Darbs nav tikai bizness! Pieredzes stāstā dalās sociāli atbildīgs uzņēmums

Draugiem uzsākt biznesu ekonomiskās krīzes kulminācijā, ierīkot “biroju” saimniecības ēkas bēniņos, strauji augt starptautiskā līmenī, bet nekad nepazaudēt kopš pirmās dienas izvēlēto ceļu – darīt citādāk, lai padarītu pasauli labāku! Tas ir stāsts par stikloto būvkonstrukciju projektēšanas, ražošanas un uzstādīšanas uzņēmumu “UPPE” Jelgavas novada Brankās, kas no 23. līdz 26. martam piedalīsies izstādē “Māja I 2023”.

Ventspils Inovāciju un zinātnes centrs “VIZIUM”, Dziesmu svētku estrāde Mežaparkā, tirdzniecības centrs “Alfa”, “Hanzas perons”, restorāns un alus darītava “Zoltners”, Liepājas daudzfunkcionālais centrs “Lielais dzintars” – tie ir tikai daži no iespaidīgiem projektiem Latvijā, kuros stiklotās konstrukcijas ir veidojis uzņēmums “UPPE”.

“Viss sākās 2009. gadā, kad krīzes kulminācija un visādi ārējie faktori noveda mūs – četrus draugus un kolēģus – pie sajūtas, ka negribam turpināt kā līdz šim, un pie pārliecības, ka mums pašiem sanāks citādāk, nekā tur, kur mēs tobrīd bijām. Nešaubījāmies, ka būsim laba komanda, jo mūs vienoja vienādas vērtības gan biznesā, gan dzīvē – zinājām, ka mūsu darbs nebūs tikai bizness,” stāsta “UPPE” pārdošanas vadītājs Ivars Žagariņš.

”Dzīvei vajag mazdrusciņ laika un ļoti daudz attiecību veidošanas” – šo  V. P. Janga citātu uzņēmuma vadība uzskata par vadmotīvu it visā. Ivars stāsta, ka jau no pirmās dienas paši sev noteica pamatideju un pamatuzstādījumus tam, kā viņi dzīvos un strādās. Daļa sava laika un līdzekļu ir jāvelta tam, lai padarītu pasauli un apkārtējo dzīvi kaut nedaudz labāku – tā bija un aizvien ir uzņēmuma pamatvērtība.

“Mūsu darbs nav tikai stāsts par mums četriem. Jau sen tas vairs nav tikai par mums. Tas ir par visu mūsu komandu – par visām ģimenēm, kuras veido “UPPE” komandu,” stāsta Ivars.

Uzņēmums jau no sākta gala ir bijusi iespēju vieta daudziem. Darbs ir dots gan tiem, kuriem nav augstākās izglītības, gan tiem, kuriem nav savas dzīvesvietas vai ir kādi citi sarežģīti dzīves apstākļi. Jau vairākus gadus uzņēmums izmitina dažus savus darbiniekus, dāvājot tiem pagaidu mājas pašu ražotajās jūras konteineru mājiņās. Gadu gaitā tur ir dzīvojušas vairākas ģimenes, kurām tas ir bijis kā atspēriens savai tālākai dzīvei.

Kā viena ģimene ar labdarības organizāciju

Sava uzņēmuma telpās “UPPE” ir devusi mājvietu labdarības organizācijai – biedrībai “Tuvu”, kā arī iekšpagalmā paši būvējuši skatuvi, lai šeit varētu notikt lietderīgi un pozitīvi pasākumi jauniešiem. To kopiena Brankās ir izveidojusies ļoti jaudīga. Tāpat tiek rīkoti pasākumi vietējiem un blakus novadu iedzīvotājiem – dārza svētki vasarās ir arī kā priecīgs notikums un kopā būšana visiem darbiniekiem.

“Redzēt, saskatīt un pasniegt roku, kad tas ir nepieciešams. Un – viņi tic labajam cilvēkos. Tāds ir “UPPE” raksturs,” – īsi un kodolīgi uzņēmumu raksturo “Tuvu” vadītāja Lāsma Cimermane.

