Kabatas izmēra palīgi virtuvē: kā viegli pagatavot restorāna cienīgu maltīti

Tā kā restorāni vēl arvien ir slēgti un līdzņemšanai domātais ēdiens vairs neiepriecina, ir jāmeklē jauni veidi kā bagātināt savu garšu pieredzi ar netradicionālām un jaunām garšvielām piesātinātām maltītēm, gatavojot pašiem. Nereti ir grūti atrast iedvesmu gatavot mājās, jo tas prasa laiku un pacietību, pat nedomājot par netīro trauku kalnu, kas paliek pēc gatavošanas. Par laimi, mūsdienu tehnoloģijām attīstoties neticamā ātrumā, paplašinās arī iespējas, kā mājas apstākļos pagatavot restorāna cienīgu maltīti viegli un ātri. Ar dažādām receptēm bagātām lietotnēm un inovatīviem, gatavošanu atvieglojošiem digitālajiem rīkiem iepazīstina tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperte.

“Kamēr esam spiesti ilgstoši uzturēties mājas, lielu popularitāti ir ieguvušas lietotnes ar dažādu recepšu klāstu un pagatavošanas instrukcijām. Lai viedtālruņu lietotāji nezaudētu saskarsmi ar pasauli, lietotņu izstrādātāji strādā pie dažādu dzīves jomu aptverošu lietotņu izstrādes, dodot lietotājiem plašas iespējas, kā papildināt savu ikdienu ar interesantiem notikumiem un ierastos pienākumus paveikt atjautīgāk un ātrāk, lai veltītu laiku ģimenei,” skaidro Gunta Kursiša-Butkāne, “Huawei Mobile Services” Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Ēdieni no visas pasaules vienuviet

Recepšu lietotnes ir jaunās pavārgrāmatas, kas atbrīvo vietu grāmatu plauktā tavai mīļākajai literatūrai un atvieglo putekļu slaucīšanu. Cookbook Recipes apvieno neskaitāmas receptes no visas pasaules. Lietotājam ir iespēja meklēt jau gatavus ēdienus, kā, piemēram, pica, zupa vai sautējums, vai meklēt pēc pārtikas produkta, kuru vēlas pagatavot. Tāpat ir iespēja ielūkoties citu kultūru ēdienkartēs un pagatavot saviem mājiniekiem nebijušas maltītes vai pat izveidot tematisko vakaru, pieskaņojot ēdienu izvēlētajai kultūrai, tādējādi apvienojot patīkamo ar lietderīgo - veselīga maltīte un kvalitatīvi pavadīts laiks ģimenes lokā. Pie tam, lietotājam ir iespēja saglabāt savas mīļākas receptes pie favorītiem, lai varētu tās aplūkot, arī ierīcei atrodoties bezsaistē. Tādā veidā var pagatavot unikālas maltītes arī lauku mājā, kur interneta pārklājums var nebūt tik labs.

“Šajā lietotnē īpaša ir iespēja iestatīt meklēšanas rīkā filtru, kas ļauj ievadīt vairākas ēdiena sastāvdaļas, piemēram, virtuvē jau atrodamus produktus. Tad lietotne piedāvā dažādus ēdienus, balstoties uz ievadītajiem pārtikas produktiem. Šādā veidā lietotājs ietaupa laiku, ko pavadītu skrienot uz pārtikas veikalu, lai atlasītu jaunus produktus. Tā vietā tiek pilnvērtīgi izmantoti jau pieejamie produkti mājās un ietaupīts laiks produktu sagādāšanā,” stāsta eksperte.

Katra vēlmēm pielāgotas maltītes

Pavadot vairāk laika mājās, nereti vieglāk ir padoties neveselīgiem našķiem nekā veselīgām maltītēm, tāpēc ir svarīgi disciplinēt sevi un meklēt iespējas, kā pilnveidot savu uzturu vienkāršā veidā. Lietotņu izstrādātāji strādā pie lietotnēm ar specifisku maltīšu plānu, lai katrs ēdējs var izplānot sev ērti pagatavojamas un sabalansētas ēdienreizes. Viena no tādām ir Paleo Recipes, kas piedāvā receptes, pamatā ņemot tādas sastāvdaļas, kas bija pieejamas arī mūsu Akmens laikmeta senčiem.

