Kāpēc atpūta kalnu sniegotajās virsotnēs ir tieši tas, kas nepieciešams dvēselei

Nebeidzamu horizontu plašums, mirdzošs sniega tīrums un saules spožums ir tikai neliela daļa no tā, ko saviem viesiem dāvā augstkalnu virsotnes. Savā slepenajā lādītē tie glabā virkni iemeslu, kāpēc turp doties vismaz reizi gadā vajadzētu ikvienam. Tūroperators “Novatours” apkopojis galvenos iemeslus, kāpēc ir vērts plānot ziemas ceļojumu uz kalniem jau iespējami tuvākajā laikā.

Saules spēks

Saules varenais spēks spēj dabai likt plaukt, zaļot, skanēt kukaiņu un putnu dziesmās. Tas aicina baudīt dzīvi zem klajas debess. Tas raisa smaidu, dāvā lēnprātīgu mieru un dzīvesprieku. Latvijas ziemu īsās dienas un garie vakari mēdz raisīt ārkārtīgas īlgas pēc šī, tās nogurdina un šķietami liek izdzīvot pasīvajā režīmā. Tas viss tāpēc, ka pietrūkst saules spožuma un tās dāvātā dzīvesprieka, kas raisa arī D vitamīna trūkumu un no tā izrietošos miega traucējumus, nogurumu un grūtības koncentrēties. Ja pazīsti šīs sajūtas, tad Tev noteikti nepieciešama atpūta kalnos, jo sniegotās virsotnes ir labākais risinājums, kā uzlādēt sevi ar vareno saules enerģiju. Diena uz slēpēm, sniega dēļa vai vienkāršā pastaigā, uzlādēs iekšējo bateriju paātrinātā režīmā.

Dabas varenums

Jo tālāk uzdrīkstamies spert soli no savām dzimtajām mājām, jo vairāk ir iespējams pārliecināties par pasaules dažādību, skaistumu un varenumu. Jūras un okeāni draudzīgi sadzīvo ar dažnedažādām piekrastēm, līdzenumi mijas ar mežu un džungļu valstībām, upes caurgrauž kanjonus un kalnu virsotnes spēlējas ar mākoņiem.

Dabas varenība iedvesmo, atraisa un apbur. Šis mirklis, kad kalnu pacēlājs līgani ir uzvedis kalna virsotnē, skatienam paveras tāltāli debesu plašumi, liek elpai aizrauties. Stalti koki ar sniega cepurēm, mākoņi, kas liekas ar roku aizsniedzami, un zem kājām līkloču sniegots ceļš. Un nekas nespēj līdzināties kalnu dzestrā, svaigā un īpašā gaisa atsvaidzinājumam. Tā vien šķiet, ka tas piepilda ikkatru ķermeņa šūnu, dāvājot nebeidzamu enerģiju un spēku jauniem sākumiem un brīnišķīgiem dzīves notikumiem.   

Aktivitāšu daudzveidība

Atpūta sniegotajos kalnos nav tikai pacēlājs, līkločošana no kalna, pacēlājs un tā daudz, daudz reižu. Šī atpūta var būt arī daudz rāmāka un pavisam atšķirīga. To vienmēr var dažādot, piemēram, doties pārgājienā, izbraucot ar sniega motocikliem vai suņu pajūgā. Tāpat var mierpilni atgūt iekavēto grāmatu lasīšanu, veroties pasakainā kalnu ainavā. Kā arī ļauties iepirkšanās priekam un izzināt ārvalstu gastronomiskās nianses, apmeklējot restorānus, kafejnīcas vai ēdiena gatavošanas meistarklases. Kalnos ir jāmāk ļauties mirkļa baudīšanai. Ja gribas slēpot, tad ir jāslēpo. Ja tomēr iepriekšējā diena ir nedaudz sagurdinājusi, jāizvēlas citu izklaides veidu, lai atgūtu enerģiju. Lai vai kas tiktu izvēlēts, kalnu šarms piemīt ikvienai aktivitātei.

Apres-ski

Būšana kalnos, baudot aktīvo atpūtu, nav iedomājama bez Apres-Ski, kas tiešā tulkojumā no franču valodas ir “pēc slēpošanas”. Tas ir mirklis, kad dienas aktīvajai daļai uz kalna tiek likts punkts un starts tiek dots citādākām aktivitātēm. Restorāni un bāri, baseini, dubļu vannas, relaksējošas masāžas un pat vakara brīvdabas kino seansi. Bez jaunu draugu iepazīšanas arī šeit neiztikt, jo kalns vieno, un ikviens ir atvērts komunikācijai. Šis ir arī lielisks veids, kā iepazīt ceļojuma valsti nedaudz tuvāk, jo katra valsts šāda veida aktivitātes bagātina ar savām īpašajām “odziņām”.

Piemēram, lai pilnībā izjustu Itāliju, noteikti ir jānobauda trīs gardumi – tiramisu, kafija un silto ziemas dzērienu Bombardino, kura sastāvā ir gan alkohols, gan kafija, un tas tiek rotāts ar putukrējuma cepurīti. Šis gardais dzēriens acumirklī palīdz atgūt enerģiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20423818sec.