Kā rīkoties pasažieriem, kas cietuši zaudējumus «Primera Air» bankrota dēļ

2018. gada 2. oktobrī Latvijā bāzētā zemo cenu aviokompānija Primera Air paziņoja par tās darbības izbeigšanu. Pasažieri par šo notikumu netika iepriekš brīdināti, tādēļ daudzi palikuši neziņā, kā rīkoties un pie kā vērsties pēc informācijas. Lidojumu kompensāciju pieprasījuma uzņēmuma "Skycop" eksperti informē, ka balstoties uz regulu ES 261/2004, aviokompānijas bankrots ir situācija, kad kompensāciju par atceltajiem lidojumiem pasažieri nevar saņemt, taču pastāv iespēja atgūt par aviobiļeti iztērēto naudu, kā arī atrast alternatīvu lidojumu.

Lai arī Primera Air bankrots ir ietekmējis 0,0084% no visiem aviopasažieriem, tas tomēr ir plaši izskanējis un sagādājis neērtības daudziem ceļotājiem. Lai netiktu būtiski mainīti pasažieru plānotie lidojumi, talkā nākušas citas aviokompānijas, kas piedāvā alternatīvus lidojumus ar īpašu atlaidi. Norwegian ir nācis klajā ar paziņojumu, ka ir gatavi piedāvāt izdevīgus lidojumus, ja pasažieri sazināsies ar viņiem tuvāko divu nedēļu laikā un spēs uzrādīt Primera Air lidojuma pirkuma dokumentus. Lidojumus ir iespējams meklēt pašiem, bet ātri un ērti var  palīdzēt arī tūrisma aģentūras, kas piemeklēs izdevīgāko lidojumu.

Lai arī pieprasīt kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies atcelto lidojumu dēļ, nav iespējams, pastāv trīs veidi, kā atgūt par biļetēm  jau iztērēto naudu:

Ja esi izmantojis kredītkarti – Tie pasažieri, kuri iegādājās aviobiļetes, izmantojot kredītkarti, var lūgt kredītiestādei iesniegt prasību par neizpildītajiem pakalpojumiem, aviokompānijas maksātnespējas dēļ.

Ja esi iegādājies ceļojuma apdrošināšanu – pārbaudi, vai ceļojuma apdrošināšanas polise sedz zaudējumus, kas radušies atcelta vai traucēta ceļojuma gadījumā, kura iemesls ir kompānijas bankrots.

Ja esi izmantojis tūroperatora pakalpojumus – Starptautiskai Gaisa transporta asociācija nodrošina norēķinu servisu starp aviokompānijām (BSP) un ceļojumu aģentiem, ar kura palīdzību pastāv iespēja vienoties par līdzekļu atgriešanu, aviokompānijas bankrota dēļ. Viss ir atkarīgs no vietējās maksātnespējas administrēšanas likumdošanas, taču jebkurā gadījumā pasažieriem ir ieteicams vērsties pie sava ceļojuma aģenta, lai noskaidrotu par iespēju atgriezt naudu par iegādāto biļeti.

Atsevišķās nozarēs, piemēram, apdrošināšanas nozarē, tiek veidoti fondi, lai nodrošinātu nepieciešamo izmaksu segšanu kompānijas bankrota gadījumā. Avionozarē šāda fonda nav un kā vēsta Starptautiskā Gaisa transporta asociācija, risinājums būtu sarežģīts un neefektīvs, jo problēma neesot tik būtiska – aviokompāniju bankroti ir rets notikums un laika posmā no 2011. līdz 2020. gadam kopā vien 0,07% cilvēku varētu tikt ietekmēti aviokompāniju maksātnespējas dēļ.

Par "Skycop":

Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums "Skycop" – uzņēmums, kas visā pasaulē cīnās par pasažieru tiesībām ar aviolīnijām, kas izvairās no kompensāciju izmaksāšanas par kavētiem vai atceltiem lidojumiem. Uzņēmums piedāvā ceļotājiem, kas vīlušies aviolīnijās, viegli atgūt naudu par kavētu, atceltu vai pārpildītu lidojumu, izmantojot starptautisko platformu www.skycop.com. "Skycop" profesionāļi ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi aviācijā, tiesā un parādu pārvaldībā ir gatavi palīdzēt pasažieriem cīņā par savām tiesībām, atgūstot maksimālu kompensāciju par ciestajām neērtībām. "Skycop" pārvalda kompensāciju portfeli vairāk nekā trīs miljonu eiro vērtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52961111sec.