Prasība tiesā pret Ryanair un AirBerlin – lidmašīnas biļetes cenā jāiekļauj visas izmaksas [1]

Vācijas patērētāju tiesību aizsardzības organizācija guvusi uzvaru lietā pret lēto lidojumu lidsabiedrībām Ryanair un AirBerlin jautājumā par pilnās lidojuma cenas norādīšanu, rezervējot biļeti internetā.

Berlīnes tiesa izvērtējusi abu lēto lidsabiedrību mājas lapās norādītās cenas un konstatējusi, ka tās ir nepilnīgas un maldinošas, jo neiekļauj visas piemaksas un nodevas, kā to paredz 2008. gadā pieņemtais Eiropas Savienības regulējums.

AirBerlin gadījumā lidsabiedrības mājas lapā potenciālais pasažierim pēc lidojuma datuma, izlidošanas un ielidošanas lidostas ievadīšanas tika parādīta iespējamo lidojumu tabula, kurā norādītas ļoti zemas cenas, kurās nebija iekļauti ne nodokļi, ne lidostu nodevas, ne degvielas piemaksas, ne arī citi papildus maksājumi, tai skaitā, kredītkartes apkalpošanas nodeva. Piemēram, patiesā biļetes cena no Berlīnes uz Frankfurti pie Mainas bijusi 74 eiro, bet lidsabiedrības mājas lapā norādītā – tikai 41 eiro.

Galīgo lidojuma cenu varēja atrast tikai pēc tam, kad jau izvēlēts konkrēts lidojums, un tikai pašā cenu tabulas apakšā. Patērētāju tiesību aizstāvjiem arī izdevās tiesai pamatot, ka ir nepietiekami, ja galīgā pakalpojuma cena tiek norādīta tikai kādā vēlākā rezervācijas solī. AirBerlin gan paziņojis, ka no likumdošanas viedokļa nepieņemamo praksi ir jau mainījis 2008. gadā.

Savukārt Ryanair, ja pasažieris pircis biļeti internetā, nav norādījis apkalpošanas nodevu 5 eiro apmērā. No šīs nodevas iespējams izvairīties, tikai lietojot kādu Vācijā praktiski nepazīstamu priekšapmaksas karti, bet par 5 eiro piemaksu pasažieris uzzinājis tikai trešajā rezervācijas solī. Berlīnes tiesas tiesneši piekrita, ka vairumam klientu nav iespējams izvairīties no šīs nodevas nomaksas, tāpēc tai jābūt iekļautai biļetes cenā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ilze 02/01/2012 18:54 Latvijai jau šis spriedums nav saistošs, vai ne? A ko mums darīt? Vērsties PTAC, pēc tam, kad samsāta lidostā šī nodeva?


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79994297sec.