«Novatours»: Rudenī ceļojumi uz siltajiem galamērķiem kļūst aizvien pieprasītāki

Latvijas laikam kļūstot arvien vēsākam, kas vienlaikus iezīmē arī skolēnu rudens brīvlaika tuvošanos, ceļotāji aktīvi sāk lūkoties pēc vasarīgiem atpūtas galamērķiem ārvalstīs. Latvijas tūrisma tirgus līderis “Novatours” saņem arvien vairāk pieprasījumu par piemērotākajiem galamērķiem šim periodam un tāpēc izceļ vairākas priekšrocības atpūtai rudenī: pēc karstuma norimšanas Eiropas dienvidos var baudīt patīkamu siltumu, pludmalēs un iecienītās apskates vietās ir krietni mazāk cilvēku, līdz ar vasaras sezonas beigšanos mainās un kļūst daudz draudzīgākas pakalpojumu cenas. Ceļojumu eksperti ir izcēluši populārākos rudens brīvdienu galamērķus un dalās ar padomiem, kur var pagarināt vasaru un pavadīt katra ceļotāja gaumei atbilstošu atvaļinājumu.

Rudens ceļojumiem ir savas priekšrocības

Kā stāsta “Novatours” pārdošanas daļas vadītāja Sanda Roze, lai gan daudziem patīk atpūsties vasarā, pirmie rudens mēneši Baltijas valstu ceļotāju vidū nav mazāk populāri, un tam ir vairāki iemesli: "Dodoties atvaļinājumā rudens sezonā, laikapstākļi Eiropas dienvidos ir daudz jaukāki - pludmalē var baudīt mierīgāku sauli, un arī ūdens temperatūra rudenī joprojām ir pietiekami augsta, tāpēc var droši baudīt daudzas vasaras sezonai ierastas aktivitātes. Turklāt pēc vasaras sezonas beigām dažādu pakalpojumu cenas parasti pazeminās, tādējādi var ietaupīt. Vēl viens iemesls ir ceļotāju plūsmas samazināšanās un mazākas rindas apskates objektos, kas tos ļauj iepazīt nesteidzīgāk”.

Pēc S.Rozes teiktā, šī brīža ceļojumu pieprasījums iezīmē interesi ceļojumiem kopā ar bērniem, ekonomiskas naktsmītņu iespējas aktīvai atpūtai,  greznas, “viss iekļauts" tipa brīvdienas eksotiskos galamērķos, kā arī ļoti daudzi meklē vienkārši aviobiļetes, lai dotos prom uz ilgāku laiku.

Ekonomiskās klases pilsētas tipa viesnīcas aktīvai atpūtai

Rudens un pavasaris ir labākais laiks aktīvam ceļojumam, kad nepieciešama vien viesnīca nakšņošanai, jo pārējais laiks tiek pavadīts, izzinot apkārtni. Šādiem ceļotājiem “Novatours” iesaka ekonomiskās klases viesnīcas, kas atrodas pilsētu centros, no kurienes ērti sasniedzami visi vēsturiskie objekti, turklāt cenas ir krietni zemākas nekā viesnīcās ar lielām teritorijām attālāk.

Speciāliste norāda, ka pat tādās pasīvās atpūtas jeb "viss iekļauts" tipa valstīs kā Turcijas un Grieķijas salu kūrorti arī var atrast dažādas aktivitātes savām brīvdienām. Šajos galamērķos var izzināt gan vēsturiskas vietas un kultūras objektus, gan ļauties iespaidīgiem gastronomiskiem piedzīvojumiem: "Lai gan daudziem Turcija asociējas ar pieczvaigžņu viesnīcām, šai valstij ir daudz ko piedāvāt: laivu braucieni uz salām, kanjoniem, senām pilsētām, hipiju pilsētas, zirgu fermas – tie ir tikai daži iemesli, kāpēc ir vērts iepazīt Turciju caur citu prizmu”.

Aktīvai atpūtai lieliski piemērots galamērķis ir arī Grieķijas salas - Korfu, Kefalonija un Roda, kas atrodas vien pāris stundu lidojuma attālumā no Latvijas. “Salām piemīt īpašas šarms - tās nenoliedzami līdzinās lielajai Grieķijas kontinentālajai daļai, bet katra pārsteidz ar kaut ko īpašu, unikālu un tikai konkrētajai salai piemītošu. Korfu ir olīvkoku un pludmaļu paradīze. Rodu novērtēs vēstures un vīna tradīciju cienītāji. Kefaloniju mēdz dēvēt par Eiropas eksotiku”, iesaka S. Roze.

