Ceļotāji nespēj pretoties bezmaksas vilinājumiem un iekrīt lamatās

“Bezmaksas brīvdienas Maldivu salās” – ar šādu kampaņu Turcijas kompānija “IQUEEM” kas nodarbojas arī ar kiberdrošību, sāka pētījumu par patērētāju lētticību un spēju atdot naudu krāpniekiem.

“IQUEEM” uzsāka šo viltus kampaņu “Bezmaksas brīvdienas Maldivu salās”, lai analizētu patērētāju uzvedību. Rezultāts graujošs – 30 tūkstoši cilvēku bija gatavi bez vilcināšanās noticēt šai viltus kampaņai un kļūt par krāpnieku upuriem! Ja šādu kampaņu īstenotu nevis pētnieki bet gan noziedznieki, tad šie 30 tūkstoši būtu gatavi atdot savus datus un ļaut savā viedierīce iekļūt noziedzīgu mērķu dēļ radītai programmatūrai.

“IQUEEM” vadītājs Berkuns Merals norādījis, ka šobrīd liela daļa iepirkumu pāriet online formātā, un līdz ar to pieaug arī krāpnieku darbības, kas vērstas pret patērētājiem, tostarp, tūristiem.

Statistika liek aizdomāties. 2019-2021. gadā divi no pieciem cilvēkiem bija pakļauti kiberkrāpniekiem, turklāt 35% kļuva par viltotu mājaslapu upuriem. Berkuns Merals norāda uz lielu problēmu – cilvēkiem trūkst izpratnes un  zināšanu par kiberdrošību, kā arī prasmju atšķirt viltotas mājaslapas, un ceļotājus visbiežāk krāpnieki var noķert savās lamatās, piedāvājot kaut ko par brīvu vai par milzīgām atlaidēm.

Pēdējie dati liecina, ka krāpniecības gadījumu skaits internetā tūrisma nozarē pēdējo divu gadu laikā palielinājies par 110%. Un tikai ASV šajā laikā krāpnieki izkrāpuši 95 miljonus ASV dolāru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82197881sec.