10 celtnes, kas pārsteidz ar pasaulē augstākajām skatu platformām

Sacensība par pasaulē augstāko ēku, šķiet, nerims nekad. Metru pa metram, smaili pa smailei – torņi un debesskrāpji kļūst aizvien augstāki. Par laimi, elpu aizraujošu ainavu cienītāji lielākajā daļā šo gigantu var apmeklēt arī ne mazāk iespaidīgā augstumā izbūvētas skatu platformas.

Ja lielpilsētu džungļu uzlūkošana no galvu reibinoša augstuma ir jums pa prātam, kaut reizi mūžā noteikti vērts apmeklēt kādu no pasaules augstākajām skatu platformām ēkās.

10. Empire State Building, Ņujorka, ASV

Lai gan Art Deco stilā celtais debesskrāpis, kurš kļuvis par neatņemamu Ņujorkas simbolu, pasaulē augstākās celtnes statusu zaudējis jau sen, tā skatu platforma 369 metru augstumā ir viena no augstākajām ne vien ASV, bet arī visā pasaulē.

9. Petronas torņi, Kualalumpura, Malaizija

Petronas dvīņu torņu komplekss Malaizijā bija pasaulē augstākā ēka laika posmā no 1998. līdz 2004. gadam. Šobrīd interesenti tiek laipni aicināti apmeklēt novērošanas platformu, kas atrodas 370 metru augstumā virs zemes. Vienlaikus viņi ar izmantot izdevību un pa gaisa pāreju "Skybridge" 170 metru augstumā mērot ceļu no viena torņa uz otru.

8. Taipei 101, Taibei, Taivāna

2004. gadā celtais debesskrāpis "Taipei 101" bija pasaulē pirmā ēka, kas pārsniedza puskilometra augstuma atzīmi. Tas labi pazīstams ar īpaši drošo konstrukciju, kas to pasargā no zemestrīcēm un taifūniem. "Taipei 101" apmeklētāji Taivānas galvaspilsētu var uzlūkot no skatu platformas, kas atrodas 391 metra augstumā.

7. Sky100 International Commerce Centre, Honkonga

Augstceltnes "Sky100" 100. stāvā apmeklētājus sagaida novērošanas platforma, kas izvietota 393 metrus virs zemes un ļauj teju visā pilnībā uzlūkot Honkongas salu. Tur atrodami interaktīvi displeji, kas piedāvā iepazīt salu un tās vēsturi, kā arī saplānot maršrutu tālākai ekskursijai.

6. Vilisa tornis, Čikāga, ASV

Šo augstceltni daudzi pazīst ar tās agrāko nosaukumu "Sears Tower". Nokļūstot debesskrāpja 103. stāvā, apmeklētāji var baudīt skatu uz Čikāgas finanšu rajonu un šķietami bezgalīgo Mičigana ezeru. Turklāt bezbailīgākie interesenti var spert soli uz "Dzegas" ("The Ledge") – izbīdāmas stikla platformas, kas piedāvā vēl reibinošāku skatu lejup.

5. CN tornis, Toronto, Kanāda

Pazīstamākais orientieris pie Toronto apvāršņa piedāvā vairākas iespējas pilsētas uzlūkošanai. Uz zemākās no torņa skatu platformām interesenti var doties pastaigā zem klajas debess, kamēr otra, kas atrodas iespaidīgu 447 metru augstumā, ir piektā augstākā pasaulē.

4. Tokyo Skytree, Tokija, Japāna

"Tokyo Skytree" apmeklētāji aicināti uz skatu platformas 451 metra augstumā. Lai gan interesenti var baudīt ainavu arī no zemākiem stāviem, "SkyTree" augstākajā līmenī pieejama stiklota novērošanas platforma.

3. Šanhajas Pasaules finanšu centrs, Ķīna

Šī debesskrāpja simtajā stāvā interesenti aicināti apmeklēt pasaulē trešo augstāko skatu laukumu. No 474 metru augstuma iespējams uzlūkot Šanhaju, kā arī apbrīnot divas citas gigantiskas celtnes, kas slejas turpat blakus – "Shanghai Tower" un "Jin Mao Tower".

2. Kantonas tornis, Guandžou, Ķīna

Skatu platforma Kantonas tornī (attēlā) durvis apmeklētājiem vēra 2011. gada decembrī. Tā atrodas 488 metru augstumā un īsu brīdi nesa pasaulē augstākās skatu platformas titulu. Turklāt tie viesi, kurus allaž vada kāre pēc vēl reibinošāka skata lejup, var torni apriņķot caurspīdīgās pasažieru kabīnēs.

1. Burj Khalifa, Dubaija, Apvienotie Arābu Emirāti

Skatu platforma, kas atrodas pasaulē augstākās ēkas "Burj Khalifa" 148. stāvā, vienlaikus var atrasties ne vairāk kā 50 apmeklētāju. Šeit, 555 metrus virs zemes līmeņa, viesiem pieejama ekskluzīva atpūtas zona.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17976403sec.