Martas labdarības ballē Rīgas sākumskolas «Valodiņa» bērniem ziedo 11 000 eiro

Martas labdarības ballē ziedotie 11 000 eiro palīdzēs iegādāties Rīgas sākumskolas "Valodiņa" bērnu attīstībai nepieciešamās iekārtas, un pasākuma organizatori Jūrmalas Rotari klubs un Grand Palace Hotel kopā ar atbalstītājiem sirsnīgi pateicas katram, kurš atsaucās šai iniciatīvai.

"Esam gandarīti, ka, apkopojot Martas balles ienākumus un cilvēku ziedojumus, redzams – mums visiem kopā izdevies – Rīgas sākumskolas "Valodiņa" bērni ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību saņems vajadzīgo finansiālo atbalstu valodu attīstošu spēļu un dažādu mācību līdzekļu individuālajam darbam iegādei. Saprotams, palīdzība šodien nepieciešama tik daudziem, tādēļ īpaši novērtējam katra ieguldījumu, lai bērni varētu turpināt pilnvērtīgi mācīties un gatavoties lielajai dzīvei," tā Jūrmalas Rotari kluba pārstāve Inese Testeļeca.

Vairākas pašmāju zvaigznes kā Inese Galante, Sonora Vaice, Sergejs Jēgers u.c. Martas balles koncerta daļā izpildīja dažādus sev tuvus un pasaulē labi pazīstamus skaņdarbus, kā arī viens no lielākajiem pārsteigumiem bija pasaules slavenā džeza pianista Daniila Krāmera ierašanās, kārtējo reizi apliecinot savu izcilo virtuozitāti pie Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra klavierēm.

"Es priecājos atkal būt Martas balles dvēseliskajā atmosfērā un paldies organizatoriem, kuri ieguldījuši tik lielu sirdsdarbu. Ir tik patīkami, ka viss šeit tiek darīts no tīras sirds, lai piepildītu cēlu mērķi palīdzēt bērniem," sacīja Inese Galante. Arī Sergejs Jēgers uzsvēra, cik būtiski ir palīdzēt tiem, kuriem tas ir nepieciešams, un viņš ir gandarīts par dzīvē doto iespēju – būt gan mūzikā, gan labdarībā: "Tā ir liela svētība, ja visi kopā ar savu darbu un talantu bez atlīdzības varam palīdzēt bērniem."

Labdarības balles koncertu bagātināja Latvijas operas zvaigznes, LNSO stīgu kvartets, Daniils Krāmers, Sergejs Jēgers, Inese Galante, Sonora Vaice, Margarita Demjanoka-Skuteļska, Jana Kļaviņa, Fomky&Ko, Ineta Rudzīte, Denis Menik, RYGA, Jeļena Matule, Romans un Iļja Testeļeci, baleta mākslinieki Margarita Demjanoka-Skuteļska un Arturs Skuteļskis u.c. Protams neiztika arī bez mājinieku – Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieru uzvestā fragmenta no muzikālās izrādes "Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess." Katrīnas I (Martas) tēlā iejutās teātra un kinoaktrise Tatjana Mariņičeva.

Martas balles idejas autore Svetlana Leva atgādina, ka tieši Pēteris I un viņa sieva Katrīna I mūspusē pirmie ieviesa balles – maskarādes. Katrīnas I vārds līdz pāriešanai pareizticībā bija Marta, viņas sievišķīgā labestība jau toreiz mudināja ar šo maskarāžu rīkošanu palīdzēt bāreņiem u.c.

Balles viesi novērtēja pasākuma norisi, reizē priecājoties, ka tumšajā rudens laikā izdevies skaisti saposties ballei, piemērīt maskas, baudīt ne tikai koncertu ar izcilu mākslinieku uzstāšanos, bet arī satikt sen neredzētus draugus, iepazīties, kā arī padejot grupas Fomky&Ko, dziedātāju Inetas Rudzītes, Denisa Meļņika, Jeļenas Matules, Romana un Iļjas Testeļecu u.c. pavadībā. Grupas Baltava dalībnieki balles noslēguma daļā, iesaistot dančos pat atturīgākos balles viesus, guva nedalītu apkārtējo atsaucību. Jāatzīmē, ka balles kultūras programmu gatavoja režisore Jekaterina Lanskaja-Sapožņikova. Pasākumu vadīja Edmunds Kaševskis, Ieva Adamss un Rihards Lepers. Pirmo reizi pirms balles sociālajos tīklos organizētā konkursā noteica "Balles princesi", par kuru kļuva Viktorija Bankoviča.

Martas balles norisi atbalstīja Austrijas vēstniecība Latvijā, Jūrmalas Rotari klubs, Sergeja Jēgera labdarības fonds, viesnīca Grand Palace Hotel, Friends Club, PRINTING TECHNOLOGY CONSULTING, GAN BEI, PUENTE ROMANO HOTEL SPAIN, FREY WILLE, Ritas Silovas pasākumu organizēšanas un dekorēšanas aģentūra, ĶEKAVAS AVOTS, NOBLE WINE, RĪGAS BLACK BALZAMS, ENERA, TALLINK, MAGNUM, TITANIUM, L'Officiel, PTC COLOUR, MALI'S ORIENTAL BAZAAR u.c. Cienastā bija sarūpētas austrumu uzkodas, sake, suši no GAN BEI, kā arī katrs viesis varēja baudīt dažādu veidu Magnum saldējumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94566202sec.