Pirms ceļojumu sezonas pieaug interese par kredītkartēm

Pandēmijas laikā, kad ceļojumu plānošana kļuvusi sarežģītāka, iekļaujot līdz šim nebijušus veselības riskus, pieaugusi iedzīvotāju interese par maksājumu kartēm ar ieļautu ceļojumu apdrošināšanu. Tādējādi cilvēki var izbaudīt ceļojumu un nedomāt par neplānotiem izdevumiem pēkšņu veselības sarežģījumu vai ceļojuma atcelšanas dēļ.

Luminor apkopotie dati rāda, ka Latvijā biežākais ceļojumu apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits ir par nozaudētu vai aizkavējušos bagāžu (41%) un medicīnas izdevumiem (39 %). Savukārt igauņi visvairāk piesaka atlīdzību par ceļojuma aizkavēšanos (57 %), bet Lietuvā – par medicīnas izdevumiem (63%). Lielākā izmaksātā ceļojuma apdrošināšanas atlīdzība šī gada deviņos mēnešos bankas klientiem Latvijā ir vidēji 415 eiro par medicīnas izdevumiem, kam seko vidēji 204 eiro par nozaudētu vai aizkavējušos bagāžu un vidēji 189 eiro par ceļojuma aizkavēšanos.

“Bankas novērojumi liecina, ka klienti aizvien vairāk izprot un novērtē mūsu piedāvātās maksājumu kartes priekšrocības. Turklāt, ieceļojot atsevišķās valstīs, ceļojumu apdrošināšana ir obligāts nosacījums. Mūsu pieredzē ir vairāki gadījumi, kad klienti par šo prasību uzzina tikai lidostā, tāpēc šādās situācijās bankas maksājumu karte ar jau iekļautu ceļojumu apdrošināšanu ir ļoti praktiska, ļaujot turpināt ceļojumu kā iecerēts. Jāuzsver arī tas, ka šī ceļojumu apdrošināšana ir spēkā ne tikai pašam maksājuma kartes īpašniekam, bet arī visai viņa ģimenei ar neierobežotu bērnu skaitu. Arī iekļautā Covid-19 risku apdrošināšana ir īpaši nozīmīga šobrīd, kad visā pasaulē izplatās jaunais vīrusa paveids un mums visiem nākas ne tikai ievērot papildu piesardzības pasākumus ceļojot, bet arī nodrošināt sevi un savus tuviniekus pret negaidītiem izdevumiem, ja ceļojuma laikā vīruss mūs tomēr ir mūs ietekmējis,” uzsver Jekaterina Ziniča, Luminor biznesa attīstības vadītāja.

Kā liecina bankas dati, klientu interese par bankas maksājumu kartēm, kuras iekļauj ceļojumu apdrošināšanu, Latvijā būtiski pieauga šī gada beigās pirms aktīvās vasaras sezonas sākuma. Pieprasījuma pieaugums tika novērots arī vasaras noslēgumā jeb augusta beigās, kas skaidrojams ar gatavošanos ceļojumiem skolēnu rudens brīvlaikā, kā arī straujo Covid-19 pieaugumu, kas, visticamāk, lika iedzīvotājiem vairāk domāt arī par apdrošināšanu ceļojumu laikā.

Kā liecina bankas dati, klientu interese par bankas maksājumu kartēm, kuras iekļauj ceļojumu apdrošināšanu, Latvijā pieauga jau šī gada maija beigās - neilgi pirms aktīvās vasaras sezonas iesākuma. Pieprasījuma pieaugums tika novērots arī vasaras noslēgumā jeb augusta beigās, kas skaidrojams ar gatavošanos ceļojumiem skolēnu rudens brīvlaikā, kā arī ar straujo Covid-19 saslimstības pieaugumu, kas, visticamāk, lika iedzīvotājiem vairāk domāt arī par apdrošināšanu ceļojuma laikā.  Arī šobrīd, kad ir sākusies aktīva slēpošanas un snovborda sezona un iedzīvotāji gatavojas ziemas brīvdienu ceļojumiem gan Latvijā, gan ārpus tās,  tiek novērota aizvien aktīvāka interese par bankas maksājuma kartēm ar iekļautu ceļojumu apdrošināšanu. Turklāt pat tādas aktivitātes kā slēpošana un snovbords, ir iekļautas šo maksājumu karšu apdrošināšanas segumā un tās darbojas ne tikai ārvalstīs, bet arī ceļojot Latvijas vai Baltijas ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81419516sec.