Pilsētas ar pasaulē noslogotākajām ielām

Tūristi, esiet brīdināti – pārvietojoties automašīnā vai sabiedriskajā transportā, šajās pilsētās rēķinieties ar pamatīgiem sastrēgumiem.

Balstoties uz uzņēmuma "INRIX" jaunākajiem datiem par satiksmi pasaules pilsētās, izveidots 10 galamērķu saraksts, kuros konstatēts visaugstākais autoceļu noslogojums.

INRIX dati liecina, ka kopējais transporta plūsmas noslogojums uz autoceļiem Eiropā 2012. gadā krities par 18 procentiem, salīdzinot ar 2011. gadu. Turklāt tas turpina samazināties – jau 2013. gada pirmajā ceturksnī vērojams noslogojuma samazinājums par vēl 23 procentiem. Šāda tendence galvenokārt tiek skaidrota ar ekonomikas problēmām Eiropā.

Tajā pašā laikā ASV sastrēgumi vērojami aizvien biežāk – autoceļu tīkla noslogojums šī gada pirmajā ceturksnī šeit, salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu, pieaudzis par 6,4 procentiem.

1. Brisele, Beļģija

Kā liecina INRIX "Traffic Scorecard" dati, autovadītājiem Briselē jāsastopas ar briesmīgākajiem sastrēgumiem visā pasaulē – viņi piespiedu dīkstāvē savos spēkratos uz ielām ik gadu pavada vidēji 83 stundas.

2. Antverpene, Nīderlande

Visai savādi, taču abas pasaules pilsētas, kurās konstatēts vislielākais autotransporta tīkla noslogojums, atrodas pašā Eiropas sirdī, teju blakus viena otrai.

3. Losandželosa, ASV

Kā izrādās, autovadītājiem ASV rietumkrasta Eņģeļu pilsētā sastrēgumos gadā nākas pavadīt vidēji 59 stundas.

4. Milāna, Itālija

Balstoties uz INRIX datiem, arī pasaules modes galvaspilsētā ir viens no noslogotākajiem autotransporta tīkliem.

5. Londona, Lielbritānija

Ne vien autovadītājiem Londonā, bet arī visā Lielbritānijā nākas saskarties ar pamatīgiem sastrēgumiem, jo Britu salas kopumā ierindotas piektajā vietā "autovadītāju sāpju zemju" sarakstā.

6. Parīze, Francija

Arī Gaismas pilsētas viesi un paši parīzieši spiesti saskarties ar ievērojamām pārvietošanās grūtībām savās automašīnās sastrēgumu stundās.

7. Honolulu, ASV

Lai gan Honolulu ir vien 53. apdzīvotākā pilsēta ASV, autoceļu noslogojums šeit tikai nedaudz atpaliek no Losandželosas. Autovadītāji Havaju salu lielākajā pilsētā sastrēgumos gadā spiesti pavadīt vidēji vismaz 50 stundas.

8. Roterdama, Nīderlande

Otrajā lielākajā Nīderlandes pilsētā, kas pazīstama ar tās noslogoto osto, arī satiksme uz ceļiem nereti sagādā ne mazums galvassāpju autovadītājiem.

9. Mančestera, Lielbritānija

Vēl viena Lielbritānijas pilsēta, kur pārvietošanās pa autoceļiem var būt apgrūtināta sastrēgumu dēļ. Iespējams, ceļi šeit ir pārblīvēti, jo briti steidz baudīt futbola kluba "Manchester United" sniegumu uz laukuma.

10. Sanfrancisko, ASV

Šķiet, ka ikoniskais Zelta Vārtu tilts tikai no vairāku kilometru attāluma spēj priecēt ar savu graciozo varenību, jo autovadītājiem Sanfrancisko ik gadu nākas pavadīt vismaz 49 stundas sastrēgumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.79256701sec.