Rūpējies par savu drošību publisko pasākumu laikā

Festivālu sezona rit pilnā sparā, tas nozīmē, ka ir vērts izzināt un atcerēties veidus, kā varam pasargāt sevi un savu īpašumu. Drošības nozares kompāniju asociācijas eksperti ir apkopojuši ieteikumus, lai atpūta publisku pasākumu laikā būtu droša un pozitīva.

Esi gatavs!

Gatavs ne tikai kārtīgi izklaidēties, bet arī neiegūt saules apdegumus vai nesamirkt lietū. Pirms dodies vairāku dienu atpūtā, pārliecinies, ka esi sagatavojies visiem laikapstākļiem, lai pasākumā justos komfortabli un neapdraudētu savu veselību. Neaizmirsti ne pretapdegumu krēmu, lietusmēteli un siltāka apģērba kārtu, ne līdzi salikto aptieciņu. Uzlādē līdzi paņemtās viedierīces, lai nepieciešamības gadījumā vienmēr varētu vērsties pēc palīdzības vai kādam to sniegt.

Uzmani mantas!

Pirms dodies uz pasākumu, rūpīgi izvērtē, kas būtu jāņem līdzi un ko labāk atstāt mājās. Ja tomēr esi izlēmis vērtīgas lietas ņemt līdzi, pārliecinies, ka tās tiek pieskatītas vai atrodas drošā vietā, piemēram, aizslēgtā automašīnā, novietotas pēc iespējas tālāk no garāmgājēju acīm. Noteikti neuztici svešiniekiem pieskatīt savas mantas un neglabā makā lielas skaidras naudas summas. Atceries, ka kabatzagli atpazīt nevar, tāpēc jo īpaši rūpīgi uzmani somu, kurā glabā sev svarīgas lietas. Mugursoma ir ērta, taču nav droša, jo no tās cilvēku pūlī ko izvilkt ir pavisam viegli.

Nebaidies lūgt palīdzību!

Apsargu, policijas darbinieku un pasākuma organizētāju mērķis ir rūpēties par apmeklētāju drošību. Ja esi nonācis situācijā, kurā jūties apdraudēts vai nezini, kā rīkoties, – nebaidies lūgt palīdzību! Ja uz pasākumu dodies ar bērniem, pastāsti, ka nomaldīšanās gadījumā nevajag baidīties no policistiem, pie kuriem doties ir visdrošāk, kā arī pārliecinies, ka bērns zina, kā rīkoties šādā situācijā. Piestiprini bērnam pie apģērba neuzkrītošu zīmīti ar savu vārdu un telefona numuru, jo paaugstināta stresa apstākļos bērns var neatcerēties pat visvienkāršāko informāciju.

Veido drošu satiksmi!

To, ka pie automašīnas stūres nedrīkst sēsties alkohola reibumā, zina katrs šoferis, taču tikpat svarīgi ir iegaumēt, ka arī elektrisko skrejriteni, velosipēdu un citus braucamrīkus nedrīkst vadīt persona, kas lietojusi alkoholiskos dzērienus. Pasākumu norise pilsētas teritorijā rada apgrūtinātu satiksmi plašā rādiusā ap notikuma vietu. Esi pacietīgs un nenovērs uzmanību no ceļa – jo sevišķi tad, ja tā tuvumā atrodas cilvēki. Apbrauc paredzamos sastrēgumus un ievēro drošas braukšanas noteikumus!

Neaizmirsti par mājokli!

Dodoties prom no mājām ilgstoši, aizver logus, atvieno elektroierīces no strāvas, aizslēdz durvis un ieslēdz signalizāciju. Pārliecinies, ka tavas prombūtnes laikā mājoklim nevar piekļūt sveši cilvēki un tajā nepaliek redzamā vietā atstātas zagļus iekārdinošas mantas mājas iekštelpās vai darbarīki pagalmā. Nodrošini mājās palikušo mājdzīvnieku aprūpi un pieskatīšanu.

Parūpējies par drošību un baudi priekpilnus piedzīvojumus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59287095sec.