Anna Rozīte: Kā viedpulkstenis brīdina, kad jādodas pie ārsta

Bioimpedances analīze ir metode, kas palīdz novērtēt ķermeņa sastāvu – muskuļaudu, tauku, kaulu un ūdens procentuālo daudzumu un ķermeņa masas indeksu. Sekojot līdzi šiem rādītājiem un uzturot tos normas robežās, iespējams samazināt sirds un asinsvadu slimību riskus, aizkavēt ķermeņa novecošanās procesus, uzlabot vispārējo veselības stāvokli un labsajūtu. Uztura speciāliste Anna Rozīte dalās pieredzē, kā viedais veselības uzraugs seko līdzi vairākiem ar veselību un labsajūtu saistītiem rādītājiem un brīdina, ja mērījumi ir ārpus normas.

“Viedpulksteņa mērījumu dati ir tiešs mūsu dzīvesveida un ikdienas izvēļu atspoguļojums. Daudzu slimību ierosinātāji ir palielināts svars, mazkustīgums, nepareiza ēdienkarte – tas viss ir labi pamanāms bioimpedances mērījuma rezultātos,” stāsta uztura speciāliste Anna Rozīte. “Samsung Galaxy Watch4 viedpulksteņos ir iestrādājis BioActive sensoru, kas ļauj veikt bioimpedances analīzi, tāpēc šiem rādītājiem var sekot līdzi katru dienu. Jo sabalansētāk ēdīsim, kvalitatīvāks būs mūsu miegs, regulāri nodarbosimies ar fiziskajām aktivitātēm, izmaiņas redzēsim ne tikai veselības rādītājos, bet arī savā labsajūtā.”

Atslēga uz veselīgāku dzīvesveidu – sabalansēts uzturs un fiziskās aktivitātes

Uzturs un fiziskās aktivitātes nosaka to, kāda būs mūsu dzīves kvalitāte un veselīgi nodzīvotie gadi. Veselīga uztura pamatā ir šķīvja princips – vienkārša formula jeb proporcionāli sadalīts ēdiens, kas palīdzēs ēst daudzveidīgāk un sabalansētāk. Augļiem un dārzeņiem vajadzētu atvēlēt pusi no šķīvja, ceturto daļu – kvalitatīvām olbaltumvielām, bet atlikušo ceturtdaļu – saliktajiem ogļhidrātiem jeb pilngraudu produktiem.

Nedēļā pieaugušajiem ieteicams vismaz 150 minūtes nodarboties ar vidējas intensitātes fiziskajām aktivitātēm vai 75 minūšu augstas intensitātes aerobajām aktivitātēm. Viedpulkstenis uzraudzīs ne tikai treniņu procesu, asinsspiedienu un sirdsdarbību, bet arī ļaus sekot līdzi veselības rādītāju izmaiņām un dinamikai, mainoties dzīvesveida paradumiem.

Ķermeņa sastāva analīze 15 sekunžu laikā

Izmantojot viedpulksteni ar BioActive sensoru, ķermeņa masas analīzi var veikt aptuveni 15 sekunžu laikā. Pirms mērījumu veikšanas, viedpulkstenī ir jāievada divi rādītāji – ķermeņa svars un garums. Pēc tam pulkstenim, kas atrodas uz plaukstas locītavas, uz 15 sekundēm jāpieskaras ar diviem pretējās rokas pirkstiem. Mērījuma laikā cauri organismam tiks laista viegla elektriskā strāva un tā sensors uztvers 2400 datu punktus. Strāva nav sajūtama, tā nekaitē veselībai un nav bīstama. Tā tiek vadīta caur beztauku ķermeņa masu, fiksējot pretestību saskarsmē ar taukiem, pēc kā tiek aprēķināts ķermeņa audu sastāvs. Ar viedpulksteni iespējams noteikt kopējo tauku procentu ķermenī, iegūt datus par muskuļaudu, kaulu un ūdens procentuālo daudzumu, kā arī par bāzes vielmaiņas ātrumu jeb kopējo kaloriju daudzumu, kas ikdienā nepieciešams ķermenim.

Vērsies pie speciālista, ja rādītāji pasliktinās

Regulāri veicot mērījumus, iespējams redzēt ne tikai padziļinātu ikdienas analīzi, bet arī rādītāju dinamiku. Ja ilgākā laika posmā rādītāji ir ārpus normas robežām, noteikti vajadzētu sazināties ar veselības aprūpes speciālistiem, lai meklētu atbilstošāko risinājumu problēmu novēršanai. Neskatoties uz to, profilaktiskos nolūkos ģimenes ārstu ieteicams apmeklēt reizi gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.179672sec.