Uzzini knifus, kas palīdzēs atrast labākos ceļojuma suvenīrus

Ja dodamies uz citu valsti, tad, protams, cenšamies kaut ko no šīs valsts atvest arī mājās. Ja esam budžeta ceļotāji - tad sakām, ka ar bildēm pietiks. Ja esam naudīgāki, tad cenšamies teju katram draugam vai radiniekam kaut ko atvest. Tomēr kas veido labu suvenīru...?

Patiesība ir kaut kur pa vidu - jo gan bildes, gan arī dārgas un daudzas mantas var tikt novērtētas vienlīdzīgi. Ja kaut ko ved, nekad neved cilvēkam vešanas pēc, ved kaut ko, kas cilvēkam patiks. Ja zini, ka draugam patīk palmas - uztaisi fotosēriju ar palmām, un tas arī būs labākais suvenīrs, ko vari atvest!

Neved popkultūras un kapitālisma lietas

Ja domā, ka kādam draugam no ASV atvedot kreklu vai cepuri "I <3 NY" kļūsi par ļoti superīgu draugu - tad maldies. Šādas cepures, kuras parasti ražo Ķīnā/Bangladešā/kādā citā valstī, var nopirkt arī Latvijā, pat krāmu tirgos un tiem pievienotā vērtība īsti nav. Ja ved kaut ko - tad ved kaut ko uz vietas ražotu. No Beļģijas - beļģu šokolādi (pārbaudi vai tā patiešām ražota Beļģijā). No Itālijas - pastu. No Igaunijas - kamas miltus utt.

Suvenīram arī nav obligāti jābūt amatnieka veidotam priekšmetam bez īpaša pielietojuma. Tas var būt kāds apģērba gabals, aksesuārs, virtuves piederums vai pat unikāls pārtikas produkts, kādu nav iespējams nobaudīt Latvijā un kurš, protams, ātri nebojājas.

Vietējie produkti vienmēr ir cieņā

Cena, izmantotie materiāli un paši produkti ievērojami variē pat vienas valsts robežās. Lai gan dažādi mākslinieciski priekšmeti bieži vien šķiet nelietderīgi un nevajadzīgi, vairumā gadījumu tie kļūst par vislabākajiem suvenīriem, jo vislabāk atspoguļo attiecīgās kultūras īpatnības – atgriežoties no ceļojuma, šķietami vienkāršās lietiņas sagādās patīkamu pārsteigumu mājiniekiem, bet pēc ilgāka laika – pašam ceļotājam liks pakavēties patīkamās atmiņās par piedzīvoto.

Krāmu tirdziņi

Viesošanās kādas svešas tautas tirgus placī ne tikai palielinās jūsu iespēju atrast ideālu suvenīru, bet arī piešķirs zināmu dzirkstelīti jūsu ekskursijai. Parasti no šeit nopērkamajām mantām teju katru otro var uzskatīt par suvenīru, turklāt reizēm atsevišķi darinājumi, ko var iegādāties par smieklu naudu, patiesībā var būt antīku priekšmetu vērtībā.

Nejauši priekšmeti

Vislabākie suvenīri ir tādi, par kuriem tu iedomājies nejauši, nevis ilgstoši staigājot un meklējot ko gan varētu nopirkt, jo ir taču jānopērk kaut kas. Ejot garām kādam veikalam, ieraugi plauktā kaut ko, kas tev atgādina par kādu draugu - paņem šo lietu. Vai arī, ja vēlies pats sev suvenīru - tas var būt pat olis no pludmales vai bārā nosperta glāze - pat metro karte, kurā atzīmēji savas pieturas. Piesprausta tā pie tavas mājas sienas būs lielisks atgādinājums tam, ka tur pabiji. Galvenais jau ir atmiņas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34613085sec.