Dalāmies idejās, kur var nobaudīt gardu kafiju

Vārds "kafija" ir cēlies no Kafas provinces Etiopijā. Vietējie iedzīvotāji kafiju izmantojuši kā pārtikas produktu. Sajaucot zaļo kafijas pupiņu mīkstumu ar dzīvnieku taukiem, viņi gatavoja no šīs masas bumbiņas, kuras izmantoja kā pārtiku garos ceļojumos. Vēl pavisam nesen kafijas iedarbība tika piedēvēts kofeīnam, tomēr jaunākie pētījumi ir atklājuši, ka vēl vesela virkne kafijas sastāvdaļu rada zināmu iedarbību uz cilvēka organismu.

Tomēr kafija ir un paliek pasaules dzērienu pirmrindniece un īsti kafijas baudītāji neiztiek bez tik ļoti svarīgās rīta krūzes, kā arī palutina sevi ar smaržīgu enerģijas devu dienas gaitā. Arī ceļojumā svarīgi atrast patīkamu vietu, kur nobaudīt vietējo vai savu mīļāko kafiju. Ja šis ir svarīgākais ceļojuma mērķis, ir vērts apdomāties savu nākamo atvaļinājumu pavadīt kādā no tālāk minētajām pilsētām šajā sarakstā.

Portlenda, Oregonas štats, ASV

Portlendā ir neskaitāmi daudzas kafejnīcas un tūristiem ir iespēja piedalīties pat kafijas ekskursijās, kurās tiks atklāta kafijas kultūra šajā pilsētā un apkaimē kopumā. ja portlendiešiem jautātu, kādēļ tā ir kļuvusi par slavenu kafijas pilsētu, tie atbild, ka Portlenda kļuvusi bēdīgi slavena ar lietus daudzumu, tādēļ dienu nevar izglābt nekas cits, kā paslēpes no lietus kādā omulīgā kafenīcā, kur iespējams baudīt karstu un aromātisku kafiju.

Melburna, Austrālija

Austrālijā radusies "flat white" kafija - espresso ar uzputotu karstu pienu, kam noteikti jābūt krēmīgā konsistencē. Šis kontinents ir slavens ar savu kafijas kultūru un kafejnīcas ir vietas, kur sanākt kopā ar draugiem, nevis tikai izmantot bezmaksas WiFi. Šeit kultūru raksturo šādi - kafejnīcu apmeklētāji brīvo laiku bauda ilgāk, nevis tikai ieskrien un paķer kafiju līdzņemšanai.

Helsinki, Somija

Somijā ir lielākais kafijas patēriņš uz vienu iedzīvotāju. Helsinku Tūrisma attīstības birojs min faktu, ka viens soms gadā  nopērk vismaz 10 kilogrammus kafijas, jo izdzer vidēji trīs līdz piecas krūzes kafijas dienā. Parasti somi savu kafiju bauda kopā ar ko saldu un tam ir radies īpašs apzīmējums "Kakkukahv", kas tulkojumā nozīmē "kafija un kūka".

Milāna, Itālija

Espresso ir kafijas pagatavošanas veids, kas radies Itālijā, bet nu ir iekarojis kafijmīļu sirdis visā plašā pasaulē.  Tāpēc kaut reizi mūžā būtu jādodas tieši uz Milānu, kur radusies mazā, stiprā un neaprakstāmi gardā kafija. Milānā espresso tiek gatavots jau vairāk kā 100 gadus un pirmais espresso kafijas automāts tika izstādīts Milānas izstādē 1906.gadā. Espresso Milānā nekādā gadījumā nedrīkstētu pasūtīt līdzņemšanai, kā arī to neiesaka baudīt par ilgu. Dariet to kā itāļi: izdzeriet to ātri, stāvot pie letes,  kur pasūtījāt dzērienu.

Hanoja, Vjetnama

Vjetnamieši ir iecienījuši ļoti īpašu kafiju - tradicionāli to pasniedz ledus aukstu un ar iebiezināto pienu. Tas palīdz kafijai karstumā atdzesēties, kā arī saņemt nepieciešamo cukura un kofeīna devu enerģijai. Vjetnamā nav pieejams tikai šis kafijas variants, bet izvēle būs pat lielāka nekā uz Starbucks kafejnīcu tīkla tāfeles. Hanojā varēsiet nogaršot gan olu kafiju (sakults olas dzeltenums ar iebiezināto pienu, kam pievieno kafiju), gan jogurta kafiju (jogurts, kam pārliets šots ar melnu kafiju).

Adisabeba, Etiopija

Etiopija ir kafijas dzimtene un vēsturnieki apstiprinājuši, ka cilvēki to esot ievākuši jau 800 gadus pirms mūsu ēras. Esot Etiopijā, noteikti ir jānobauda "macchiato", kas šeit tiek pagatavota daudz stiprāka un mazāka tilpumā. Ja šis dzēriens būs par stipru, pasūtiet "spriss" - krūzē būs 1/2 kafijas un 1/2 tējas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21466303sec.