Vai zini, kas nosaka pases krāsu?

Bieži vien tiek pieņemts, ka pases drīkst būt tikai četrās krāsās – zilā, melnā, zaļā un sarkanā. Un lielākoties valstis tiešām izvēlas tieši šīs krāsas vai to dažādos toņus. Taču izrādās, ka nav neviena oficiāla likuma, kas nosaka, kādu krāsu valstij vajadzētu izvēlēties.

"Mēs varam izveidot jebkuru toni, kas atrodams Pantoņu grāmatā (krāsas toņu skalā)", medijam Travel + Leisure stāsta Viljams Valdrons, uzņēmuma "Holliston LLC" viceprezidents. Šis uzņēmums piegādā pases vairāk kā 60 pasaules valstīm. Tātad tas nozīmē, ka, ja, piemēram Amerikas Savienotās Valstis vēlētos sev iegūt zaļu pasi, tad šim uzņēmumam nebūtu problēmu šādu pasi radīt.

Balstoties uz Starptautisko Civilās Aviācijas organizāciju, pasei, vai jebkuram citam mašīnlasāmajam ceļošanas dokumentam jābūt no tāda materiāla, kas lokās nevis burzās. Kā arī dokumentam jāspēj saglabāt savu formu un pildīt nepieciešamās funkcijas dažādos laika apstākļos, piemēram, gaisa temperatūrā no 10 līdz 50 grādiem pēc Celsija vai tad, ja mitruma līmenis gaisā svārstās no 5 līdz 95 procentiem.

Taču nekur nav minēti ierobežojumi tam, kādā krāsā pasei vajadzētu būt. Kamēr minētā organizācija iesaka pat tādas lietas kā pareizo burtu veidolu, izmēru, fontu un citas detaļas, nekur nekas nav teikts par krāsu.

Tātad, kādēļ lielākā daļa valstu dod priekšroku tieši jūras zilam, tumši zaļam, kastaņbrūnīgi sarkanam un melnam? Vieni no iemesliem noteikti ir reliģija un ģeopolitika. Piemēram, musulmaņu valstis mēdz izvēlēties zaļas pases, jo šai krāsai ir liela nozīme viņu reliģijā. Un Karību valstis bieži vien mēdz izvēlēties pases tieši zilos toņos.

Krāsu izvēlei var būt arī praktiska nozīme. Valdrons skaidro, ka valstu iecienītie četri galvenie toņi parasti izskatās formālāk un labāk slēpj to, cik pase varbūt nobružījusies vai novalkājusies.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18059397sec.