Jaunajā grāmatā «Našķoties» atradīsi gandrīz 100 receptes, kuras vienmēr izdosies

Gandrīz 100 recepšu, kas vienmēr izdosies, apkopotas Zanes Ozoliņas jaunajā grāmatā "Našķoties". Ēst gatavošanas entuziaste dažos gados ieguvusi tūkstošiem lasītāju tāda paša nosaukuma blogam, vienkāršā valodā atklājot visdažādākās receptes tiem, kuri vēlas gatavot saprotami un garšīgi.

"Ēdienu gatavoju savam priekam, draugiem un ģimenei. Pirms pāris gadiem nolēmu, ka receptes, ko parasti mēdzu nosūtīt draugiem elektroniski, jāpublicē blogā, kur gatavot gribētāji tās visas varētu atrast arī bez manas palīdzības. Pēc kāda laika uzzināju, ka mans draugu loks pārtapis desmitu tūkstošu lasītāju pulkā un receptes gatavo cilvēki ne tikai Cēsīs, Rēzeknē, Daugavpilī, Rīgā un Engurē, bet arī Parīzē, Kairā, Dublinā, Londonā un citās pasaules vietās. Grāmata tomēr ir vērtība ar savu unikalitāti, tādēļ esmu gandarīta, ka līdz šim virtuālajā vidē veiktais darbs ieguvis taustāmu apveidu un noderēs daudzās jo daudzās virtuvēs!" teic autore Zane Ozoliņa.

Grāmatā iekļautas septiņas nodaļas, un, piemēram, "5 minūšu receptes" veidotas tā, lai, pēc Zanes Ozoliņas vārdiem: "Pāris minūtēs var uzburt ko garšīgu!" Receptēs iekļautās sastāvdaļas lielākoties jau ir katrā virtuvē vai noteikti nopērkamas piemājas bodē – atliek aši pagatavot. Sāļās uzkodas noder ne tikai sporta spēļu skatītājiem, draugu sanākšanās, bet arī vienkāršām vakariņām, lai piesietu dūšu un pabarotu izsalkušos. Izcilākās receptes Zane Ozoliņa apkopojusi nodaļā "Našķoties superzvaigznes", kas iederēsies kā svētkos, tā ikdienā. Saldummīļi grāmatas iepazīšanu var sākt ar nodaļu, kas veltīta kūkām un cepumiem. Nav aizmirsts arī par tiem, kuriem vairāk iet pie sirds sāļie pīrāgi un maize. Brokastīm nav noteikumu, tās var būt tik dažādas, ka arī dienas svarīgākajai ēdienreizei autore veltījusi atsevišķu nodaļu. Ne mazāka uzmanība tikusi vakariņām, jo, kad diena tuvojas noslēgumam, ģimene pulcējas pie galda, pārrunā paveikto un bauda gardu maltīti.

"Es ņemu, kuru recepti gribu, viss izdodas. Katru reizi, kad gribas kaut ko garšīgu, es atveru "Našķoties" receptes, un tur vienmēr ir kaut kas tāds, ko ļoti gribas pagatavot," apstiprina viena no Zanes Ozoliņas talanta cienītājām Beate Eisāne, kurai piekrīt arī Monta Birkmane: "Skatoties Zanes mākslas darbus, gribas tikai gatavot, ēst, gatavot, ēst un neko vairāk."

Grāmatu "Našķoties" laidusi klajā "Satura darbnīca TAPT", autores Zanes Ozoliņas receptes kārdinošās fotogrāfijās iemūžinājusi fotogrāfe Anda Upmale. No 2. jūlija grāmata "Našķoties" būs nopērkama visās Latvijas grāmatnīcās.

2019. gada 2. jūlijā pulksten 18.00 "Street Food Latvia" Angārā Tallinas ielas kvartālā (Tallinas ielā 10) Rīgā Zane Ozoliņa aicina ikvienu našķoties jaunās grāmatas "Našķoties" atvēršanas svētkos. Būs iespēja iegūt ne tikai autogrāfu kādā no pirmajiem grāmatas eksemplāriem un iepazīties ar Zanes kulināro līdzgaitnieku Susuru, bet arī nogaršot talantīgās ēst gatavotājas našķus, "Laima" saldumus un jaunā Rīgas Melnā Balzama Espresso kokteiļus.

Par autori: Zane Ozoliņa ikdienā izdomā un gatavo dažādas gardas un vienkāršas receptes. Pārliecībā, ka visam jābūt līdzsvarā, viņa izvēlas ne tikai gatavot visdažādākā veida ēdienus, bet jau vairākus gadus ar savu pieredzi dalās blogā naskoties.com. Autore gardajā nodarbē iesaistījusi arī sunīti Susuru, kas, pēc Zanes teiktā, visvairāk iecienījis svaigi mazgātus Latvijas burkānus.

Par norises vietu: "Street Food Latvia" ir kustība, kas tiecas apvienot plašu loku Latvijas street food ēdinātāju, attīstīt kultūru un veidot ēdinātājiem draudzīgu un saliedētu vidi. "Street Food Latvia" pulcē Latvijas street food entuziastus, lai drīz Tallinas ielas kvartālā Rīgā durvis vērtu Angārs, kur neiepazītas garšas varēs piedzīvot visu gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51327205sec.