Vairāk nekā tikai gaisa satiksmes centrs - iespaidīgākās lidostas pasaulē

Sākot ar atrakciju parkiem un beidzot ar iekštelpu ūdenskritumiem – tas viss ir atrodams pasaules klases lidostās, kas pilda ne tikai gaisa satiksmes centru funkciju, bet arī iedvesmo un izklaidē savus apmeklētājus.

Nereti lidojumi un atrašanās lidostā ceļotājiem saistās ar ilgu gaidīšanu, sarežģītām drošības pārbaudēm un garlaicību. Tieši tāpēc lidostas cenšas izmainīt savu tēlu un piedāvājumu, lai iedvesmotu apmeklētājus un padarītu viņu ceļojumus patīkamākus.

Kanālā “National Geographic” drīzumā gaidāms raidījums par vienu no Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) līdz šim viszemāk novērtēto lidostu. Jau nākamgad Lagvardijas lidostā noslēgsies vērienīgi renovācijas darbi - tā no sliktākās lidostas ASV plāno kļūt par labāko un modernāko. Pirmā sērija būs vērojama jau ceturtdien, 11. novembrī, plkst. 22.00.

Taču pirms raidījuma ielūkosimies citās pasaules labākajās, skaistākajās un pārsteidzošākajās lidostās. Ja parasti iesaka lidostā ierasties aptuveni divas stundas agrāk, tad uz šīm lidostām noteikti ir jādodas vēl ātrāk, lai varētu izbaudīt visu, ko tās piedāvā.

Singapūras Čangi lidostas dzīvžoga labirinti

Čangi lidosta ir katra ceļotāja sapnis. Tā ir bagāta ar aizraujošām aktivitātēm, kas ļauj kavēt laiku pirms, pēc vai starp lidojumiem – sākot ar iepirkšanos, dažādām ēstuvēm un beidzot ar izklaides objektiem.

Pirms Covid-19 pandēmijas sākuma, 2019. gadā, slavenā lidosta bija viena no 20 noslogotākajām lidostām pasaulē. To apmeklēja 68,3 miljoni cilvēku gadā, kas ir vidēji 187 000 cilvēku dienā.

Singapūras lidosta ir slavena ar tās zaļo iekārtojumu. Gaisa satiksmes centra iekšienē var atrast 40 metrus augstu ūdenskritumu, ko no visām pusēm ieskauj tropu augi un vairāk nekā 2000 koku. Tas ir augtākais iekštelpu ūdenskritums pasaulē. Vienā no termināļiem atrodas arī 100 kaktusu un tuksneša augu sugu.

Lidostā ir pieejamas izklaides visai ģimenei. Katrā terminālī ir rotaļu laukumi, slidkalniņi, izklaides klubi un pat kinoteātri. Lidostā ir arī 14 000 kvadrātmetru liels atrakciju parks ar vairākiem labirintiem.

Arī gardēži Čangi lidostā atradīs kaut ko sev interesējošu. Tajā ir ēdināšanas centrs vairāk nekā 100 ēstuvēm, no kurām aptuveni 30 darbojas visu diennakti. Lidostā ir arī 275 dažādi veikali.

Visaugstāk novērtētā lidosta 2021. gadā

Hamadas lidosta ir Kataras galvaspilsētas Dohas starptautiskā lidosta. To dēvē par greznāko gaisa satiksmes centru pasaulē. Un, kā uzsver ceļotāji, šī vienlaikus ir ļoti klusa lidosta.

Tajā ir aptuveni 20 pastāvīgas mākslas instalācijas. Centrālajā hallē atrodas septiņus metrus augsta, dzeltena rotaļu lāča skulptūra. Kā stāsta lidostas pārstāvji, tās mērķis ir ceļotājiem atgādināt par bezrūpīgo bērnību.

Lidostā ir viesnīca, kurā ceļotāji un lidojumu apkalpe var pārnakšņot vai netraucēti atpūsties uz pāris stundām. Tajā ir arī SPA centrs, sporta zāle un pat golfa simulators.

Tāpat gaisa satiksmes centrā ir arī vairāki bērnu laukumi, kuros dažāda vecuma mazie ceļotāji var kavēt laiku pirms vai starp lidojumiem. Savukārt atpūtas telpās ikviens var izmantot televizorus un ir pieejami arī datori.

Šobrīd lidostā notiek paplašināšanas darbi. Jaunajā daļā ir plānots izveidot līdzīgu telpu kā Singapūras lidostā – ar 10 000 kvadrātmetru plašu tropisko dārzu un 268 kvadrātmetrus lielu ūdens objektu. Protams, telpas papildinās arī ar veikaliem un restorāniem. Jau šobrīd lidostā ir gandrīz 100 dažādu tirdzniecības vietu un ap 30 ēstuvju.

Maltīte zem zvaigžņotas debess

Tokijas starptautiskā lidosta atrodas mazāk nekā 30 minūšu braucienā no pilsētas centra. Tā ir Japānas noslogotākā lidosta, un gadā to apmeklē aptuveni 80 miljoni pasažieru.

Lidostā ir trīs termināļi, starp kuriem kursē bezmaksas autobusi. Tranzīta pasažieriem ir pieejams arī vilciens.

Lidosta pasažieriem piedāvā dažnedažādas atpūtas un izklaides iespējas. Satiksmes centrā ir izveidoti vairāki lidmašīnu vērošanas laukumi, kuros apmeklētāji var netraucēti atpūsties. Uz lidostas jumta ir arī panorāmas skata telpa. Interesanti, ka Tokijas gaisa satiksmes centrā, balstoties uz 19. gadsimta liecībām, ir izveidota arī Japānas kultūrā nozīmīgā Hanedas Ninobashi tilta replika.

Kā interesants lidostas objekts noteikti jāmin planetārija kafejnīca. Tajā var vērot zvaigznes virs Tokijas un citām Hanedas lidostas galamērķu pilsētām, piemēram, Londonas, Singapūras un Sidnejas. Zvaigžņotā debess, iespējams, liks aizmirst par uzkodām, taču tas noteikti ir to vērts!

Šīs lidostas ceļotājiem sniedz lieliskas atpūtas iespējas. Pavisam drīz arī ASV Lagvardijas lidostas apmeklētāji varēs doties ceļojumos bez lieka stresa – baudot mākslu un izklaides iespējas. Ielūkojies pārbūves procesā un uzzini, kā top pasaules labākās lidostas. Skaties raidījumu jau no ceturtdienas, 11. novembra, plkst. 22.00 kanālā “National Geographic”!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15409899sec.