Noskaidroti Travelnews.lv lasītāju plāni šai ziemai, kā arī reakcija par situāciju Ēģiptē

No 2013. gada 3. līdz 18. oktobrim portālā Travelnews.lv norisinājās aptauja, lai noskaidrotu lasītāju 2013./2014. gada plānotos ceļojumu galamērķus un saspringtās situācijas Ēģiptē ietekmi Travelnews.lv lasītāju vidū. Aptaujā varēja piedalīties ikviens Travelnews.lv lasītājs, norādot savu vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi. Kopumā atbildes iesniedza 194 personas.

Baltijas valstis un Ziemassvētku ceļojumi

Aptaujas dati rāda, ka vairums Travelnews.lv aptaujas dalībnieku jeb 31 procenti šajā ziemā plāno apmeklēt Baltijas valstis, 23 procenti aptaujāto dosies Ziemassvētku laika ceļojumā pa Eiropu, tikmēr vien 4 procenti Ziemassvētkus pavadīs ārpus Eiropas. Aptaujas dalībnieku vidū trešais populārākais ceļojums šajā ziemā tiek plānots uz Ēģipti, ko atzīmējuši 15 procenti. Netiek aizmirsts arī par došanos uz slēpošanas kūrortiem. Ziemas priekus Eiropā baudīs 10 procenti aptaujas dalībnieku, savukārt vien 1 procents - ārpus Eiropas. 8 procenti aptaujāto norāda, ka šajā ziemā plāno doties uz Taizemi, 6 procenti - uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, bet 3 procenti - uz Meksiku.

Cik naudas tērēs

Lielākais vairums aptaujas dalībnieku dalās divās daļās. Pirmie, kas sastāda 28 procentus, šīs ziemas ceļojumam plāno vai jau ir atvēlējuši vairāk nekā 450 Ls, savukārt 27 procenti - tērēs līdz 250 Ls. No 250 līdz 350 Ls ceļojumam plāno tērēt 18 procenti aptaujāto. Gan no 200 līdz 250 Ls, gan no 350 līdz 450 Ls lielu naudas summu plāno tērēt 14 procenti aptaujāto.

Noteicošais ceļojuma izvēlē

40 procentu aptaujāto norāda, ka galvenais ceļojuma izvēles aspekts ir izdevīga cena, kam seko daba un apskates objekti (25 procenti), laikapstākļi galamērķī (12 procenti), galamērķa unikalitāte (12 procenti), bet nepopulārākais aspekts galamērķa izvēlē izrādījusies atpūta pludmalē un sauļošanās. 

Vai dosies uz Ēģipti

Kā zināms, aizgājusī vasara viesa šaubas, vai vispār šajā ziemā būs iespēja doties uz kūrortiem Ēģiptē, tūrisma operatori pasaulē atcēla ceļojumus, bet LR Ārlietu ministrija neieteica doties uz šo valsi. Par spīti visam tūrisma sezona Ēģiptē ir sākusies un ceļotāji atkal plūst uz faraonu zemi. Vairums aptaujāto norāda, ka ir satraukti par saspringto situāciju Ēģiptē. Lai gan 42 procenti norāda, ka pavisam noteikti neapmeklēs Ēģipti, šāds pats skaits aptaujāto norāda, ka pastāv bažas, tomēr tās neietekmē viņu izvēli. 16 procentus aptaujāto situācija Ēģiptē neietekmē nekādā mērā.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20244098sec.