Restorāna «Piramīda» šefpavārs Artūrs Brucis dalās ar rupjmaizes kārtojuma recepti

Tuvojoties svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar mūsu tradicionālo rupjmaizi. Lai labi garšo!

Izejvielas sešām porcijām

Rupjmaizes kārtojumam:

250g klasiskās rupjmaizes

200ml saldais krējums

150g dzērveņu ievārījums

50g cukurs

30ml Upeņu Rīgas Melnais Balzams

100ml Ābolu sula

Ogas dekoram: zemenes, avenes, kazenes, mellenes, jāņogas (pēc izvēles)

Mandarīna miziņai:

2 gab. mandarīnu

Cukura sīrups

0,1g cukurs

100ml ūdens

Garšvielas: kanēļa standziņas, krustnagliņas, smaržīgie pipari

Pagatavošana:

Rupjmaize: Sagrieziet rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5cm biezumā, pēc tam kārtojiet uz paplātes un lieciet cepeškrāsnī un izkaltējiet 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik abi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu. Kad rupjmaize sablenderēta, lieciet to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlejiet ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisiet, līdz iegūstiet irdenu konsistenci – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļaujiet ievilkties aptuveni 30 minūtes.

Putukrējums: Saldajam krējumam pievienojiet cukuru un saputojiet.

Mandarīna miziņa: Uzlieciet vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām, nomizojiet mandarīnus un sagrieziet miziņu ļoti plānos salmiņos. Kad sīrups uzvārījies, pievienojiet tam mandarīnu miziņas un turpiniet vārīt. Pēc tam ļaujiet tam atdzesēties, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām.

Pasniegšana: Servējiet rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu kārtojiet kārtās pēc jūsu izvēles. Kārtojumu dekorējiet ar svaigā ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu.

Ieteikums: ja nav pieejama nepieciešamās virtuves iekārtas, var iztikt ar veikalos nopērkau gatavu rupjmaizes rīvmaizi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Viesnīca "Sventes muiža" TAKA
“Sventes muiža” ir mājīga, pagājušā gadsimtā celta muiža, kurā iekārtota 4-zvaigžņu viesnīca. | Skatīt vairāk
Latvija
Raiņa māja Berķenelē TAKA
Berķeneles pusmuižā pagājusi Latvijas izcilā dzejnieka, tulkotāja, drāmas meistara, politiskā un sabiedriskā darbinieka Raiņa (1865 – 1929) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.10.2020 - 29.10.2020 Cēsu rudens restorānu nedēļa 2020 Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs
No 31.10. līdz 8.11. Cēsīs jau trešo gadu notiks Cēsu rudens restorānu nedēļa. Cēsniekiem un viesiem būs lieliska iespēja baudīt gardu maltīti 6 | Skatīt vairāk
Izaicinājums "Mežtaka zelta rudenī" Lauku Ceļotājs
Zelta rudens jau ierodas Latvijā - dodies tam līdzi! Lai izbaudīto skaisto rudeni, pievienojies Endomondo izaicinājumam "Mežtakas pārgājieni Zelta | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.733392sec.