Neaizmirstamas rudens brīvdienas kopā ar bērniemTūrisma nozarē skolēnu rudens brīvlaiks pēc popularitātes ir līdzvērtīgs gada lielākajiem svētkiem, atzīmē S. Roze. Tāpēc ir svarīgi tām gatavoties laicīgi un rezervēt ne tikai lidojumus un viesnīcas, bet arī ekskursijas, jo bērnu atvaļinājuma laiks sakrīt daudzās pasaules valstīs, tāpēc ir likumsakarīgi, ka vecāki vēlas izmantot iespēju un ceļot kopā ar jauno paaudzi. Īpaši tie, kuriem vasarā nebija laika atpūsties un kuri vēlas baudīt siltu laiku, iespaidīgus skatus un bezrūpīgu ikdienu: “Atpūtai kopā ar bērniem populārākie galamērķi parasti ir Turcijas un Ēģiptes kūrorti, jo tajos ir patiesi labi padomāts, lai katrs ģimenes loceklis varētu baudīt sev tīkamu atpūtu Ģimenes ar nedaudz vecākiem bērniem izvēlas Tenerifi un Madeiru, jo šīs salas piedāvā daudzas aktivitātes aktīvai ģimenes atpūtai.

Lidojumu biļešu medniekiem

Pēdējos gados arvien spilgāk iezīmējas jauns ceļotāju ieradums - “pārziemošana” siltajās zemēs. Šādus ceļotājus, galvenokārt” interesē aviobiļetes un populārākie ziemošanas galamērķi ir Tenerife vai Madeira.

“Katru gadu rudenī novērojam pieaugošus biļešu pārdošanas apjomus vienā virzienā vai uz ilgāku laiku. Tenerifi un Madeiru izvēlas tie, kuriem ir iespēja sabalansēt darba un ģimenes vajadzības, nepiesaistot savu darba vietu fiziski Latvijai, bet darbojoties attālināti. Nav pārsteidzoši, ka Tenerife ir latviešu iecienītākais ziemas galamērķis – tur tiešām valda mūžīgā pavasara klimats. Interese tikai par lidmašīnu biļetēm, nereti vienvirziena, ir vērā ņemama” stāsta S. Roze.

Ceļojumu eksperte atzīmē, ka Madeira pamazām tuvojas Tenerifei: “Šo vulkāniskās izcelsmes salu varam saukt par īstu attālinātā darba centru”. Madeira lepojas ar ātrāko fiksētā interneta ātrumu Portugālē, un ar lielisku klimatu, satriecošajām ainavām un viesmīlīgiem vietējiem iedzīvotājiem Madeira strauji kļūst par attālinātā darba llīderi. Īpaši Ponta do Sol ciemats piesaista attālinātā draba veicējus no visas pasaules, jo kopiena šeit pavada brīvo laiku kopā un dalās darba pieredzē. Salas galvaspilsēta ir slavena ar kopstrādes telpu plašo izvēli, kurās var arī produktīvi strādāt un paplašināt paziņu loku”.

Tiem, kas alkst pēc greznības - viss iekļauts ceļojumi vai atpūta eksotiskās zemēs

Pēc aktīvās vasaras daļa ceļotāju vēlas atgūt spēkus un baudīt augstākās klases viesnīcu mieru. Latvieši šādos ceļojumos biežāk dodas bez bērniem: “Ekskluzīvo brīvdienu ceļotāji parasti skatās uz kūrortiem Turcijā un Ēģiptē. Ja šie galamērķi jau ir labi zināmi, alternatīva "viss iekļauts" labsajūtas brīvdienām varētu būt Tunisija. Jau oktobra beigās sākas lidojumi uz Taizemi un Bali, savukārt no novembra mūsu ceļotājiem būs pieejamas Maldīvu salas, Seišelu salas, Maurīcija, Kuba un vēlākos ziemas mēnešos pievienosies mūsu īpašais ziemas sezonas papildinājums Dominikānas Republika, kā arī Šrilanka, Meksika un Zanzibāra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25975513sec.