Lielākie mīti par bezvadu austiņām: vai jūs joprojām tiem ticat?

Pēdējās dekādes laikā bezvadu austiņu popularitāte ir strauji augusi, pateicoties plašajam piedāvājumam tirgū, ko nodrošina jaunākās tehnoloģijas. Tomēr, neraugoties uz to ārkārtējo popularitāti, joprojām pastāv daudz nepatiesu pieņēmumu par tām. Daži uzskata, ka šādas austiņas var kaitēt dzirdei un vispārējai veselībai, citi apšauba trokšņu slāpēšanas funkcijas, bet kāds uztraucas par tālruņa akumulatora taupīšanu. Ja meklējat bezvadu austiņas, ir svarīgi izprast to galvenās atšķirības un spēt nošķirt patiesus faktus no mītiem.

Aleksandrs Jekimovs, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā, skaidro piecus biežāk izskanējušos mītus par bezvadu austiņām un dalās savā pieredzē par šo ierīču svarīgākajām funkcijām.

Bezvadu austiņas ir kaitīgas veselībai

Bezvadu un parastās austiņas kaitē dzirdei – šos ir izplatīts mīts. Tiek uzskatīts, ka skaļruņa atrašanās tuvāk bungādiņai var laika gaitā to sabojāt. Bezvadu austiņām pārmet arī papildu kaitējumu lietotāja veselībai, uzskatot, ka bezvadu savienojums un pašas austiņas rada kaitīgu starojumu.

"Runājot par dzirdi, bezvadu austiņas nevar tai kaitēt. Tā ir mūsu pašu atbildība – rūpēties par savu ausu labsajūtu un veselību, piemēram, izvairoties ilgstoši klausīties mūziku ļoti lielā skaļumā. Dzirdes bojājumi nav saistīti ar izmantoto austiņu veidu, bet gan ar to, kādai skaņas intensitātei un frekvencei sevi pakļaujam. Nav zināmi gadījumi, kad bezvadu austiņas būtu izraisījušas kādas veselības problēmas. Līdz šim arī zinātnieki nav pierādījuši, ka austiņas, kas darbojas pēc radiofrekvenču principa, varētu kaitēt veselībai, tāpēc šādiem pieņēmumiem nav loģiska pamata,” skaidro Aleksandrs Jekimovs.

Sviedri var sabojāt bezvadu austiņas

Bezvadu austiņas ir īpaši populāras skrējēju un citu sportotāju vidū, jo ļauj ērti baudīt iecienītāko mūziku bez fiziskām aktivitātēm traucējošiem vadiem. Tomēr neatkarīgi no tā, vai esat profesionāls sportists vai tikai rūpējaties par savu fizisko formu, dažādas treniņu aktivitātes neizbēgami liek svīst. Mitrums austiņām var būt kaitīgs, kā jau visām elektroniskajām ierīcēm, bet vai sviedri tiešām var sabojāt bezvadu austiņas, jo īpaši tās, kas tiek ievietotas auss kanālā?

“Saprotams, dažos gadījumos pārlieku liels mitrums vai ūdens nokļūšana uz austiņām var ietekmēt to skaņas kvalitāti – arī tad, ja tās ir ūdensizturīgas. Tomēr tās mierīgi turpinās darboties arī pēc tam, kad mitrums būs izžuvis. Tāpat kā ar citām elektronikas ierīcēm, vajadzētu izvairīties no to nonākšanas saskarsmē ar ūdeni, kā arī ļaut tām labi izžūt, ja tas tomēr noticis. Tāpat noteikti jāatceras austiņas regulāri notīrīt saskaņā ar ražotāja norādījumiem, jo arī nelieli netīrumi skaļruņu tuvumā var ietekmēt skanējuma kvalitāti, ”stāsta Aleksandrs Jekimovs.

Visas bezvadu austiņas ir vienādas

Viens no izplatītākajiem pieņēmumiem par bezvadu austiņām ir pārliecība, ka tās visas ir funkcionāli vienādas un atšķiras tikai skanējuma nianses. Tas gan ir ļoti aplams apgalvojums, jo patiesībā katras bezvadu austiņas atšķiras gan ar dizainu, gan vidi vai situācijām, kurā tās paredzēts izmantot. Lielākas austiņas, kas aptver visu ausi, būs sarežģītāk lietot, sportojot vai atrodoties ārpus mājām, kamēr auss kanālā ievietojamās austiņas sniedz iespēju gan sportot, gan tās ērtāk izmantot arī citās ikdienas situācijās. Tāpat arī vienas bezvadu austiņas var būt piemērotas lietošanai tikai salīdzinoši klusā mājas vidē, kamēr citas piedāvā skaņu izolējošas īpašības un pat trokšņu slāpēšanu, lai skanējumu netraucētu pat spēcīgs vējš vai citi blakustrokšņi.

“Lielākajai daļai bezvadu austiņu trokšņu slāpēšanas funkcijas ir stipri ierobežotas vai to nav vispār. Lietotāji bieži spriež par austiņu trokšņu samazināšanas iespējām, ņemot vērā to izskatu un formu, bet patiesībā šo īpašību nosaka  izmantotā tehnoloģija. Piemēram, jaunās Huawei FreeBuds Pro austiņas atpazīst apkārtējās skaņas un attiecīgi pārslēdzas uz trokšņu slāpēšanas režīmu, piemēram, novēršot vēja un citus apkārtējos trokšņus, lai jūs varētu justies brīvi gan mājās, gan trokšņainā vidē ārpus tām,” saka Aleksandrs Jekimovs.

Tās ātrāk izlādē telefona bateriju

Runājot par viedierīču enerģijas taupīšanu, joprojām bieži varat dzirdēt padomu neatstāt Bluetooth funkciju vienmēr ieslēgtu. Lai gan agrāk tas bija ļoti svarīgs ieteikums, tagad šī tehnoloģija ir būtiski progresējusi. Bezvadu austiņām ar aktivizētu Bluetooth savienojumu nevajadzētu ātrāk izlādēt tām pievienoto ierīci, saka Aleksandrs Jekimovs.

"Protams, ja viedtālrunī vienlaikus ar Bluetooth ir ieslēgts arī Wi-Fi vai GPS savienojums, tas var palielināt akumulatora patēriņu un ātrāk iztukšot ierīci. Tomēr mūsdienās, izmantojot enerģijas taupīšanas režīmu un pateicoties Bluetooth Low Energy tehnoloģijai, varat izmantot bezvadu austiņas, nebaidoties ātrāk iztukšot tās ierīces akumulatoru, kurai tās pievienotas,” stāsta Aleksandrs Jekimovs.

Bezvadu austiņas nav stilīgas

Arvien tehnoloģiskākā pasaulē elektroniskās ierīces no funkcionāliem gadžetiem pakāpeniski transformējas par stila elementu. Arvien vairāk ražotāju viedierīču dizainam pievērš ne mazāku uzmanību kā to tehnoloģiskajām iespējām.

Kā norāda Aleksandrs Jekimovs, lai arī skaistums ikvienam ir individuāls jēdziens, bezvadu austiņas jau kādu laiku ir ieņēmušas mūsdienīga stila akcenta lomu: “Piemēram, minētajām Huawei FreeBuds Pro jau ir moderns minimālisma dizains, tās pieejamas trīs dažādās krāsās, kas tās padara ērti pielāgojamas dažādām situācijām. Ne mazāk ērta ikdienā ir austiņu kārbiņa, kas iederēsies pat nelielā kabatā.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20541716sec.