Ceļojumu etiķete - ko tu darītu, ja...

Ceļošana saistās ar stresa situācijām - mazākā vai lielākā mērā. Un sastapšanās ar šāda veida situācijām viegli var radīt konfrontācijas un konflikta situācijas. Etiķete un paškontrole šādās situācijās ir ļoti svarīga, lai saglabātu vēsu prātu un veiksmīgu ceļojumu, nesabojājot savu garstāvokli. "Travel Leaders Group" veiktais pētījums pierāda, ka vairums ceļotāju spēj ievērot etiķeti arī divdomīgās situācijās.

Pētījuma rezultāti norāda, ka:

57% ceļotāju neaizņemtu vietu, kas paredzēta personām ar invaliditāti, ja citur nebūtu kur sēdēt. 25% aizņemtu šo vietu, ja vien apkārtnē nebūtu nevienas šādas personas.

57% no aptaujas dalībniekiem neko neteiktu, ja kāds cits pasažieris "ielīstu" rindā tiem priekšā, vai iegādājoties biļetes vai gaidot uz iekāpšanu lidmašīnā. 35% savukārt stātos pretī rindas pārkāpējam.

Atrodoties kruīza kuģī, 60% no aptaujātajiem neko nedarītu, ja kāds "ielīstu" rindā uz bufeti tiem priekšā. 25% jautātu kas par lietu.

Lai nodrošinātu, ka pāris vai ģimene, kas vēlas sēdēt kopā, spētu to darīt, 45% no aptaujātajiem pārvietotos uz citu sēdvietu, vienalga, kur tā atrastos. 35% pārvietotos, ja vien tā nebūtu sēdvieta vidū, savukārt 115 pārvietotos tikai tad, ja jaunā sēdvieta būtu izejas malā. Tikai 1% aptaujāto nepārvietotos, neskatoties uz apstākļiem.

Redzot, ka pasažieris aizskar (mutiski vai fiziski) kādu no apkalpes, 60% ceļotāju sauktu citu apkalpes locekli, lai palīdzētu atrisināt situāciju. Savukārt katrs piektais (21%) pasažieris situāciju censtos atrisināt pats, konfrontējot pasažieri, kas rada problēmas. 14% no aptaujātajiem norādījuši, ka viņi ierakstītu notiekošo savā viedtālrunī.

Kopumā aptaujā piedalījās 2854 ceļotāji, kas vairumā gadījumu norāda, ka mūsu pasaulē cilvēcīgums vēl ir lielā cieņā un cilvēki ir gatavi palīdzēt viens otram - un netaisīt traci, kad kāds dara ko tādu, ko varbūt viņam nevajadzētu darīt (līst priekšā rindā). Protams, šāda veida aptaujas gan ne vienmēr spējīgas atspoguļot realitāti, jo kad personai jārīkojas, tā var rīkoties pavisam savādāk, nekā tā iepriekš teikusi, ka rīkosies - vai pat domājusi, ka rīkosies.

Jebkurā gadījumā, aicinām ikvienu cienīt citus cilvēkus un viņu laiku, tikpat ļoti cik savu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32999516sec.