Iesaka fotogrāfs: 6 idejas Līgo svētku mirkļu iemūžināšanai

Sagaidot vasaras saulgriežus un svinot latviešu gadskārtas svētkus Līgo, varam pieredzēt īpaši skaistas dabas ainavas, krāšņas debesis un miglas peldes pļavās. Lai notvertu īstos svētku mirkļus vairs nav nepieciešama profesionāla kamera – galvenais, lai viedtālrunis ir pie rokas. Ainavu fotogrāfs Kārlis Buškevics dalās ieteikumos, kā veiksmīgāk notvert svētku mirkļus un ko atcerēties, fotografējot ar telefona kameru.

“Pirms ķerties pie fotografēšanas, svarīgi izpētīt telefona iespējas un pieejamos fotografēšanas režīmus, jo automātiskais režīms neder jebkura foto mirkļa fiksēšanai,” pieredzē dalās fotogrāfs Kārlis Buškevics. “Ir jāpatur prātā trīs lietas – fotogrāfijas objekts jeb fokuss, gaismas daudzums un telefona kameras iestatījumi.”

Ainavas fotogrāfija

Lai pilnībā aptvertu pļavas ainavu, ieteiktu izmantot platleņķa kameru. “Foto tapšanā izmantoju Samsung Galaxy S21 platleņķa kameru, pacēlu to augstu virs galvas un pagriezu kameras leņķi ar skatu uz leju, iegūstot īpaši plašu un aptverošu skatu. Tādā veidā var uzņemt arī lieliskas līgotāju kopbildes,” komentē fotogrāfs.

Jāņu zāļu lasīšana

Lasot pļavas ziedus svētku vainagam, fotogrāfijā galveno fokusu lieku uz Līgo svinētāju – Jāņu zāļu lasītāju. “Pirms uzņemt foto, iesaku pamainīt gaismas intensitāti fotogrāfijā, lai debesis nebūtu par gaišu un ēnas par tumšu. Šoreiz izmantoju kameras lēcu 1x un pieliecos tuvāk zemei, lai attēlā pilnībā ietilptu arī fonā esošais koks,” stāsta fotogrāfs.
Līgo neatņemama sastāvdaļa – siers un alus.

Ar jaunāko viedtālruni kabatā, vairs nav nepieciešams profesionāļa padoms lielisku fotogrāfiju uzņemšanai – visu paveic telefona kamera. Samsung Galaxy S21 sērijas telefonos iebūvētā Food Mode funkcija automātiski atpazīst ēdienus un dzērienu, nosaka fokusu un noregulē gaišās un tumšās vietas – ar šo funkciju izdosies skaistas svētku galda kompozīcijas.

Svētku svinēšana

Lai notvertu svētku svinēšanas īsto sajūtu, neiztikt bez svētku vainaga, tautas tērpa un uguns klātbūtnes. “Pirms fotogrāfijas uzņemšanas pie uguns, ieteiktu foto satumšināt, lai gaišās vietas nebūtu pārgaismotas, jo kamera automātiski tumšās vietas cenšas padarīt gaišākas. Tikpat svarīgi ir uzlikt kameras fokusu uz svētku svinētāju, lai iegūtu izteiksmīgu, neizplūdušu kadru.

Saullēkta sagaidīšana

“Lai izveidotu veiksmīgu fotogrāfijas kompozīciju ar vienu galveno akcentu, šajā gadījumā – koku, pirms bildes uzņemšanas ieteiktu iestatīt režģa līnijas,” stāsta fotogrāfs. Šīs līnijas palīdz veidot trīsdaļīgu kompozīciju, kadrējot objektus attēlā un nosakot galvenos fokusa punktus. Fotogrāfijas tapšanā izmantoju -0,6x platleņķa kameru. Par ēnainajām un tumšajām vietām nesatraucos, jo zinu, ka pēcapstrādē lietotnē Adobe Lightroom mobile ēnas varēšu padarīt gaišākas.”

Lēciens pāri ugunskuram

Uzņemot fotogrāfijas kustībā vai lecot pāri ugunskuram, iestatījumi kamerā jāuzstāda vēl pirms fotografēšanas. Lai izdotos foto lēcienā, noderīga ir S21 sērijas telefonu funkcija Single Take, kas uzņem vairākas fotogrāfijas un pat video dažu sekunžu laikā, no kuriem pēc tam var atlasīt un izmantot veiksmīgākos kadrus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68165493sec.