Atklāj Latviju no jauna: padomi izcilu ceļojuma fotogrāfiju uzņemšanai

Jūlijs ir vasaras pilnbrieda laiks, tātad – īstais brīdis ceļojumam, lai iepazītu Latviju.

Katram no mums ir iespēja apskatīt, saklausīt un sagaršot visu to, ko piedāvā mūsu zeme, turklāt dalīties spilgtākajās atmiņās varam, izmantojot vienmēr pa rokai esošo viedtālruni. Šie padomi palīdzēs iemūžināt neaizmirstamus kadrus no vasaras brīvdienām un saglabāt tos spilgti atmiņā vēl uz ilgu laiku.

Iespējams, tieši kāda no šīm bildēm tiks atzīta par labāko, ja uzdrošināsies piedalīties Next Image 2020 konkursā. "Jau šobrīd Baltijas mērogā esam saņēmuši nepilnus 1100 pieteikumus Next Image 2020 fotogrāfiju konkursā, starp kuriem 410 nāk no Latvijas. Šie rādītāji ļoti iepriecina, jo tie liecina, ka starp mums ir daudz talantīgu cilvēku, kas ir drosmes un apņēmības pilni izstāstīt savu stāstu arī citiem," stāsta Alise Cēsniece, "Huawei Consumer Business Group" mārketinga komunikācijas vadītāja Latvijā.

Atklāj pilsētas apslēptās pērles

Teju katra Latvijas pilsēta ir pilna ar arhitektūras pērlēm, tāpēc pirmais padoms, dodoties ceļā, ir izpētīt galamērķi internetā – iespējams, izdosies atrast  kādu profila bildes cienīgu vietu, uz kuru noteikti aizdoties un iemūžināt savā viedtālrunī. Tāpat vērts atcerēties, ka tūristu iecienītākās vietas ne vienmēr būs ceļā veltītā laika vērtas, tāpēc izpētes laikā noteikti pameklē unikālas vietas, par kurām, iespējams, dzirdējis ne kurš katrs. Un vienmēr pārbaudi savu kontaktu sarakstu – varbūt Tavā paziņu lokā ir kāds vietējais, kurš labprāt izrādīs pilsētu un atklās labākās lokācijas skaistu fotogrāfiju uzņemšanai.

Savukārt, ja runa ir par kādu patiešām atmiņā paliekošu objektu, tad tā ir Latvijas arhitektūra. Gandrīz ikviens no mums ir uzlūkojis kādu grandiozu ēku vai ieraudzījis pamestu dzelzceļa staciju un nodomājis, ka gribētu, lai tagad pa rokai būtu fotokamera. Taču, pielietojot pareizos trikus, iespaidīgu attēlu var uzņemt arī ar tālruņa kameru. Tādēļ, fotografējot arhitektūru, vienmēr atceries par perspektīvu, līmeni, kompozīciju un gaismu, kā arī to, ka labākās fotogrāfijas rodas, nesarežģījot bildes kompozīciju.

Viens, divi, trīs – siers!

Raudzīties uz kompozīcijā un krāsu gammā perfekti ieturētu ēdiena porciju sagādā prieku ikvienam – arī mūsu tālruņa kamerai. Ja vēlies nofotografēt ēdienu, kas izskatās dabiskāk, piemēram, salātus vai zupu, vari būt mazliet radoši haotiskāks, savukārt, ja uzņem kāda trendīgāka ēdiena attēlu – krāsainu kūku vai spilgtu smūtiju – attēla pasniegšanai ir nozīme. Šādi ēdieni vairāk balstās uz krāsu līdzsvaru un līniju precizitāti, gluži, kā fotografējot skulptūru vai gleznu.

Lielu lomu spēlē arī pareizās virsmas izvēle. Koka dēļi vai piknika galds var radīt dabiskāku izskatu, tādēļ šī virsma labi noderēs, fotografējot vienkāršus ēdienus, piemēram, burgeru vai frī kartupeļus. Ja konkrētajā dienā ir vēlme nogaršot ko nedaudz ekskluzīvāku un krāsaināku, izvēlies vienkrāsainu šķīvi, jo tas paspilgtinās ēdiena vizuālās nianses.

Dalies Latvijas dabas skaistumā

Ceļojuma laikā svarīgi novērtēt arī mūsu dabu – tās daudzveidību un skaistumu, kas brīžiem ir elpu aizraujošāka, nekā ārzemēs. Vai tas ir stalts, ligzdā iekārtojies stārķis, saulriets virs jūras vai arī ziedoša pļava, iespaidīgiem dabas attēliem piemīt milzīgs spēks un tie spēj radīt ilūziju, ka mēs burtiski varam iekāpt fotogrāfijā. Iemūžinot dabas attēlu, labu rezultātu noteikti gūsi, izvēloties precīzu un skaidru fokusa punktu. Ja fotoattēlam ir skaidrs vēstījums un tas spēj novirzīt skatītāja interesi uz konkrētu objektu, rezultāts var būt patiesi spēcīgs.

Tāpat ne velti saka, ka fotogrāfija spēj iesaldēt mirkli. Kādēļ gan neiesaldēt arī kustību? Izpēti apkārtni un atrodi ūdenskritumu vai arī dodies uz mežu vērot, kā vējš spēlējas ar koku lapām, savukārt dabas kustību iemūžināšanai izmanto ilgstošu ekspozīcijas laiku. Šī funkcija piešķirs objektiem maigas līnijas un padarīs attēlu vēl iespaidīgāku.

Tagad dalīties ar skaistākajiem ceļojuma brīžiem varam ne vien ar draugiem, bet visu pasauli. "Atvaļinājuma laikā jebkurš Huawei lietotājs var apvienot patīkamo ar lietderīgo un uzņemto fotoattēlu iesniegt pasaulē lielākajā mobilās fotogrāfijas konkursā Next Image 2020. Mēs vēlamies atklāt Latvijas jaunos talantus un dot viņiem iespēju tikt pamanītiem, kā arī iegūt vērtīgas balvas no kopējā balvu fonda 40 000 ASV dolāru vērtībā," tā A. Cēsniece.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97681117sec.