).

Kā arī trešais padoms ir - censties maksāt ar bankas karti. Banka par transakcijām komisijas nepiemēro, tā tikai konvertē naudu pēc noteikta kursa. Un veicot elektroniskus maksājumus (maksājot ar karti), kurss ir labāks, nekā veicot fizisku naudas maiņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68763494sec.