Romāns «Brāļi» iznak divās valodās – latviešu un latgaliešu

Noticis kas jauns – Alda Bukša romans “Brāļi” izdots divās valodās – latviešu un latgaliešu, vēsta izdevnievība “Dienas Grāmata”.

Neveiksmīga pokera spēle ekskluzīvā Londonas klubā latvieti Edgaru ievelk notikumu ķēdē, kuri noved viņu Helsinku cietumā. Pa šo laiku Igaunijā bez vēsts pazūd Edgara jaunākais brālis. Aizsākas Edgara pēddziņa gaitas: no Igaunijas uz Ziemeļlatgali, Latvijas—Krievijas pierobežas joslu un Londonu, pamazām izgaismojot sarežģītu starptautisku noziedzības tīklu.

“Dārgs, miljonāru iecienīts naktsklubs, nelegālie imigranti un starptautiskā cilvēktirdzniecība. Pa vidam vēl Otrā pasaules kara nacionālie partizāni, viņu mežos apslēptie bunkuri un Stompaku kauja. Ja reiz detektīvs, pats par sevi saprotams, ka nepieciešams arī dažs ar elegantu žestu pasniegts līķis. Kā šos elementus apvienot saistītā tekstā? Aldis Bukšs romānā Brāļi ir pratis visus šos daudzos sižeta pavedienus savilkt ciešā mezglā, kuru pēc tam ar vienu vēzienu pārcirst,” izteicies Guntis Berelis.

“Nabejs nūtykums — detektivs latgalīšu rokstu volūdā! Romāna lasīšanu pabeidzu tikai pusčetros naktī, līdz bija aizšķirta pēdējā lapaspuse. Aizraujošs, dinamisks, aptver šodien aktuālo noziedzības spektru, analizē tās sociālos iemeslus. Brīžiem mīļā Ziemeļlatgale atgādina brāļu Koenu FARGO ainavu — ar negaidītām asins peļķēm uz knapi izkritušā sniega. Un īpaša mīlestība pret Latgali un latgaliešu valodu. Kaut arī detektīvs ir starptautisks, iekļaujot Krievijas un Eiropas kriminālās pasaules vaibstus, svarīgākais vēstījums ir domāts mums pašiem:

— Kas tev traucē braukt prom no šī cauruma?

— Kā? Te ir manas mājas...” pēc grāmatas izlasīšanas savu viedokli paudis režisors Viesturs Kairišs.

Aldis Bukšs (1985) literatūrā debitēja 2015. gadā ar romānu Parādu piedzinēji, jau ar pirmo darbu pierādot sevi kā talantīgu vēstītāju, kura rokrakstam raksturīgs spriedzes un intriģējošu notikumu pilns sižets. Romāns Brāļi vienlaikus iznāk grāmatās gan latviešu, gan latgaliešu valodā. Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72391009sec.