Padomi ceļošanai vienatnē

Ja apsver iespēju ceļot viens, tad zini - tā noteikti nav paredzēta kuram katram. Jāspēj orientēties vidē (nu, vismaz savā telefonā), jāspēj pašam par sevi parūpēties un nereti arī pastāvēt. Un, protams, komunicēt ar cilvēkiem - ja vien nevēlies ceļot klusumā. Ja viss šis tevi nav aizbaidījis, tad ieklausies padomos, ko vērts "likt aiz auss", ceļojot vienatnē.

Izvairies no klusām un mazām pilsētām

Visi, kuri ceļo vienatnē stāsta, ka šāda veida ceļojums savā ziņā ir sociāls eksperiments - atrast draugus un paziņas, komunicēt ar vietējiem. Tomēr ņem vērā, ka klusas un mazapdzīvotas pilsētas noteikti nebūs īstās vietas, kur iepazīties un socializēties ar cilvēkiem, jo tos vienkārši būs grūti atrast. Brauc uz pilsētām kā Barselona, Londona, Berlīne!

Pusdienošana viesnīcas numuriņā

Ēdienreizes vietējā bārā vai kādā cita veida ēstuvē būs īstais variants, ceļojot vienatnē. Tas ir vēl kāds lielisks socializēšanās veids, turklāt ēdienreizes nav jāpavada lepnā vientulībā, tās iespējams pat kļūs par ceļojuma ikdienas gaidītāko notikumu. Ļoti ieteicams ir doties uz vietām, kur dodas daudz vietējie iedzīvotāji, tādējādi garantējot ne tikai lielisku ēdienu, bet arī iespēju uzzināt par vietējiem apskates objektiem no pašiem iedzīvotājiem.

Nevajadzīgs stress

Ierodoties nepazīstamā pilsētā, liela kļūda ir izīrēt savu automašīnu un doties ceļā. Protams, ka tas var izvērsties par lielisku piedzīvojumu, tomēr, ja vēlies paspēt laikā nokļūt vēlamajā galamērķī, tad neparedzēti sarežģījumi radīs tikai liekas galvassāpes. Pirmās ceļojuma dienas kopumā būtu ieteicams pavadīt pēc iespējas mierīgākā vidē.

Pārlieku liela pašaizsardzība

Ne visi, ko nākas satikt ceļojumā, ir Tavi ienaidnieki, tomēr par labu nenāk arī otra galējība – uzskats, ka visi vēlas kļūt par labākajiem draugiem. Ceļošana vienatnē pieprasa zināmu balansu attiecībā uz to, kam uzticēties. Izbaudi sarunas ar vietējiem kādā labi zināmā vietā, bet izvairies no došanās uz nepazīstamu vietu kopā ar tikko satiktu cilvēku vai bariņu. Nu, ja vien neredzi, ka tiem var uzticēties!

Taupība

Ceļošana vienatnē var palīdzēt atjaunot savus spēkus ikdienas darbiem un iedvesmot arvien jauniem piedzīvojumiem, tāpēc ir vērtīgi arī netaupīt uz savu atpūtu. Piemēram, reizi pa reizei savām ērtībām noderīgi ir paņemt numuriņu kādā labā viesnīcā, nevis pirmajā hostelī. Tāpat der sevi palutināt ar izsmalcinātu ēdienu vai atpūtu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16773009sec.