5 produkti, kurus nevajadzētu ēst pirms lidojuma

Ne visiem ceļotājiem iet pie sirds lidsabiedrību piedāvātās maltītes, tādēļ daļa pasažieru izlemj kārtīgi ieturēties pirms lidojuma vai ņemt līdzi savu ēdienu. Tomēr spiediena maiņas, gaisa sausuma un citu faktoru rezultātā mikroklimats lidmašīnas salonā atšķiras, tādēļ aizrauties ar vēdera baudām pirms lidojuma nav ieteicams – pārēšanās sajūta mocīs vēl izteiktāk.

Lai lidojums būtu patīkams gan jums, gan līdzcilvēkiem lidmašīnas salonā, eksperti iesaka piecas lietas, no kuru patērēšanas pirms lidojuma izvairīties:

Pupas

Zemāka gaisa spiediena dēļ, kas valda lidmašīnas salonā, gaiss ķermenī izplešas, tādēļ lidojuma laikā vēdera uzpūšanās efekts ir palielināts. Šis pats attiecas arī uz citiem dārzeņiem, īpaši kāpostu grupai piederīgajiem, sīpoliem, sēnēm, ķiplokiem un artišokiem. Arī latviešu iemīļotā rupjmaize var izraisīt līdzīgu efektu.

Gāzēti dzērieni

Kola, limonādes un pat gāzēts minerālūdens var izraisīt iepriekšējā punktā aprakstītajam līdzīgu efektu – šo dzērienu sastāvā esošie mazie gaisa burbulīši  radīs diskomforta sajūtu.

Eļļā cepti kartupeļi, čipsi

Sātīgi un trekni ēdieni ir grūti sagremojami arī normālos apstākļos, bet lidmašīnā piespiedu kārtā nākas būt mazkustīgiem, turklāt ap vēderu ir arī drošības josta. Šādi ēdieni parasti ir arī ļoti sāļi, kas rada papildus slāpes, bet lidmašīnā jau tā nakas "izbaudīt" sauso gaisu.

Ķiploki

Ķiploku brīnumainās dziednieciskās spējas nav apšaubāmas, taču pirms lidojuma no tiem derētu atturēties... kaut vai tāpēc, lai blakussēdētājam nav jāieelpo nepatīkamais aromāts, kas ir šī veselīgā dārzeņa ēšanas blakusefekts.

Alkoholiskie dzērieni

Lidmašīnas salonā ir sauss gaiss, kas jau tā kaitē pasažieru ādai, bet alkohols ādas sausināšanas efektu jūtami pastiprina. Turklāt, lidsabiedrībai ir tiesības  pasažierus manāmā alkohola reibumā nemaz neielaist lidmašīnā. Tā vietā labāk atceraties visu lidojuma laiku pietiekošā daudzumā dzert ūdeni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51159906sec.