Ko apskatīt, kad viss jau redzēts populārākajos latviešu ceļojumu galamērķos

Tāpat kā cilvēkam, katrai valstij ir tā viena daļa, ko iepazīt ir ļauts katram, un ir tā otra daļa, kas ir viegli noslēpumaināka, atklājoties pamazām kārtu pēc kārtas tikai īpaši vērīgajiem un tiem, kas to patiesi vēlas iepazīt. Baltijas valstīs lielākais tūroperators “Novatours” dalās ar populārāko ceļojumu galamērķu vēl neiepazītiem noslēpumiem.

Turcija, Antālija - kanjonu majestātiskums

Turcija ir valsts, kurā mīt visas pasaules smaržas, garšas un krāsas. Tā vilina ciemos ar plašām pludmalēm, augstas kvalitātes atpūtas iespējām, savām īpašajām tradīcijām, bagāto vēstures mantojumu un nesteidzīga dzīves ritma visaptverošu plūdumu. Kad tas viss ir iepazīts un iemīlēts, Turcija, kā kārdinošs apelsīns, aicina pasniegties pēc nākamās sulīgās daivas - pārsteidzošas dabas. Šīs viesmīlīgās valsts iekšienē rodami kanjoni - gadu simtos zemes garozā ievijušies, tie aicina doties pārgājienos, laivu izbraucienos, zirgu izjādēs vai lidojumos pāri tiem.  

Viens no iespaidīgākajiem un noslēptājiem kanjoniem Tazi atrodas vien aptuveni 45 minūšu brauciena attālumā no Antālijas un tiek dēvēts arī par Lielo kanjonu vai Ērgļu kanjonu. Tas pārsteidz savus viesus ar bagātīgu floru un faunu. Šo kanjonu par savu mājvietu pieņēmušu lāči, stirnas, lapsas, zaķi, lūši, ērgļi un daudzi citi savvaļas dzīvniek un putni. Tā akmens sienas slejas līdz pat 400 metru augstumā. Šis kanjons būs īpaši tīkams dabas mīļiem un nesteidzīgu pastaigu entuziastiem, tas ir rāms un mierīgs, lieliski piemērots arī nakšņošanai teltīs.  

Grieķija, Krēta - Eiropas lielākais palmu mežs

Grieķija ir kā aizraujošu grāmatu pildīts plaukts. Kāda no grāmatām prot atdzīvināt vēsturi, jo ir pildīta ar stāstiem, leģendām un vēsturiskiem notikumiem, aicinot doties ekspedīcijā, lai atrastu kalnu, kurā dzimis Zevs, vai pieskartos cietoksnim, kas pieredzējis vēsturiskas cīņas, vai ļautos fantāzijas lidojumam kādā tūkstošiem gadus senā amfiteātrī. Kāda cita grāmata aicina neaizmirstamu garšu ceļojumā, bet vēl kāda cita stāsta par krāšņo dabu un lieliskajām pludmalēm, kas šeit laipni sagaida un lutina ikvienu. Grāmatā par dabu ir ieslēpies stāsts par Eiropas lielāko palmu mežu, kas zināms ne visiem valsts ciemiņiem.

Šis palmu mežs atrodams Grieķijas lielākās salas Krētas austrumu daļā, aptuveni 2,5 stundu brauciena attālumā no galvaspilsētas Heraklionas. Meža ielokā ir vairāk nekā 5000 palmu koku un tas pieguļ smilšanai pludmalei, veidojot izteiksmīgu, īpašu un fotogēnisku dabas ainavu. Meža rašanās ir mītos tīta, reiz to bija “ieņēmuši” hipiji, pēcāk tur mēdza slēpties bēgļi, bet šobrīd mežs lutina ar mierpilnu pastaigu iespējām, bet pludmale lepojas ar Zilo karogu, kas apliecina tās atbilstību tīrības un kārtības standartiem.

Spānija, Barselona - labirintu valdzinājums

Spānija ir kā prieka pilns bērns. Šeit jaunas draudzības plaukst ātrāk par bērzu lapām pavasara siltajos saules straros. Šeit smaids rotā seju no saules ausmas līdz rietam un mēness staros. Šeit dziesmas ievijas ikdienas sarunās, bet deja var tapt, diviem skatieniem sastopoties. Spānija ir valsts, kur valda dzīvesprieks, dzīvo emocijas, izteiksmīga māksla un garšas kārpiņas lutinošs ēdiens. Šeit laikam ir cits ritējums un nesvarīgi svarīgais prot pagaidīt. Spānija prot rotaļāties un pārsteigt savus viesus dažādos veidos.

Viens no tās noslēpumainākajiem pārsteigumiem mīt Barselonā - gadsimtiem sens, bet zināms tikai vērīgakajiem - labirinta parks Hortas apkaimē. Šī parka izveide tika uzsākta 1791. gadā. Šobrīd tas ir pilsētas vecākais parks. Parka centrālais elements ir vairāk nekā 600 m lielais labirints, kura centrā atrodas Grieķu dieva Erosa skulptūra. Papildu tam parkā atrodams arī skatu laukums uz labirintu, romantisks dīķītis un takas lēnām pastaigām.

Bulgārija, Burgasa - putnu vērotāju paradīze

Bulgārija savus viesus sagaida ar rožu kroni galvā. Un ne velti. Roze ir Bulgārijas simbols, un Bulgārija ir viena no lielākajām rožu eļļas ražotājām pasaulē. Tāpat kā roze, plaukstot pamazām, Bulgārija savu īpašo šarmu atklāj pamazām - no sākuma ar lieliskām pludmalēm, nedaudz vēlāk ar viesmīlīgajiem iedzīvotājiem, pēcāk ar kalniem un skaisto dabu.

Īpašu cieņu Bulgārija ir iemantojusi putnu vērotāju starpā. Uz Bulgārijas dienvidaustrumu pilsētu Burgasu ik gadu dodas putnotāji no visas pasaules. Šeit atrodas īpaši mitrāji, kas pulcē varenu skaitu dažādu putnu - miljoniem gājputnu, bridējputnu, kaiju, zīriņu, stārķu un citu putnu - tos visus šeit iespējams vērot, pētīt un iepazīt. Mēdz teikt, ka Burgasa ir Bulgārijas putnu galvaspilsēta. Un tāpēc atpūta šajā Melnās jūras piekrastes pilsētā var būt vienlaikus gan relaksējoša, gan izzinoša.      

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.1598351sec.