Uzzini faktus par Islandi – vienu no noslēpumainākajām un skaistākajām valstīm pasaulē

Islande – viena no noslēpumainākajām un skaistākajām valstīm pasaulē. Šeit ieraudzīsiet plašus ledājus, kas aizņem vairāk nekā desmito daļu no valsts teritorijas, joprojām aktīvus vulkānus, pazemes alu labirintus, ūdenskritumus un, protams, termālos baseinus. Visprecīzāk Islandi raksturo tās karogs, kurā zilā krāsa simbolizē okeānu, sarkanā – vulkānu uguni, bet baltā – ledājus. Lai gan mērenā klimata dēļ Islande nav plaši apdzīvota, tās atrašanās vieta netālu no polārā loka ietekmējusi sirreālo dabas ainavu izveidošanos.

2017. gada vasarā EC Durbe aicina jauniešus vecumā no 15 līdz 18 gadiem izbaudīt Islandes maģisko burvību un apgūt ainavu fotogrāfēšanu vasaras nometnē Iceland Secrets, kuras ietvaros tiks apmeklētas visas ievērojamākās apskates vietas:

Reikjavīka. Vistālāk ziemeļos esošā galvaspilsēta Reikjavīka ir ne tikai lielākā pilsēta valstī, bet vienlaikus arī Islandes sirds, kam raksturīgas nelielas, koši krāsotas privātmājas. Nosaukums tulkojumā no islandiešu valodas nozīmē "kūpošais līcis". Viens no ievērojamākajiem apskates objektiem ir Halgrimura baznīca. Tā ir augstākā ēka Islandē (aptuveni 73 metri), no kuras paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu. Ieteicams apmeklēt arī Nacionālo Reikjavīkas muzeju, kurā var aplūkot Islandes bagātības, iepazīties ar valsts kultūru, cilvēku dzīvi un vēsturi no seniem laikiem līdz pat šodienai. Savukārt Laugardalura parkā iespējams nopeldēties lielākajā termālajā baseinā Reikjavīkā.

Reynisfjara pludmale. Melno oļu pludmale pašos Islandes dienvidos piesaista ne tikai tūristus, bet ir ir iemīļota atpūtas vieta arī vietējiem iedzīvotājiem. Krastā atrodas iespaidīga bazalta klints, kas pēc izskata atgādina piramīdu. Apkārtnē sastopamas daudzas putnu šķirnes, tādēļ šo vietu iecienījuši putnu vērotāji. Tomēr apmeklētājiem jābūt uzmanīgiem, jo viļņi Reynisfjara pludmalē ir sevišķi spēcīgi un neprognozējami.

Svartifoss jeb Melnais ūdenskritums ir viens no iecienītākajiem apskates objektiem Vatnajökull dabas parkā. Tā nosaukums radies, pateicoties melnajām lavas kolonnām, kas ietver ūdenskritumu. 20 metrus augstā ūdenskrituma unikālā apkārtne iedvesmojusi daudzus islandiešu arhitektus – viens no uzskatāmākajiem piemēriem ir valsts nacionālā teātra ēka.

Mývatn vulkāniskais ezers atrodas Islandes ziemeļos, netālu no Krafla vulkāna. Ezers radies liela vulkāna izvirduma rezultātā pirms 2300 gadiem, un vēl šodien ezeru ieskauj lavas pīlāri un pseidokrāteri (bezdibeņi, kuros vairs neatrodas lava, bet karsts tvaiks). Pateicoties mitrajam klimatam, ezera apkārtnē sastopamas daudzas putnu šķirnes. Vasaras sezonā šeit pulcējas sportisti, jo kopš 2000. gada tiek rīkots maratona skrējiens apkārt ezeram.

Hverfjall vulkāna krāteris atrodas pavisam netālu no Mývatn ezera. Tas ir viens no lielākajiem krāteriem pasaulē – dziļums 140 metri un diametrs 1 kilometrs. Pa nelielu taciņu iespējams sasniegt pašu krātera virsotni un apiet tam apkārt, izbaudot brīnišķīgo skatu gan uz pašu krāteri, gan apkārtni. Tiesa, pa ceļam jāuzmanās no daudzajiem pseidokrāteriem un lavas izveidotajām ielejām.

Vairāk informācijas EC Durbe mājaslapā vai pa tālruni 67223122.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20366502sec.