Saliedēšanās pasākumi remontprojektos

Par jau ikgadēju tradīciju ir kļuvuši “Tuvu” rīkotie remontprojekti ar mērķi uzlabot dzīves apstākļus ģimenēm, kurām tas ir nepieciešams. “UPPE” ir galvenais atbalsta partneris šajos projektos. Darbiniekiem tas ir trīs dienu saliedēšanās pasākums, kas noslēgumā rezultējas ar lielu gandarījumu pašiem un prieku ģimenēs, kurām tiek palīdzēts. Šajos projektos tiek atjaunotas mājas, kurās bieži nav pat dušas un tualetes. Remontprojekti ir ieguvums katram, tāpēc tajos ar prieku piedalās gan uzņēmuma darbinieki, gan partneri no Vācijas, gan brīvprātīgie un jaunieši. Katrs jūtas noderīgs!

“Gadu gaitā esam bijuši arī tādās mājās, kuras nav iespējams atjaunot, tāpēc radās ideja par konteineru māju izveidi šīm ģimenēm. Starp citu, pateicoties šai iniciatīvai, mums dzima ideja par jauna koncepta māju “MinMoHome” ražošanu, par kuru vairāk stāstīsim un arī rādīsim būvniecības izstādē “Māja I 2023” Ķīpsalā,” piebilst Ivars Žagariņš.

Pašu lepnums un prieks

“Kad dibinājām uzņēmumu, jau pirmajā pusgadā realizējām trīs lielus un izaicinošus projektus – viens no tiem bija ekskluzīva privātmāja Mežaparkā ar stikla liftu un daudzām citām stikla konstrukcijām, kā arī divi projekti Norvēģijā – kādā skolā un tirdzniecības centrā. Bet, ja jautā par lielāko lepnumu, tad tas noteikti ir mūsu nesenais projekts – ārējo fasāžu izveide Ventspils Inovāciju un zinātnes centram “VIZIUM”,” stāsta Ivars un paskaidro, ka tas ir bijis gan izmēru, gan sarežģītības ziņā nozīmīgākais.

Šim projektam ģeometrija bijusi izaicinoša, jo vertikālās līnijas, kas šķietami izskatās taisnas, patiesībā ir kā stari, kuri no punkta dziļi zemē uz augšu aiziet slīpumā. Līdz ar to visas stiklpaketes, kuras ievietojās starp stariem, ir atšķirīgos izmēros trapečveida formā. Kopumā vairāk nekā 3000 unikālu stiklpakešu, kurām katrai ir sava noteikta vieta fasādē. “Šis nebija copy-paste variants, tāpēc gandarījums bija milzīgs!” atzīst Ivars Žagariņš.

Satiec izstādē “Māja I 2023” Ķīpsalā!

Uzņēmums “UPPE” izstādē “Māja I” piedalīsies pirmo reizi un startēs tajā ar jaunā koncepta “MinMoHome” moduļmāju, kura tikko no ražotnes uzreiz tiks vesta uz izstādi, lai katrs to varētu apskatīt klātienē. Īpašs uzsvars ir likts uz mūsdienu stikloto konstrukciju risinājumiem – sienā iebūvētas bīdāmas minimālrāmju durvis, četrstiklu paketes, kā arī jaunums – uzņēmuma paša radīta ar hidrauliku aprīkota uz augšu paceļama stiklota siena! Uz tikšanos Ķīpsalā no 23. līdz 26. martam!

Par izstādi

Būvniecības izstādē “Māja I 2023” vienuviet varēs konsultēties ar jomas profesionāļiem, izvēlēties būvniecības materiālus, tehniku un instrumentus vai atrast uzņēmumu, kuram uzticēt savas mājas tapšanas stāstu – no sapņa līdz atslēgai! Četrās dienās divās hallēs un āra ekspozīcijā savus aktuālos piedāvājumus prezentēs vairāk nekā 350 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Apvienotās Karalistes un Rumānijas.

“Māja I 2023” programmu skati šeit: www.bt1.lv/maja1/news.php#events

Izstādes dalībnieku sarakstu skati šeit: www.bt1.lv/maja1/catalogue.php

Izstādi “Māja I” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk informācijas: www.izstademaja.lv.

Seko līdzi arī: www.facebook.com/izstademaja/ un www.instagram.com/izstademaja1/

Izstādes darba laiks:

23.–25. marts    10.00–18.00

26. marts    10.00–17.00

Ieejas biļešu cenas:

Ieejas biļete – 5 EUR

Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 4 EUR

Skolēniem – 3,50 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni; vai 1+3) – 13,00 EUR

Autostāvvieta – 5 EUR

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06220603sec.