4 iemesli, kāpēc pieredze ir svarīgāka nekā lietas

Ir apgalvojums, ka nauda nevar nopirkt laimi. Savā ziņā tā ir taisnība - tomēr nauda var padarīt dzīvi laimīgāku, ja to izmanto pareizi. Mēs dzīvojam pasaulē, kura balstās uz naudu, tāpēc nav brīnums, ka cilvēki nereti "pazūd" naudas pelnīšanas posmā, attopoties jau dzīves beigās ar lielu kapitālu. Tomēr uzdodot jautājumu "vai esi laimīgs", viņi nereti vairs nespēj atbildēt pozitīvi.

Protams, nevar noliegt, ka lietām ir savs pielietojums - kuram gan nepatīk ātrāks telefons, skaidrāka bilde televizorā vai justies skaisti, nēsājot jaunāko dizaineru darbus? Taču šī laimes sajūta visai ātri pazūd - telefonam iznāks jaunāks modelis, dizaineru darbi novecos pat vēl ātrāk, bet apēstais pārstrādāsies. Galu galā, pēc 5 gadiem taču neatcerēsies "jā, man bija labākais iPhone, man dzīve bija tik laba".

Tieši tāpēc arvien vairāk cilvēku ir gatavi investēt lielas naudas savā pieredzē - tas ir, apceļojot pasauli, iepazīstot vietējo iedzīvotāju dzīvi, izmēģinot ēdienus, ko nekad neesi nogaršojis, kāpjot augstāk nekā jebkad esi kāpis un citās pieredzēs. Šī pieredze un emocijas saglabājas visu dzīvi - un pat ja nevarēsi atcerēties konkrēti ielas nosaukumu vai sīkākās detaļas, noteikti spēsi atsaukt atmiņā tās sajūtas, kuras izjuti piedzīvojot kaut ko.

1. Cilvēks ir dabas bērns un daba var būt labākais piedzīvojums

Vai esi domājis, kāpēc brīvajās vasaras dienās cilvēki tā raujas uz jūru? Vai kāpēc mēs cenšamies atvaļinājumu pavadīt laukos? Tas ir pavisam vienkārši - cilvēkam prasās pēc dabas - sajust svaigo gaisu, sajust plašumu un kaut ko citu, kas nav pilsētas mūri. Pat ja dzīvo aizņemtu pilsētnieka dzīvi, ik pa laikam aizej uz parku, pasēdi 15 minūtes un pavēro apkārtni. Centies nedomāt par ikdienas lietām, bet gan par dabu un to, kā cilvēks tajā iederas. Šādai pieredzei nav pat nepieciešami nekādi finanšu resursi.

2. Par ceļojumiem tu runāsi un atcerēsies gadiem

Vienalga kāds ir ceļojums, tas ir kāpiens ārā no ikdienas. Ja ikdienas ceļu uz darbu vari iet gadiem no vietas un tas viss "saplūdīs" vienā lielā atmiņā, tad pat 2-3 dienu ceļojums radīs emocijas, kuras varēsi jebkurā brīdī atsaukt atmiņā - ja vien pats to vēlēsies. Var jau iztērēt tūkstošiem eiro par labāku televizoru, telefonu vai citām lietām, bet mēs jau sacījām - tās novecos un pēc gada vai diviem būsi atkal situācijā, kurā jāizvēlas - vai pirkt jaunāko modeli par lielu naudu vai tērēt naudu pieredzei (piemēram, ceļojumam). Tas arī ir novērojams milleniāļu paaudzei, kas gatava daudz vairāk naudas tērēt savām pieredzēm, nevis lietām. Galu galā, dzīvojam tikai vienu reizi!

3. Nav svarīgi, ka ir mazāk nauda, ja esi apmierināts un laimīgs

Šeit nu piemēru ir neskaitāmu - sākot ar princesēm un prinčiem, kas atsakās no saviem troņiem un kapitāliem dēļ mīlestības, beidzot ar cilvēkiem, kas katru mēnesi noliek konkrētu naudas summiņu malā, lai ik gadu varētu aizbraukt ceļojumā. Naudas vērtība ir ļoti mainīga - ja pirms 10 gadiem 50 eiro likās ļoti daudz, tad šobrīd jau 50 eiro liekas ir teju trīs reizes nevērtīgāki... Ja nāksies mēnesi "paknapināties", bet iegūt kādas labas emocijas - kāpēc lai Tu neietu uz to savas mīļākās grupas koncertu? Kāpēc lai tu nebrauktu uz Taizemi?

4. Pieredzes tevi pilnveido kā cilvēku

Mēs katrs augam un attīstamies - un tu taču zini teikumu "par kļūdām ir jāmaksā"? Bet var mācīties arī bez kļūdām - var mācīties no savām pieredzēm. Ja redzi kā dzīvo citi, noteikti varēsi labāk novērtēt savu dzīvi - vai tā ir laba vai varbūt ir "jāpieliek" solis, lai tā varētu būt vēl labāka? Arī apkārtējiem, noteikti, ir svarīgi brīži kopā ar tevi. Katrs pavadītais brīdis ar draugiem vai ģimeni - īpaši ceļojumos vai "ārpus ierastās vides" jūs satuvina, jo jums ir kopīgas pieredzes!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18511987sec.