8 vietas pasaulē, kur gaisa piesārņojums var sabojāt ceļojumu

Gaisa  piesārņojums pasaulē ik gadu nogalina vairākus miljonus cilvēku, tomēr liels daudzums populārāko tūrisma galamērķu atrodas tieši vispiesārņotākajās vietās – turpmāk 8 no tām.

Indija

Katru gadu simtiem tūkstošu ceļotāju apmeklē Tadžmahāla mauzoleju, bet pilsētā – Āgarā –, kurā tas atrodas, ir nepanesams smogs. Brīžiem tas ir tik koncentrēts, ka no tāluma nav iespējams redzēt neko vairāk par mauzoleja siluetu un šādos gadījumos tūristi bieži atceļ savus ceļojumus vai apmeklējuma laikā valkā sejas maskas. Tomēr Agārā, diemžēl, nav pat vissliktākā gaisa kvalitāte skatoties kopējā Indijas kontekstā – vēl sliktāka gaisa kvalitāte ir Mumbajā, Delī un Kolkatā.

Rijāda, Saūda Arābija

Rijāda piesaista ar savām vēsturiskajām celtnēm kā arī ar modernajiem debesskrāpjiem. Šī industriālā attīstība ir novedusi pie milzīga gaisa piesārņojuma, kas laika gaitā sekmējis putekļu vētru veidošanos. Pilsētā nepārtraukti esošais smogs un putekļi rada visai nepatīkamus apstākļus ilgākai vizītei.

Losandželosa, Kalifornija

Arī attīstītās valstis cieš no gaisa piesārņojuma. No visām pilsētām Amerikas Savienotajās Valstīs, tieši Losandželosā gaisa kvalitāte ir viena no vissliktākajām. Gaisa kvalitāti laika gaitā pasliktinājis lielais automašīnu skaits un ģeoloģiskie, sausie laikapstākļi.

Buenosairesa, Argentīna

Trešo lielāko pilsētu Ziemeļamerikā, it īpaši karstajās vasaras dienās, pārklāj biezs un nepatīkams smogs, kas lielā mērā skaidrojams ar lielo automašīnu daudzumu, kuras patērē dīzeļdegvielu. Pasaules veselības organizācija (World Health Organization) šo pilsētu atzinusi pat par vēl piesārņotāku nekā Losandželosu, tomēr tajā gaisa kvalitāte ir labāka nekā Parīzē vai Romā.

Pekina, Ķīna

Ķīnai vispārīgi tiek piedēvēta ļoti slikta gaisa kvalitāte. Novērojams, ka tās iedzīvotāji atrodoties ielās nēsā sejas maskas, lai sevi pasargātu no kaitīgās vides.

Parīze, Francija

Parīzē dažkārt neizturamais smogs skaidrojams tieši ar ārkārtīgi lielo transportlīdzekļu kaitīgo izmešu koncentrāciju. Lai gan ir mēģinājumi pāriet uz videi darudzīgāku degvielu, tomēr pagaidām nekāda ievērojama efekta uz vidi nav. Dienās, kad smogs ir īpaši koncentrēts iedzīvotājiem pat tiek piedāvāts bezmaksas sabiedriskais transports, lai mazinātu izplūdes gāzu daudzumu.

Bankoka, Taizeme

Uz Taizemi cilvēki visbiežāk dodas cerot izbaudīt dabu un redzēt tās brīnumus, bet Bankokā iespējams sastapties vienīgi ar milzīgu gaisa piesārņojumu. Vietējie iedzīvotāji, it īpaši bērni, bieži izvēlas palikt iekštelpās vai lietot sejas maskas.

Lagosa, Nigērija

Lielākā metropole Āfrikā atrodas valstī, kas vairākos topos ierindojas kā valsts ar vislielāko gaisa piesārņojumu. Lagosā vienmēr novērojama milzīga automašīnu satiksme un enerģijas ieguvei plaši tiek izmantoti dīzeļa ģeneratori. Intensīvā saules gaisma, kas raksturīga pie ekvatora esošajām valstīm, vēl vairāk pastiprina smogu – tik lielā mērā, ka daudziem pastāvīgajiem iedzīvotājiem tā rezultātā izveidojušās nopietnas veselības problēmas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55696106sec.