Kāpēc Tev vismaz reizi dzīvē vajadzētu ieplānot ceļojumu uz Taizemi

Taizeme ir valsts, kas savaldzina ar pirmo vēja brīzi, pirmo soli uz tās saules siltuma pielietās zemes. Tie, kas tur viesojušies, atzīst mūžīgu mīlestību un labprāt tur atgriežas vēl un vēl. Bet kas tad ir tas, kas tā savaldzina ceļotājus no dažādām pasaules malām? Tūroperators “Novatours” apkopojis galvenos iemeslus, kāpēc posties uz Taizemi jau iespējami tuvākajā laikā.

Dabas šarms

Taizeme var lepoties ar dabas resursu bagātību, tajā ir gan daudzveidīga augu un dzīvnieku valsts, gan unikālas un sargātas dabas teritorijas. Šeit vienuviet mijas mutuļojoša pilsētas dzīve, majestātiskas kalnu virsotnes ar zaļojoša daba. Bet tās vislielākais šarms ir pludmales, īpaši, Puketā.

Puketa savus viesus lutina ar pasakainu piekrasti, kas veido unikālu ornamentu - no balto smilšu pludmalēm līdz klinšainiem krastiem.

Puketas attīstītākajā pludmalē, Patongā, kas stiepjas 3 km garumā, ir plaša atpūtas, sporta, iepirkšanās un laika pavadīšanas iespēju izvēle. Patonga ir slavena ne tikai ar izklaidēm dienas laikā, bet arī ar tās neaizmirstamo nakts dzīvi.

No Puketas 17 km attālumā esošā Kata pludmale tiek uzskatīta par vienu no labākajām Taizemē pateicoties tīrajām, baltajām smiltīm un kokosu palmu alejām. Plašā un palmu ieskautā pludmale ir īpaši populāra ģimeņu vidū, kā arī slavena ar lieliskiem restorāniem, dzīvespriecīgo, bet ne pārlieku skaļo nakts dzīvi, un naktsmītnēm pludmales tuvumā.

Ēdiens

Visā pasaulē iecienītā Taizemes virtuve raksturo tās kultūru, kas ir dāsna, silta, uzmundrinoša un nomierinoša. Ikvienam Taizemes tradicionālajam ēdienam pamatā ir svaigas vietējās sastāvdaļas – pikantā citronzāle, asie čili pipari un sātīgās jūras veltes. Ēdieniem pamatā ir četras garšas: asa, salda, sāļa un skāba. Virtuves daudzveidību apliecina Bangkokas makaronu ēstuves, Puketas jūras velšu paviljoni un Birmas tirgus stendi Maihongsonas provincē.

Esot Taizemē, vērts būtu nogaršot: phat thai – ceptas rīsu nūdeles ar dārzeņiem, gaļu, zivīm vai jūras veltēm, khao soi – vistas zupa ar kraukšķīgām nūdelēm, chim chum – karstais “ podiņš” ar gaļu vai zivīm augu biljonā, kaeng – pikants karijs ar darzeņiem un gaļu, tom kha kai – vistas zupa ar zilo ingveru un kokosriekstu pienu, kung yang – grilētas garneles ar pikantu mērci, durianu – šis augs ir pazīstams ar savu nepatīkamo smaku, bet kas satur visus cilvēkam nepieciešamos vitamīnus.

Aktivitāšu daudzveidība

Taizeme ir kā brīnumaina karaļvalsts, kurā var iepazīt budistu tempļus, piedzīvot ņirbošu pilsētas dzīvi, kāpt kalnos, iet pārgājienos, nirt, baudīt dažnedažādas aktivitātes virs ūdens un piepildīt ikdienu ar krāšņu daudzveidību.

Izcilus niršanas un snorkelēšanas apstākļus dāvā Puketas sala, kas ir arī viens no populārākajiem atpūtas galamērķiem Āzijā. Lieliska caurredzamība, patīkams ūdens siltums, kas svārstās no 26 līdz 30 grādiem pēc Celsija, krāsaini koraļļi un bagātīgs klāsts dažādu zivju, jūras zirdziņu, jūras bruņurupuču, rajas un pat vaļu haizivis - to visu iespējams skatīt Puketu apskalojošajos ūdeņos.

Kad uz mirkli gribēsies aizmukt no ūdens šalkoņas, Puketa dāvā arī pārgājienu iespējas. Viens no visvairāk fotogrāfētajiem skatupunktiem ir rodams Karon skatu punktā, kur paveras ainava uz trim skaistākajām Puketas pludmalēm: Kata Noi, Kata Yai un Karon Beach. Skatu punktā ir iespējams nokļūt pa dažādiem maršrutiem, piemēram, apļa veida pārgājiens būs 7.4 km garš, bet ir iespēja izvēlēties arī citu.

Mierpilnākai atpūtai ieteicams aplūkot skaistākos tempļus, kas klāj visu salu, izzināt muzeju krājumus un baudīt pilsētu šarmu.

Drošības noteikumi, ceļojot uz Taizemi

Šobrīd Uz Taizemi var doties tikai vakcinētas un ar COVID-19 izslimojušas personas, tām personām, kam nav oficiāls COVID sertifikāts, būs jāievēro karantīna.

Visiem ceļotājiem ir jāveic Covid-19 PCR tests ne ātrāk kā 72 stundas pirms ierašanās Taizemes lidostā.

Katram tūristam, dodoties uz Taizemi, ir obligāti nepieciešams iegādāties ceļojumu apdrošināšanu, kurā iekļautas izmaksas COVID-19 inficēšanās gadījumā (vismaz 50 tūkstoši USD). 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55792904sec.