Festivāli un notikumi vasaras ceļojumu galamērķos

Vasara mūs lutina ar aktivitāšu iespēju bagātību. Nereti šis laiks tiek iecerēts arī kādam saulainam ceļojumam. Atpūta katram asociējas ar savu - viens lūkojas pēc laiskas atpūtas pludmalē, citam tīkojas iekarot kalnu virsotnes, baudīt ūdens aktivitātes, pētīt un izzināt. Tūroperators “Novatours” stāsta par saulainākajiem vasaras ceļojumu galamērķiem un aktivitātēm, kas priecēs gan laiskas, gan aktīvas atpūtas baudītājus - festivāli un notikumi ceļojumu galamērķos.  

Grieķija

Grieķija ceļotājus izsenis ir vilinājusi ar lieliskiem ēdieniem, viesmīlīgiem cilvēkiem, bagātu vēstures mantojumu un apburošu dabu, kā arī ar šarmantām salām, kas katra pārsteidz ar savu īpašo raksturu un īpašiem festivāliem.

Roda ik gadu maija pēdējā nedēļas nogalē priecē ar viduslaiku rožu festivālu. Šis festivāls ir kā laika mašīna un dod iespēju piedalīties raganu un feju dejās, vērot aizraujošus ugunsēdāju, žonglieru un citu izklaidētāju trikus un vienkārši mieloties ar gardiem ēdieniem, kuru gatavošanas tradīcijas aizvijas senā pagātnē. Ierasti festivāls sākas ar gājienu no pils cauri pilsētas ieliņām, kuras caurvij dažādu amatnieku tradicionālo darinājumu tirdzniecības kioski.  

Sākot ar jūlija vidu līdz pat septembrim Krēta svin vīna darīšanas tradīcijas. Dažādās pilsētās dažādos datumos un dažādos apmēros šajā laikā noris vīna festivāli, bet svētku svinēšanas izcilniece ir Retimino pilsēta. Pilsēta savus viesus aicina baudīt vīnu, renesanses teātra izrādes un mūzikas priekšnesumus.

Bulgārija

Balkānu pussalas valsts Bulgārija ir caurvīta ar senas vēstures liecību vietām, unikāliem dabas apskates objektiem, krāšņu arhitektūru, šarmantiem ciemiem un pilsētām, un, protams, lieliskām Melnās jūras pludmalēm, kā arī tā piedāvā aizraujošu izklaides dzīvi.

Krāšņakie un smaržīgākie valsts svētki ir rožu festivāls, kas šogad gaidīs viesus 4. un 5. jūnijā, Kazanlak reģionā. Vairāki ciemi šajā laikā dzīvo rožu vākšanas rituālos: Koprinka, Jasenovo, Rozovo, Ražena, Enina, Kran, Kančevo.

Citu pieredzi sola Burgasā ik gadu notiekošais smilšu festivāls. Šogad tas tiks atklāts 1.jūlijā. Gan bulgāru, gan citu valstu mākslinieki gar jūras piekrasti būvē varenus smilšu mākslas darbus, kas priecē skatītājus visu vasaru.

Turcija

Turcija ir viens no iemīļotākajiem latviešu ceļotāju galamērķiem vasarīgas atpūtas baudīšanai. Pludmales, plaša kūrortu izvēle, izcila viesmīlība un gards ēdiens ir Turcijas kvalitātes zīmes jau gadu desmitiem. Kopā ar visu minēto Turcijā baudāms viens no neparstākajiem un fotogēniskākajiem festivāliem pasaulē - gaisa balonu festivāls Kapadokijā. Šī gada festivāla datums vēl nav izsludināts, bet plānots tas ir jūlijā. Ik gadu UNESCO pasaules mantojumu sarakstā esošais Kapadokijas reģions pulcē teju 200 gaisa balonu, kas maģiski piepilda debesu horizontu, dāvājot skatītājiem neaizmirstamus skatus un iespaidus.

Savukārt Turcijas pilsēta Antālija, līdzīgi kā Burgasa, aicina izzināt smilšu māslu. Jau pirmajā maijā atklātā smilšu festivāla, kas priecēs skatītājus astoņus mēnešus, šī gada tēma ir kosmoss un tas koncentrēsies uz kosmosa un cilvēka mijiedarbību, smilšu skulptūras atspoguļos cilvēces centienus sasniegt kosmosu.

Melnkalne

Vidusjūras baseina pērle Melnkalne ir viena no senākajām Eiropas valstīm, kas vilina ar savu brīnumaino dabu, Adrijas jūrā ienirstošajiem majestātiskajiem kalniem, bagātīgu vēstures mantojumu un viesmīlību.

Tās bagātās vēstures mantojumā joprojām dzīvo reizi gadā, no 30. jūlija līdz 2. augustam, mazā ostas pilsētiņā Kotorā notiekošs vasaras karnevāls, kas pulcē gan viesus no pašas Melnkalnes, gan citām valstīm. Vairāku dienu garumā gleznainās vecpilsētas ielas krāšņo ļaudis, kas tērpušies tēlainos, krāsainos tērpos, kas sarūpēti šim ļoti īpašajam notikumam par godu. Papildu tradicionālajiem un tematiskajiem kostīmiem vērojami arī filmu un datorspēļu varoņu tēlu kostīmi.

Vasarīga atpūta var būt gan mierpilna sevis lutināšana pludmalē, gan aktīva dabas aktivitāšu baudīšana, tomēr it visam piestāv neliela deva unikālas valsts pieredzes, kas izjūtama vietējos svētkos, notikumos un festivālos. Šāda atpūtas papildināšana vienmēr garantē neaizmirstamus mirkļus un skaistas atmiņas! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44693899sec.