Aptauja: katrs piektais Latvijas iedzīvotājs šovasar plāno ārzemju ceļojumu, trešdaļai plānu vēl nav

If Apdrošināšanas veiktajā aptaujā noskaidroti Latvijas iedzīvotāju vasaras ceļojumu plāni. Gandrīz puse aptaujāto (45 procenti) atzina, ka šovasar ceļos, bet priekšroka tiks dota ceļojumiem pa Latviju (26 procenti). Ārzemju braucienus tuvākajos mēnešos ieplānojuši tikai 19 procenti aptaujāto.

Līdzīgu aptauju If Apdrošināšana veica arī pirms gada, tad ārpus valsts robežām vasarā plānoja doties 46 procenti latviešu. Šogad latvieši savos plānos ir piesardzīgāki un braucienu uz ārzemēm ieplānojis tikai katrs piektais. Tiesa, liela daļa iedzīvotāju (29 procenti) aptaujas veikšanas laikā vēl nebija izlēmuši, vai ceļos, iespējams, gaidot plašāku ceļošanas ierobežojumu atcelšanu vai samazināšanu. Katrs ceturtais aptaujātais atbildēja, ka šovasar ceļot neplāno.

Igauņu plāni līdzīgi latviešiem, lietuvieši krietni vairāk apceļos dzimteni

Aptaujā tika noskaidroti arī mūsu kaimiņu vasaras ceļojumu plāni. Starp Baltijas valstīm visvairāk ceļos lietuvieši (61 procents), lielākā daļa (43 procenti) gan plāno apskatīt skaistākās Lietuvas vietas, bet par ārzemju ceļojumiem domā 18 procenti. Igauņu vasaras plāni ir līdzīgi latviešu iecerēm. Pāri valsts robežām dosies 18 procenti igauņu, bet 27 procenti apceļos savu dzimto zemi. If Apdrošināšanas ceļojumu apdrošināšanas produkta vadītājs Endijs Melecis norāda, ka līdz ar iespējamo ceļošanas ierobežojumu atvieglošanu, braucieni pa Eiropu vasarā varētu atsākties aktīvāk, un par labu ārzemju ceļojumam varētu nosvērties līdz šim neizlēmušie un tie, kuri plānoja apbraukāt tikai dzimteni. Viņš gan uzsver, ka Covid-19 pandēmija nav beigusies, tādēļ nepieciešamība ceļot uz ārzemēm rūpīgi jāizvērtē.

Visvairāk šovasar ceļos trīsdesmitgadnieki

Aptauja parādīja, ka vasarā visvairāk ceļot plāno Latvijas iedzīvotāji vecumā no 35 līdz 44 gadiem (54 procenti). Aktīvi ceļotāji, kā ierasts, ir jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem (ceļos vismaz 52 procenti), viņi gan mazāk apceļos Latviju un plāno tālākus ceļojumus. Vismazāk ceļojumu iecerējuši iedzīvotāji no 55 līdz 65 gadiem – tikai 36 procenti vasarā būs tūristi. Iespēju izrauties no pilsētas īpaši gaida Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji (49 un 51 procents atbildēja, ka ceļos). Tāpat rīdzinieki, salīdzinot ar citu pilsētu un reģionu iedzīvotājiem, plāno tālākus ceļojumus un vairāk ceļos pa Eiropu un ārpus tās.

Drošība arī Covid-19 saslimšanas gadījumā

Tā kā lielākā daļa ārzemju atvaļinājumu plānu saistīti ar Eiropas apceļošanu, pirms aktīvās vasaras ceļojumu sezonas arī If ceļojumu apdrošināšana papildināta ar Covid-19 segumu, kas darbojas visā Eiropā un vairākos citos tūristu iecienītos galamērķos, piemēram, Turcijā, Ēģiptē un Gruzijā. “Šis jaunums nozīmē, ka turpmāk ceļotājiem tiks atlīdzināti izdevumi, kas saistīti ar Covid-19 saslimšanu, ja galamērķī vai tieši pirms plānotā brauciena cilvēks saslims ar šo vīrusu. Tiks atlīdzināti gan ceļojuma atcelšanas, gan aizkavēšanās izdevumi, gan ārstēšanās izmaksas,” skaidro E. Melecis.

Ārzemju ceļojumos latvieši devušies arī pēdējā pusgada laikā

Ceļošana pandēmijas ietekmē krasi ir samazinājusies, tomēr aptauja atklāja, ka ievērojams skaits Latvijas iedzīvotāju (8 procenti) pēdējā pusgada laikā ir devušies ārzemju ceļojumos. Arī If Apdrošināšanas dati rāda, ka pavasarī cilvēki turpināja ceļot, kaut arī daudzviet pasaulē bija stingri ceļošanas ierobežojumi. “Skaita ziņā ceļojumu, saprotams, bija ievērojami mazāk nekā citos gados, bet šie ceļojumi bija ilgāki. Tāpat ieviesto stingro ierobežojumu dēļ mainījās ceļojumu galamērķi. Būtiski samazinājās ceļojumu skaits Eiropas robežās, tai pat laikā pieauga ceļojumu skaits uz tādām valstīm kā Ēģipte, Turcija un AAE, kur cilvēki pārsvarā atpūtās kūrortos,” par novērotajām tendencēm šajā pavasarī stāsta E. Melecis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49642587sec.