Fotogrāfa ieteikumi: Notver ziedēšanas krāšņumu kvalitatīvās fotogrāfijās ar viedtālruni

Šobrīd pilnā sparā zied sakuras, magnolijas, plūmes, tūlīt tām sekos ābeles, ķirši un pavasara sezonu noslēgs ceriņi. Ir īstais laiks doties fotomedībās, ziedēšanu iemūžinot skaistās fotogrāfijās. To lieliski var izdarīt ar palīgu, kas noteikti katram jau ir kabatā – savu viedtālruni. Fotogrāfs Egons Lācis, kas savos sociālo mediju kontos šobrīd dalās ar apbrīnojami kvalitatīvām sakuru fotogrāfijām, atklāj, kā veiksmīgāk iemūžināt ziedošo koku krāšņumu.

Galaxy S22 sērijas viedtālruņu kameras ir izstrādātas, lai izceltu detaļas, notvertu krāsas un sniegtu vairāk gaismas, kas tās padara izcili piemērotas ziedošu koku fotografēšanai. Lai notvertu, piemēram, sakuru ziedēšanas apjomu un plašumu, fotogrāfs Egons Lācis iesaka izmantot telefona platleņķa kameru, kas ļauj pilnā apmērā iemūžināt ziedošās rozā sakuru kupenas. Savukārt, domājot par fotografēšanu tuvplānā, viņam ir vēl vairāki ieteikumi.

Fotografē ziedus portreta režīmā

Sakuru un ķiršu ziedi ir kā radīti tuvplāna fotogrāfijām, jo tieši tā var vislabāk notvert ziedu trauslumu un krāsu nianses. “Ja vēlaties uzņemt niansētu un precīzu sakuras ziedu fotogrāfiju tuvplānā, iesaku izmantot kameras portreta režīmu. Ar jaunāko Samsung mākslīgā intelekta tehnoloģiju var uzņemt izcilas kvalitātes portretus - pat vismazākās detaļas izskatīsies izteiksmīgas un skaidras, kas ir īpaši svarīgi, ja fotografējiet tik smalkus objektus, kā ziedus,” norāda E. Lācis.

Izvēlies pareizo laiku

Kā min fotogrāfs, vislabākais laiks sakuru un citu ziedošu koku fotografēšanai ir vakars, aptuveni pusotru stundu pirms saulrieta. Tas ir diennakts laiks, kad ir vispiemērotākā gaisma, lai radītu tiešām neaizmirstamu attēlu – maigajā vakara gaismā ziedu pasteļu toņi izceļas īpaši. Ja neizdodas fotografēšanu ieplānot vakara stundās vai saullēktā, kas ir vēl viens diennakts laiks ar pateicīgu gaismu fotografēšanai, tad labāk izvēlēties dienu, kura ir nedaudz apmākusies. Mākoņi var palīdzēt noķert perfektu kadru, jo samazina saules gaismas intensitāti, radot piemērotāku gaismu skaistām fotogrāfijām.

Vēl svarīgi izvērtēt laiku, kad plānotajā fotografēšanas vietā ir mazāk cilvēku, jo ziedošās sakuras ik gadu vilina parku apmeklētājus un šajā laikā jārēķinās, ka visbiežāk pie kokiem pulcēsies daudz cilvēku. Ja izdodas noķert mirkli, kad apkārt nav cilvēku, ir īstā gaisma, tad pat vienkāršs, viens ziedošs koks uz zilu debesu fona attēlā izskatīsies patiesi maģiski.

Eksperimentē ar leņķiem

Radoši izvērtējot kompozīciju, ir vērts izvairīties no standarta attēliem ar fokusu uz ziedošu koku attēla centrā. E. Lācis iesaka: ”Fotogrāfija izdosies daudz interesantāka un atmiņā paliekošāka, ja izmantosiet ziedošos kokus, lai izveidotu ziedu rāmi ap kādu objektu, piemēram, augstsceltni, radot kontrastu starp dabas maigumu un pilsētvides robustumu. Tāpat ziedi var veidot rāmi arī mazākam objektam – gaumīgam velosipēdam vai draugam, ar kuru kopā esi devies pastaigā.” Leņķu dažādība padarīs fotogrāfijas atšķirīgākas un ļaus izcelties starp citiem attēliem sociālajos medijos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53471613sec.