9 vērtīgi ieteikumi ceļotājiem, kas dodas uz Ligūriju Itālijā

Ligūrija ir viens no mazākajiem Itālijas reģioniem, un tas ir sasniedzams ar visiem iespējamajiem transporta veidiem, tādēļ to par savu galamērķi iecienījušas ļoti daudzas ģimenes ar bērniem.

Ar personīgajiem ieteikumiem, kas jāņem vērā, dodoties atvaļinājumā uz Ligūrijas rietumu daļu (Liguria Ponente) dalās bloga Tastyitali.com autore Līga.

Neskatoties uz to, ka tā ir viegli pieejama no stratēģiskā skatu punkta, Līga iesaka ņemt vērā dažus laika gaitā pārbaudītus ieteikumus, lai atvaļinājuma laiku padarītu vēl patīkamāku. Pēdējo gadu laikā bloga Tastyitaly.com autore palīdzējusi saplānot atvaļinājumus ģimenēm ar bērniem, un, apkopojot uzkrāto pieredzi, dalās ar  dažiem personīgiem ieteikumi, kas pārbaudīti, dzīvojot Alassio un pavadot jau 3 vasaras sezonu brīnišķīgajā Ligūrijas zvejnieku ciematiņā Laigueglia pludmalē ar bērniem.

Noderīgi padomi ceļotājiem:

Naktsmītnes izvēle

Ir divu veidu ceļotāji. Tie, kam patīk baudīt vasaras svētku noskaņu un mūzikas un cilvēku čalošanas trokšņus, par savām atvaļinājuma mājām izvēlas viesnīcu dažu soļu vai padsmit minūšu gājumā no jūras. Šiem ceļotajiem jārēķinās, ka no rīta varēs dzirdēt troksni pludmalēs un līdz pat plkst 1:00 – 2:00 naktī baudīt pilsētas dzīvi. Otrie, savukārt, par naktsmītnēm izvēlas viesu namu apmēram 5-10 kilometru attālumā no pludmales.  Šie ceļotāji vakaros ģimenes un draugu lokā var baudīt klusumu, vērot kalnainās ainavas un baudīt vēsāku gaisu, kas no piekrastes parasti atšķiras par 3 līdz 5 grādiem.

Pludmales izvēle 

Alassio un Laigueglia skaistā smilšainā pludmale vasarā burtiski tiek nosēta ar sauļošanās krēsliem un lietussargiem visdažādākajos toņos. Ceļojumos ar bērniem Līga iesaka izvēlēties vietu maksas pludmalē, pirmajā vai otrajā rindā. Ja pludmales vietu rezervē uz nedēļu vai vairāk, tad tiek piedāvāta arī sava mantu uzglabāšanas vieta un pārģērbšanās kabīne. Pludmalē ir pieejamas dušas ar aukstu un siltu ūdeni, kā arī labierīcības. Konkrētās pludmales vietas (itāļu valodā - la Spiaggia) īpašnieks vai uzraugs parasti vēro kārtību savā pludmales teritorijā, un uzmana, lai pa to nestaigā sveši cilvēki un atpūtniekus netraucē uzmācīgie mantu tirgotāji. Sauļošanās krēsli atrodas diezgan tuvu cits citam, bet, izvēloties pirmo vai otro rindu, to īsti nejūt, jo lielākā daļa laika tāpat tiek pavadīta ūdenī.

Sauļošanās krēms

Lieki piebilst ka visas dienas garumā ir jālieto sauļošanās krēms. Aktīvāko bērnu vecākiem Līga iesaka sauļošanās krēmu uzklāt jau pirms došanās ārā no mājas.

Pludmales laiki un dzīves ritms

Maksas pludmales laiki vasarā ir no plkst 8:00 (dažās pludmalēs no 9:00)līdz 19:00. Šajos laikos par drošību pludmalē no saviem posteņiem rūpējas arī vērīgi glābēji. No 10:00 -13:00 rosība pludmalē ir ļoti aktīva, bet jau 13:00-15:30 tā uz mirkli pierimst, jo liela daļa atpūtnieku pusdieno. Daži nosnaužas turpat zem saulessargiem. Vēlāk cilvēki sāk atgriezties un pludmales atkal piepildās. Var novērot, kā cilvēki iet nobaudīt ierasto pēcpusdienas  kafiju un vēlāk (īpaši tie, kas jau pavadījuši atvaļinājumu un gras as doties mājup) ar jauniepazītajiem draugiem turpat pludmalē ietur kādu aperitivo. Nedēļu uzturoties pludmalē, bieži vien izveidojas jaunas draudzības - gan bērniem gan arī vecākiem.

Laikus padomā par pusdienošanas vietu

Lielākā daļa itāļu pludmali izmanto visas dienas garumā. Viņi ierodas pludmalē jau 9:00 no rīta. Tie, kuri maltīti izvēlas ieturēt pludmalē (daudzās no tām ir izvietoti galdiņi pusdienošanai ar savu līdzpaņemto pārtiku), visbiežāk ierodas ar līdzpaņemtu pārtiku termosomās. Itāļi visbiežāk līdzi ņem augļus, ūdeni, vīnu, maizi, salātus, eļļu, glāzes, galda piederumus un pat galdautu - visu nepieciešamo gardām un gaumīgām pusdienām. Itāļi pusdienot sāk laikā no 12:30-13:30, tādēļ, ja vēlies tikt pie publiski pieejamās pusdienu vietas, tad ieņem to laicīgi.

Pusdienas pludmalē

Katrai maksas pludmalei ir savi noteikumi, tādēļ, pirms veicat vietas rezervēšanu, ieteicams noskaidrot, vai pludmalē var ēst līdzi paņemto pārtiku. Daudzās pludmalēs ir savi iekšējie restorāni un kafejnīcas, kurās var ļoti ērti un garšīgi paēst. Līga uzsver, ka viņai kafejnīcu klātbūtne drīzāk traucējusi, jo bērnam visai viegli bija pieejami neveselīgie našķi.

Rezervē vietu restorānā laicīgi

Jūra iatrodas vien dažu metru attālumā no ciematiņa, tādēļ, ja izvēlies ieturēt maltīt kādā restorānā, atceries laicīgi veikt galdiņa rezervāciju, atbilstoši apģērbies un ievēro maltītes ieturēšanas laikus, citādi ir iespēja, ka paliksi tukšu vēderu.

Ievēro apģērba nosacījumus

Alassio un Laigueglia ir noteikumi, ka ārpus pludmales sievietes nevar staigāt peldkostīmos, bet vīrieši - bez krekliem. Tādēļ nebrīnaties, ja pēc tam, kad pieticīgi ģērbti esat nostāvējuši rindā pēc ūdens, jums paziņo, ka neapkalpos.

Pretodu līdzekļi

Ligūrijā vasarā ir ļoti daudz odu, tāpēc Līga vakaros un no rītiem iesaka izmantot pretodu līdzekļus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58701682sec.