Kā mēs reaģējam uz nepatīkamām dāvanām un kā to darīt gudrāk?

Skaists papīrs, brīnišķīgi sasieta lenta, ģimene aizturētu elpu vēro, kā jūs attinat iesaiņojumu. Un tomēr - zem eglītes guļ pati nejēdzīgākā dāvana pasaulē. Rokās jūs turat neglītāko džemperi, kādu jebkad esat redzējis. Jums ir vairākas iespējas, piemēram, būt godīgam vai arī reaģēt gudrāk.

1. iespēja: "Tas ir riebīgākais džemperis, kādu jebkad esmu turējis rokās."

Viena iespēja ir pilnīga atklātība un 100 % godīgums, un tomēr tā nav labākā iespējamā reakcija uz nepatīkamu dāvanu. Dāvana tiek pasniegta labprātīgi, tāpēc nebūtu jauki uz to reaģēt kritiski un nepateicīgi. Kritiska reakcija ir piemērota vienīgi tad, ja pilnīgi droši zināt – dāvinātājs grib jūs nevis iepriecināt, bet apzināti meklējis iespēju jūs sāpināt.

2. iespēja – meli: "Tas nu gan ir skaisti. Liels paldies!"

Otrā iespēja – samelot, un tas šai gadījumā ir mazliet labāk par pilnīgu atklātību, jo nodrošina vismaz mieru. Ja nesmuko džemperi uzdāvinājusi vecmāmiņa, kuru ļoti mīlat, bet kuras gaume no jūsējās stipri atšķiras, tēlots prieks būs zelta vidusceļš, lai saglabātu labas attiecības. Novērtējiet labo gribu, ar kādu dāvana gatavota, un priecājieties vismaz par žestu, ka dāvinātājs vispār sagādājis jums dāvanu.

Taču pa vidu starp patiesību un meliem ir vēl trešā iespēja.

3. iespēja: saudzējošā patiesība

Jo labāk dāvinātājs un apdāvinātais viens otru pazīst, jo godīgākai vajadzētu būt sarunai šādā gadījumā, citādi jūs riskējat, ka arī visas nākamās dāvanas būs tādas pašas. Vispirms atrodiet un izceliet dāvanā, lai cik briesmīga tā jums liktos, kaut ko pozitīvu. Pēc tam var atļauties arī maigi kritiku: "Liels paldies! Džemperis ir brīnummīksts un patīkams. Žēl tikai, ka fasons un krāsa galīgi nepiestāv manai pārējai garderobei." Un tad atliek tikai cerēt, ka dāvinātājs vēl saglabājis pirkuma čeku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23407006sec.