Nosauc tendences darījumu un atpūtas braucienu ceļotāju vidū

Pasaules lielākā tiešsaistes (online) tūrisma aģentūra "Experia.com" nesen veikusi globālu izpēti par ceļotāju aktuālajiem ieradumiem un vēlmēm, dodoties darījumu vai atpūtas braucienā. Kopā 8535 respondenti no pieciem kontinentiem un 24 pasaules valstīm tika iedalīti trīs vecuma grupās, sniedzot ieskatu par savu biznesa un atpūtas braucienu paradumiem, interesēm un mērķiem.

Uzņēmuma nodrošināto finanšu līdzekļu izmantošanas vēriens

Kā rāda aptaujas rezultāti, ceļotājiem vecuma grupā no 18-30 gadiem ir ievērojami citādi biznesa un atpūtas braucienu ieradumi un intereses salīdzinājumā ar vecākiem kolēģiem. Šīs vecuma grupas pārstāvji, kā atspoguļots pētījuma rezultātos, manāmi izšķērdīgāk rīkojas ar uzņēmuma nodrošinātajiem līdzekļiem. Gados jaunāki darījumu braucienu tūristi labprātāk un ar lielāku vērienu izmanto uzņēmuma finanses, tostarp par tādiem pakalpojumiem kā apkalpošanu numurā un dārgām maltītēm. Kā liecina pētījuma dati, apkalpošanu numurā par uzņēmuma naudu apmaksā vidēji 37% darījuma braucienu tūristu vecumā no 18-30 gadiem, kamēr viņu kolēģi vecumā no 45-65 gadiem savas privātās naudas vietā uzņēmuma naudu apkalpošanai numurā tērē vien 21% gadījumu.

Maksājot par izsmalcinātu maltīti, gados jauni uzņēmumu darbinieki komandējumu laikā tērē savas pārstāvētās kompānijas naudu 46% gadījumu, kamēr gados vecāki darījumu tūristi - tikai 26% gadījumu.

Uzturēšanās galamērķī pēc komandējuma beigām

Pētot to, vai un cik bieži pēc darījuma brauciena beigām uzņēmuma darbinieki izvēlas vēl uzkavēties brauciena galamērķī, lai baudītu brīvdienas un atpūstos, "Expedia.com" pētījumā tika noskaidrots sekojošais: Vairāk kā puse jeb 62% no visiem aptaujātajiem gados jauniem uzņēmumu darbiniekiem pēc komandējuma beigām izvēlētos uzkavēties galamērķī. Tāpat komandējuma galamērķī pēc darba beigām uzkavētos puse no respondentiem vecumā no 31-45 gadiem, kamēr 46-65 gadus veci kolēģi šādi rīkotos vairs tikai 37% gadījumu.

Tūrisma pakalpojumu izvēles faktori

Tikmēr lielākā daļa respondentu, neatkarīgi no vecuma grupas, atzina, ka viesnīcas atrašanās vieta ir galvenais faktors tās izvēlē darījumu braucienu sakarā.  Tāpat vairums respondentu uzskata, ka viņiem ir svarīgi redzēt atsauksmes par plānoto galamērķi vai viesnīcu, jo tās rada ticamību kvalitatīvam pakalpojumam, kā arī norāda, ka lojalitāšu programmas darījumu braucienu sakarā spēlē visai svarīgu lomu šāda veida ceļotāju ērtībām un piedāvāto pakalpojumu atkārtotai izmantošanai.


 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.268502sec.