Aizvien biežāk cilvēki gatavo kafija ar augu valsts dzērieniem

Patīkama, maiga garša un daudzveidība izvēles iespējās – arvien biežāk cilvēki izvēlas baudīt kafiju kopā ar augu valsts dzērieniem. Iecienītākie no tiem ir mandeļu, kokosriekstu, rīsu, sojas un auzu.

Alpro zīmola vēstnesis, viens no Eiropas labākajiem baristām Merijns Gijsbers iesaka kādas augu valsts dzērienu pagatavošanas metodes ikviens var ieviest savā ikdienā.

Eiropas līmenī tendence baudīt kafiju ar augu dzērieniem ir ikdienišķa un vairs nav jaunums, taču Baltijā šī tendence pēdējo gadu laikā turpina tikai attīstīties un uzņemt apgriezienus. Straujais augu valsts dzērienu patēriņa pieaugums tuvāko gadu laikā turpinās palielināties un tas arī kafijas ekspertus mudina nestāvēt uz vietas un piedāvāt arvien jaunus kafijas dzērienus ar augu valsts produktiem.

Alpro veiktā pētījuma* dati liecina, ka aptuveni trešdaļa patērētāju Latvijā (33%) kafiju bauda ar pienu. Savukārt, nedaudz mazāk kā trešdaļa (28%) kafiju dzer gan melnu, gan kopā ar pienu. Aptaujas dati norāda uz tendenci, ka gados jaunāki kafijas patērētāji labprātāk izvēlas kafiju baudīt ar pienu, taču gados vecāki cilvēki dod priekšroku melnai kafijai. Arī tendence izvēlēties augu dzērienu pie kafijas, nevis dzīvnieku valsts izcelsmes pienu, pēdējo gadu laikā ir palielinājusies. Gandrīz puse (45%) patērētāju uzturā izmanto augu valsts dzērienus un lielākoties, baudot tos kopā ar kafiju.

Aizvadītajā nedēļā "Rocket Bean Roastery" vienviet pulcējās Baltijas labākie baristas, lai uzzinātu Alpro augu valsts dzērienu pagatavošanas noslēpumus, gardākās receptes un nianses kafijas pagatavošanā. Meistarklases vadīja viens no Eiropas labākajiem baristām holandietis Merijns Gijsbers. "Galvenais iesmels, kāpēc cilvēki izvēlas pie kafijas pievienot augu dzērienus, ir labā, patīkamā un maigā augu valsts dzērienu garša. Neapšaubāmi šiem augu dzērieniem ir arī plašs izvēles klāsts un tas sniedz iespēju baudīt dažādās garšas variācijas, kā arī atrast sev tīkamāko alternatīvā "piena" variantu. Protams, svarīgākie divi aspekti ir kafijas un augu dzērienu saderība, kā arī pats kafijas dzēriena pagatavošanas process," stāsta Merijns Gijsbers.

Kafijas eksperts Merijns Gijsbers iesaka kāda ir augu valsts dzērienu saderība ar kafijas pupiņu veidiem. Latīņamerikas un Kenijas kafijas pupiņas, kas pēc garšas ir rūgtenākas, labi saskan ar kokosriekstu un mandeļu dzērieniem, jo tie ir saldeni, izteikti un patīkami. Savukārt, Brazīlijas un Kostarikas kafijas pupiņas pēc struktūras ir izteiktākas un saldenākas un tās labi garšos kopā ar auzu un sojas dzērieniem, jo tie ir krēmīgi un maigi.

Ne tikai kafijas un augu dzērienu saderība ir būtisks aspekts. Arī pats pagatavošanas process ir svarīgs process. Barista Merijns Gijsbers iesaka vairākas vienkārši pagatavojamas receptes, kā mājas apstākļos baudīt kafiju ar augu dzērieniem.

Recepte nr. 1 – "Gaišo auzu late"

Nepieciešams:

●    210 ml auzu dzēriena

●    35 g baltās šokolādes

●    30 ml espresso kafijas

Pagatavošana:

1.    Balto šokolādi ievieto glāzē un pievieno espresso kafiju;

2.    Maisi kamēr šokolāde izkūst;

3.    Puto auzu dzērienu un pievieno espresso.

Recepte nr. 2 – "Mandeļu kapučīno"

Nepieciešams:

•    135 ml mandeļu dzēriena

•    30 ml espresso kafijas

Pagatavošana:

1.    Ielej krūzē mandeļu dzērienu;

2.    Lēni saputo mandeļu dzērienu, maksimāli sasniedzot 60 grādu atzīmi;

3.    Pievieno espresso kafiju siltajam augu dzērienam.

Recepte nr. 3 – "Krēmīgā kokosriekstu chai latte"

Nepieciešams:

●    275 ml kokosriekstu dzēriena

●    2 tējkarotes Ceylon Chai tējas

●    30 ml espresso kafijas

Pagatavošana:

1.    Puto kokosriekstu dzērienu kopā ar tēju 65 grādos;

2.    Pagriez krūzi augšpēdus uz 20 min;

3.    Ielej glāzē noturēto masu;

4.    Pievieno espresso kafiju.

*Mindscan aptauja tapusi sadarbībā ar Alpro. Šajā aptaujā piedalījās 500 respondenti, vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09681606sec.