“Neskatoties uz netradicionālo ēdienu piedāvājumu, šī lietotne ir īpaša ar viedajiem atgādinājumiem, kas palīdz lietotājam ievērot maltīšu regularitāti un kontrolēt uzņemtā ūdens daudzumu. Šādu lietotņu ieviešana savā ikdienas rutīnā palīdz lietotājiem vieglāk ievērot izvēlēto maltīšu plānu un gudrāk tērēt laiku veselīgu ēdienu pagatavošanai,” skaidrs G. Kursiša-Butkāne.

Līdzīga lietotne ir Keto Recipes, kas papildu viedajiem atgādinājumiem, piedāvā uzņemto ogļhidrātu kalkulatoru, lai ērtāk sekotu līdzi uzņemto ēdienu uzturvielu sastāvam. Tas ir īpaši svarīgi, ja lietotājs ir izvēlējies ieturēt konkrētu diētas plānu, jo galvenais ir uzņemt organismam veselīgas un uzturvielām bagātas maltītes.

Saldākai dzīvei

Restorānā baudītas maltītes labākā daļa neapšaubāmi ir deserts, kas pieliek triumfējošu saldu punktu mūsu garšu kārpiņu priekiem, tāpēc būtiski ir parūpēties par šo maltītes daļu arī mājas apstākļos. Lietotnes Dessert Recipes un Cake Recipes apmierinās katra saldumummīļa lielākās fantāzijas.

“Lietotājiem svarīga iespēja ir parocīgs iepirkumu saraksts, kas atvieglo nepieciešamo pārtikas produktu iegādi. Abas šīs lietotnes piedāvā ērtu risinājumu - atliek tikai izvēlēties kāroto recepti un pievienot nepieciešamos produktus iepirkumu sarakstam, atzīmējot konkrētās sastāvdaļas. Tāpat ar sakārtoto produktu sarakstu var viegli dalīties ar kādu citu, piemēram, dzīvesbiedru, kam mājupceļā ir ērtāk iebraukt pārtikas veikalā, tādējādi efektīvāk pakārtojot ikdienas pienākumus abiem,” stāsta eksperte.

Kļūsti par sava mīļākā restorāna šefpavāru

Ēst gatavošanas lietotnes ir viedtālruņu lietotājiem ērts rīks, kā pagatavot jaunus un neierastus ēdienus ātri un efektīvi. Bez biezām grāmatām un neparocīgiem iepirkumu sarakstiem, lietotnes atvieglo ierasto ēdienu gatavošanu un palīdz atrast katra lietotāja gatavošanas prasmēm atbilstošas receptes, bet papildus receptēm ir iespējams pasūtīt jau gatavus komplektus ar visiem nepieciešamajiem produktiem gatavošanai.

“Viedtālruņu lietotājiem, kam produktu sagādei nav laika, lietderīgas būs lietotnes ar iespēju pasūtīt pavāra sagatavotus maltīšu pagatavošanas komplektus, vieglai un ērtai restorāna cienīgas maltītes pagatavošanai mājas apstākļos. Mums ir svarīgi saviem lietotājiem piedāvāt iespējami labāko aplikāciju klāstu, tāpēc AppGallery prioritāte ir rūpīgi atlasīt digitālos rīkus, kas palīdz cilvēkiem ne tikai sasniegt savus mērķus, bet arī lietderīgi izmantot laiku, lai būtu vairāk brīvo brīžu hobijiem un tuviniekiem. Tāpat arī visas AppGallery pieejamās lietotnes ir sakārtotas 17 dažādās kategorijās, lai lietotājiem būtu ērtāk atrast savām vajadzībām atbilstošas lietotnes,” skaidro G. Kursiša-Butkāne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15270805sec.