Kur norisināsies nākamās olimpiskās spēles?

Šonedēļ noslēdzās 2018.gada ziemas olimpiskās spēles, kas norisinājās Phjončhanā, Dienvidkorejā. Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēja kopumā 35 dalībnieki, iegūstot vienu bronas medaļu. Tomēr raugoties nākotnē - vai zini, kur notiks nākamās olimpiskās spēles...?

Kopumā Phjončhanā piedalījās gandrīz 3000 sportistu no 92 valstīm. Šie sportisti sadalīja 102 medaļu komplektus 15 ziemas sporta veidos. Latvijai Latvijai šīs ir 11. ziemas olimpiskās spēles. Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēja 35 sportisti, kas startēja deviņos sporta veidos. Latvija arī ieguva vienu bronzas medaļu - Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža izcīnīja trešo vietu. Tāpat ar labiem sniegumiem izcēlās vairums Latvijas sportistu, iegūstot augstas vietas.

Tomēr uzreiz pēc olimpiādes cilvēkiem rodas jautājums - kad būs nākamā olimpiāde un kur tā notiks.

Olimpisko spēļu principi nosaka, ka spēles norisinās ik pa 4 gadiem - tātad nākamās ziemas olimpiskās spēles norisināsies 2022.gadā. Tās ieplānotas Pekinā, Ķīnā.

Savukārt ne tik ilgs laiks jāgaida līdz vasaras olimpiskajām spēlēm - tās notiks jau pēc diviem gadiem (2020.gadā) Japānā. Vairums disciplīnu tiks aizvadītas Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Interesants ir fakts, ka, ieskaitot Phjončhanu, trīs olimpiskās spēles pēc kārtas tiks aizvadītas Āzijā - tā līdz šim vēl nebija noticis.

Uz 2020.gada olimpisko spēļu rīkošanu kandidēja Tokija, Stambula un Madride, savukārt uz 2022.gada - Almati (Kazahstāna) un Pekina. Pekina pārspēja Kazahstānu ar tikai 4 balsu pārsvaru (no 84).

Tokija paziņojusi, ka spēļu rīkošanai ieguldījusi un plāno ieguldīt aptuveni 3,2 miljardus eiro. Speciāli olimpiādei no lidostas tiek veidota jauna dzelzceļa līnija uz olimpisko stadionu. Tiek plānots, ka gan apmeklētājus, gan skatītājus pārsteigs arī jauno tehnoloģiju izmantošana, kas bija novērojama jau Phjončhanā. Līdzīgs budžets tiek plānots arī Pekinas olimpiskajām spēlēm - kas gan būs aptuveni 10 reizes mazāk nekā 2008.gadā Pekinā aizvadītajām vasaras olimpiskajām spēlēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52731299sec.