Nepārdomāta atpūta var radīt simtiem tūkstošu lielus zaudējumus

Katru gadu Latvijas iedzīvotāju vidū arvien iecienītāka kļūst pārziemošana ārzemēs. Latvijas aukstās un sniegotās ziemas tiek iemainītas pret silto zemju klimatu. Sociālajos medijos publicētās bildes liecina par to, ka populārāko galamērķu topā ierindojas Indonēzijas salas, īpaši Bali. Tomēr pārziemošanai mēdz būt arī ēnas puses.

Saskaņā ar If Apdrošināšanas iedzīvotāju veiktās aptaujas datiem šajā ziemas sezonā atvaļinājumā plāno doties 40% Latvijas iedzīvotāju, no kuriem 30% atpūtai izvēlas tālākas un tuvākas siltās zemes.

Vienkārša atpūta vai tā sauktais workation (darba un atvaļinājuma funkcijas apvienošana) izklausās pēc patīkamas pieredzes – tā ir iespēja veltīt laiku savas garīgās veselības uzlabošanai. Tomēr ne vienmēr viss ir tik rožaini, jo, kā liecina If Apdrošināšanas dati, notiek aizvien vairāk neparedzētu gadījumu, kas saistīti ar veselības problēmām.

Inga Draule, If Apdrošināšanas ceļojuma produkta vadītāja, stāsta: “Aizvadītā gada izskaņā mēs saņēmām vairākus ceļojuma apdrošināšanas pieteikumus no mūsu klientiem, kas atradās Dienvidāzijā. Vēlos uzsvērt to, cik svarīgi, dodoties ārpus Eiropas Savienības, ir apdrošināt sevi un savus ģimenes locekļus, jo tur ārstēšanās izmaksas ir krietni augstākas nekā Eiropā.”

Atlīdzību pieteikumi ir bijuši ļoti dažādi, piemēram, iekodis mērkaķis, kā rezultātā ir nepieciešama speciāla vakcinācija, vai piedzīvots kritiens no motorollera, kas liek doties uz tuvāko medicīnas iestādi, lai pārbaudītu veselības stāvokli.

“Līdz šim dārgākās ārstēšanas un lielākās izmaksas ir bijušas saistītas ar infekciju slimībām, piemēram, Denges drudzi, kas ir ļoti raksturīgas Dienvidāzijas valstīm. Kā rāda If Apdrošināšanas pieredze, pacienta pārvešana no Bali uz Singapūru ar sanitāro aviotransportu var izmaksāt pat 50 000 USD. Ja veselības stāvoklis ir kritisks un nākas ārstēties intensīvās terapijas nodaļā, izmaksas par vienu dienu var sasniegt 8000 eiro, turpretī ārstēšanās standarta palātā izmaksā aptuveni 700 eiro. 2022. gada izskaņā saskārāmies ar gadījumu, kad klienta izvēlētais ceļojuma apdrošināšanas seguma limits – 100 000 eiro nebija pietiekams, lai segtu visas ārstniecības izmaksas, tāpēc vēlreiz vēlos uzsvērt, ka īpaši rūpīgi ir jāizvēlas savai atpūtai piemērots apdrošināšanas polises segums un limiti,” atklāj I. Draule.

Dodoties ceļojumā, īpaši tādā, kas garāks par nedēļu un kura galamērķis ir eksotisks, ir ļoti rūpīgi jāizvēlas sava ceļojuma apdrošināšana. Ne vienmēr līdzi paņemtajos ietaupījumos ir papildu līdzekļi vīzas pagarināšanai, viesnīcu un ārstniecības iestāžu izmaksām vai papildu aviobiļešu iegādei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19382882sec.