Studentu «piedzīvojumi» pilsētā, kurā piedzimst vējš [4]

Travelnews.lv redakcija ir saņēmusi vēstuli angļu valodā no trīs franču studentēm, kuras pašlaik studē Biznesa augstskolā Turība "Erasmus" programmas ietvaros. Studentes, dodoties apskatīt Latvijas skaistākās un tūristu iecienītākās vietas, vīlušās piedzīvotajā. Marjolaine Tharaud, Marie de Temmerman, Marion Rivot stāsta par nepatīkamo pieredzi Liepājā...

Viņas raksta: "Mēs esam trīs franču studentes, kuras Rīgā uzturas "Erasmus" programmas ietvaros. Mēs labprāt iepazītu šo valsti un apceļotu vietas, kas būtu tūristam jāredz, taču pirmās izjūtas par Latviju un Latvijas tautu nav pārāk labas. Patiesībā mums ir problēmas ar integrāciju, un aukstumu, kas radiē no latviešiem. Tomēr tas ir kopējais iespaids, bet tagad par konkrētām lietām:

Vienā janvāra nedēļas nogalē, uzklausot pasniedzēju ieteikumu, nolēmām doties uz Liepāju, taču ceļojums izvērtās tālu no mūsu plānotā un cerētā.

Lai gan mēs bijām vīlušās par šo braucienu, iesākumā mēs vēlētos pastāstīt par lietām, kas mums PATIKA. Mēs ar vilcienu devāmies uz Liepāju, lai tur pavadītu 20. un 21. janvāri (2012. gads). Galapunktā nonācām pulksten 22:30. Hostelis, kurā mēs pārlaidām nakti, bija pretīmnākošs, tīrs un draudzīgs. Hosteļa īpašnieks arī bija ļoti jauks, un mēs pavadījām burvīgu nakti. Hostelī par izdevīgu cenu bija viss nepieciešamais (Hotel "Pie Jāņa" aptuveni 8 Ls nakts/personai).

Sestdien mēs devāmies uz Liepājas centru, lai redzētu populārākās pilsētas vietas. Kā pirmo apmeklējām "Hard Rock Cafe" kafejnīcu. Bārs bija labi izdekorēts ar attēliem un t-krekliem. Ēdiens šķita labs, bet mēs to nenobaudījām. Mūsu uzmanību piesaistīja "slavas sienas" reprodukcija – slaveno mūziķu nospiedumi bronzā.

Turpinājumā tas, kas mums NEPATIKA un mūsu sliktā pieredze izbrauciena laikā. Turklāt, daudzas šīs lietas ir pārsteidzošas valstij, kas cenšas piesaistīt tūristus. Kad mēs ieradāmies Liepājā, mums bija jāsameklē hostelis, bet neviens mums nepalīdzēja, un pa ceļam neatradām nekādas norādes. Atmosfēra bija ļoti biedējoša, jo ielas nebija izgaismotas. Pilsēta likās izmirusi.

Sestdienas rīta, nezinādamas ko varētu apskatīt, devāmies uz Tūrisma informācijas centru, bet diemžēl tas bija slēgts. Kāpēc tā? Informācijas centrs izskatījās kā pamesta noliktava. Kad mēs angļu valodā uzrunājām garāmgājējus, viņi izdzirdot svešvalodu, tā vietā, lai ieklausītos un izrādītu interesi, pagriezās citā virzienā un burtiski BĒGA no mums. Pēc neveiksmīgām sarunām ar pieciem cilvēkiem, mēs padevāmies. Mēs vēlējāmies redzēt Karostu un tās cietumu, bet nevarējām to atrast - nekādu norāžu vai citas informācijas. Safotografējāmies jūras krastā un sapratām, ka "piedzīvojumiem" šajā pilsētā jāpieliek punkts.

Tomēr tas nebija viss. Pēdējais pārsteigums Liepājā bija ar sabiedrisko transportu. Kad vēlējāmies doties atpakaļ uz Rīgu, treknu punktu visam pielika autobusa vadītājs (reiss Liepāja - Rīga pulksten 14:00), kurš bija rupjš un nepieklājīgs. Viņš teica, ka mēs esam tūristi un nedrīkstam braukt ar šo autobusu. Viņš ļāva mums autobusā iekāpt kā pēdējām aiz citiem, acīmredzot, izredzētajiem ļaudīm.

Brīnāmies vai šī valsts tiešam vēlas palielināt tūristu skaitu? Ne jau ar šādu izturēšanos Latvija viņus piesaistīs! Ja ne valstij, tad Liepājas pilsētai nekavējoties jāmaina savs viedoklis par tūrismu un jādomā par jaunu tūrisma stratēģiju – tādu, kas tūristiem piedāvā kvalitatīvu servisu nevis to atstumj, šoreiz uz visiem laikiem, jo pasaulē bez Liepājas ir daudz pilsētu, kuras domā un dara" - Tā par Latviju izsakās studentes, kas pārstāv pasaules tūrisma galamērķi Nr.1 - Franciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 nu nez 03/01/2012 15:14 nenoliedzami diezgan interesanti ceļošanas paņēmieni cienītajām francūzietēm - kaut kur bez iepriekšējas kartes izstudēšanas aizbraukt, nostāties un censties saskatīt kaut kādas norādes. es personīgi tā nedaru :D ... pie tam pietiekami daudz jau izsaka tas, ka viņas pārmet kādam (??), kas viņas nav šeit sagaidījis, ņemot vērā to, ka viņas apmetās hoStelī ... french people :D

tas, ka info centrs ciet, gan godu nedara.

2 Franču draugs 02/29/2012 09:10 Franciem ir grūti integrēties tūrisma galamērķos, patiesībā kā jebkuras lielas nācijas pārstāvjiem. Un, personiskās kvalitātes un ārējie faktori, vienmēr būs!

3 xc90 02/28/2012 14:10 mani arī vienmēr ir pārsteidzis tas, ka TICi (dažādās Latvijas pilsētās) nestrādā brīvdienās, kad tad vēl, ja ne sestdien/svētdien? Man personīgi ceļot darba dienās no 9-17 parasti nesanāk.
Par norādēm grūti spriest, bet gan jau ka tās trūkst vai ir izvietotas neloģiski, ja jau meitenes tās neatrada. Bet par autobusa šoferi - visdrīzāk pirmie tika ielaisti cilvēki ar jau nopirktām biļetēm un tad tikai tie, kas tās pērk pie šofera - vienkārši abas puses nesapratās.
22:30 :D esat mēģinājuši Eiropas mazpilsētā pēc 22:00 iziet ielās? Un daudz cilvēku sastapāt? Vienīgi tas, ka ielas gan tur ir izgaismotas.

4 Elina 02/28/2012 11:20 Varbūt var palūgt Liepājas tūrisma informācijas centra komentāru?


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52037406sec.