Kā nepārmaksāt, izvēloties piemērotāko ceļojumu apdrošināšanu?

Pirms iegādāties ceļojuma apdrošināšanu brīvdienām ārvalstīs, ir svarīgi, lai izvēlētais polises segums pasargātu no neplānotiem izdevumiem, vienlaikus neradot liekus tēriņus. Apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma “Balcia” ceļojumu apdrošināšanas produkta vadītāja Lita Šulca dalās vērtīgos padomos, ko ņemt vērā pirms apdrošināšanas polises iegādes.

Ārstniecības izdevumu polises segums – atbilstoši galamērķim
Izdevumi par ārstniecības pakalpojumiem pieaug ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, tādēļ došanās ceļā bez ceļojumu apdrošināšanas ir riskanta. “Visbiežāk lielākie materiālie zaudējumi ceļotājiem rodas, akūti saslimstot vai iekļūstot negadījumā, ” norāda Lita Šulca.

Ceļotājiem, kuri plāno doties uz kādu no Eiropas Savienības valstīm, kā arī Norvēģiju, Islandi, Lihtenšteinu vai Šveici, eksperte iesaka pieteikties bezmaksas Eiropas veselības apdrošināšanas kartes (EVAK) saņemšanai. Tā apliecina tiesības minēto valstu iedzīvotājiem, īslaicīgi uzturoties citā dalībvalstī, saņemt valsts garantētos veselības aprūpes pakalpojumus. Ja EVAK kartes saņemšana ir nokārtota, tad apdrošināšana ar papildu segumu ārstniecības izdevumiem kalpos kā drošības spilvens.

Dodoties uz tālāku un eksotiskāku valsti, polises segumā par medicīniskajiem izdevumiem ieteicams izvēlēties summu vismaz 100 tūkstošus eiro apmērā. “Īpaši jāizceļ valstis Izraēla un Šveice, kur ārstniecības pakalpojumi ir vieni no dārgākajiem pasaulē, tādēļ, ja plāno doties uz šīm valstīm, noteikti izvēlies lielāko segumu par medicīnas pakalpojumiem,” papildina eksperte. “Savukārt Turcijā vai Ēģiptē, kas ir populāri galamērķi ģimenēm, EVAK karte nedarbojas, tādēļ noteikti apdrošināšanas polisē jāiekļauj ārstniecības izdevumi.”

Garāks ceļojums – vērtīgāka apdrošināšana
Ilgstošākā prombūtnē pastāv lielāks risks pēkšņi saslimt vai iekļūt negadījumā, tāpēc eksperte iesaka iegādāties apdrošināšanu ar plašāku segumu un augstākām apdrošinājuma summām. Ja nedēļas nogalē ceļo pa Baltijas valstīm un Poliju, vari izvēlēties pamata apdrošināšanas segumu vai izmantot EVAK karti.

Biežāk slimo un satraumējas bērni
“Balcia” dati rāda, ka bērni daudz biežāk nekā pieaugušie ceļojumu laikā slimo vai satraumējas. Vides un klimata maiņa atstāj lielāku iespaidu uz gados jaunākiem ceļotājiem. Jo mazāks bērns, jo lielāka iespēja, ka ceļojuma laikā var nākties vērsties ārstniecības iestādē. Šī iemesla dēļ noteikti jāparūpējas par apdrošināšanu, izvēloties atbilstošu apdrošinājumu summu medicīniskajiem izdevumiem atkarībā no izvēlētā galamērķa.

Ceļojuma mērķis – laiska atpūta vai sportiskas aktivitātes
Vasaras sezonā ļoti populāri ir kalnu pārgājieni un niršana. Plānojot doties kalnu pārgājienā vai nirt zem ūdens, rūpīgi jāizlasa izvēlētās apdrošināšanas noteikumi, lai precizētu, kāds ir maksimālais kāpšanas augstums vai niršanas dziļums, līdz kuram apdrošināšanas polise ir spēkā.

“Visbiežāk, dodoties kalnos līdz 2500 metru augstumam, polise būs spēkā, tomēr katram apdrošināšanas uzņēmumam kalnu augstuma līmenis var atšķirties, tādēļ to ir svarīgi precizēt,” uzsver eksperte. “Ja pārgājienā tiek izmantots alpīnisma aprīkojums, tā ir paaugstināta riska aktivitāte, un jāiegādājas atbilstoša apdrošināšana. Tas pats attiecas uz niršanu – jāpārbauda, līdz cik metru dziļumam niršana ir iekļauta standarta segumā. Ja niršanai nepieciešams PADI sertifikāts, noteikti nepieciešama apdrošināšana ar paaugstināta riska segumu.”

Apdrošināšana augsta riska sportiskām aktivitātēm var ievērojami sadārdzināt prēmijas cenu. Ja ir zināms datums, kad plānotas sporta aktivitātes, tas norādāms apdrošinātājam polises iegādes brīdī, tādējādi samazinot izmaksas. Tomēr, ja zināt, ka plāni var mainīties vai lēmumi tiks pieņemti spontāni, ieteicams risku segumu sportiskām aktivitātēm iekļaut visa ceļojuma garumā.

Par Balcia ceļojumu apdrošināšanu
“Balcia” piedāvā trīs ceļojumu apdrošināšanas programmas, kurās visās ir iekļauti medicīniskie izdevumi, nelaimes gadījumu apdrošināšana, ceļojuma atcelšana, pārtraukšana vai nokavēšana, kā arī bagāžas apdrošināšana un civiltiesiskā atbildība. Klientam ir iespēja no trīs pieejamām pakām izvēlēties sev piemērotāko ar atbilstošāko apdrošinājuma summas apmēru, ņemot vērā ceļojuma galamērķi, ilgumu, plānotās aktivitātes un to, vai ceļojumā līdzi tiek ņemti bērni.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75272512sec.