Pulmonologs Mihaels Barscoks iesaka izdzīvošanas programmu pirms saslimšanas

Ar plaušu saslimšanām nodarbojas ārsti – pneimonologi vai pulmonologi, kuri diagnosticē un ārstē visas elpošanas ceļu saslimšanas. Mihaels Barscoks (Michael Barczok) ir plaušu ārsts, Vācijas pneimonologu ārstu valdes priekšsēdētājs un zinātniskas grāmatas autors.

Tuvākajos mēnešos daudzi cilvēki inficēsies ar koronvīrusu, tāpēc ir ļoti svarīgi savu organismu optimāli sagatavot inficēšanās gadījumam. Cilvēki jūt bailes un ir neziņā par rītdienu, jo neviens nevar tā īsti paredzēt likteni, ja nāksies saskarties ar šo vīrusu. Taču ārsts, kurš ikdienā strādā ar plaušu slimniekiem, iesaka nekavējoši uzsākt personisku izdzīvošanas programmu, lai saslimšanas gadījumā ķermenis ir stiprs un tas var vīrusu viegli pievarēt. Ārsts uzsver, ka šobrīd jādara viss, kas stiprina cilvēka fizisko un garīgo imunitāti.

Pulmonologa Mihaela Barscoka pieci ieteikumi:

1) Nodarbojaties ar sportu.

Jāskien, jāstaigā un jābrauc ar velosipēdu svaigā gaisā. Jāveic spēka treniņi, akcentējot plecu, roku un diafragmas muskulatūru, jo tādā veidā tiek stiprināta arī plauša.

2) Ēdiet veselīgi!

Cilvēki ar lieko svaru bieži vien slimo ar hroniskam slimībām, kas pieder pie riska grupas saslimšanas gadījumā. Tāpēc ir svarīgi jau tagad samazināt svaru, ēdot vairāk dārzeņus un augļus, kas ar vitamīniem stiprina ķermeņa imunitāti.

3) Atmetiet smēķēšanu.

Smēķēšana ierobežo plaušu funkciju un smēķētājiem elpošanas problēmas saslimšanas gadījumā ir daudz problemātiskākas nekā nesmēķētājiem. Tagad ir īstais laiks, lai atmestu smēķēšanu.

4) Lietojiet medikamentus!

Kļūstot laikam siltākam, gaisā ir vairāk ziedputekšņu. Apmēram 30% Vācijas iedzīvotājiem ir alerģija un 8% ir astmatiķi, kuri šajā laikā lieto medikamentus, kas satur kortizonu. Publiskā telpā ir teorijas, ka kortizons vājina organismu pret vīrusiem. Ārsts piekrīt, ka atsevišķos gadījumos tas tā arī ir, bet tikai, ja lieto tabletes vai spricē. Taču tas neattiecas uz kortizonu saturošiem astmas inhalatoriem. Ārsts iesaka turpināt lietot astmas inhalatorus, lai tādā veidā kontrolētu un sargātu elpošanas ceļus.

5) Iesaka potēties!

Cilvēki, kuri atrodas riska grupā, ir jāpotējas pret gripu un pneimokoku infekciju, jo tādā veidā var izsargāties no abām saslimšanām vienlaicīgi un stiprināt imunitāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62375188sec.