5 interesanti fakti par Rodas salu Grieķijā

Roda ir sala Grieķijā un tā atrodas Egejas jūras austrumos. Vēsturiski tā ir pazīstama kā Rodas kolosa (viens no septiņiem pasaules brīnumiem) atrašanās vieta. Savukārt Rodas viduslaiku vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā. Mūsdienās Rodas sala ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem Eiropā.

Iepazīsti 5 interesantus faktus par šo īpašo Grieķijas salu!

1. Rodas sala atrodas starp Krētu un Atēnām, kā arī pavisam netālu no Turcijas Anatolijas krasta. Salu apskalo dzidrā Egejas jūra ar apburošām pludmalēm. Rodas sala var lepoties ar astoņiem mēnešiem jeb vairāk nekā 300 saulainām dienām gadā, zaļiem kalniem, kā arī gleznainiem ciematiem.

2. Rodas iedzīvotāju dzimtā valoda ir grieķu. Vietējā grieķu valodas izloksne ievērojami atšķiras no kontinentā runātās grieķu valodas, kā arī tās melodijā jūtami spēcīgi turku un itāļu valodu virstoņi. Taču Roda ir populārs ceļotāju galamērķis, tāpēc lielākoties vietējie labi pārvalda angļu un mazliet arī vācu valodu.

3. Vēsture šeit mīt ik uz stūra. 1988.gadā Rodas viduslaiku vecpilsēta tika iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Tā ir krāšņa dažādu kultūru un civilizāciju mozaīka, kuru veido iespaidīgas viduslaiku ēkas, bastioni, mūri, vārti, šauras ieliņas, seni namiņi, strūklakas, klusi un ļaužu pilni skvēri un laukumi. Rodas pilsētai visapkārt ir izkārtojušās gan senas, gan modernas tirdzniecības ostas.

4. Rodas sala ir pazīstama arī kā Bruņinieku sala, jo 14.gs. to ieņēma Sv. Jāņa ordeņa bruņinieki un pārveidoja par neieņemamu cietoksni. Šodien viena no ievērojamākajām ielām Rodas salā ir Bruņinieku iela, kas stiepjas 600 m garumā cauri visai vecpilsētai. Tā sākas pie Bruņinieku slimnīcas, kur ierīkots arheoloģiskais muzejs, un ved uz Vareno Maģistru pili.

5. Pludmales Rodas salā ir ļoti iecienītas, tieši tādēļ ik gadu šeit pulcējas simtiem vindsērfinga piekritēju no visas pasaules. Plašā pludmales kūrortu iespēja sniedz ikvienam iespēju izvēlēties sev piemērotāko gan aktīvai, gan relaksējošai atpūtai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62565112sec.