Lai dotos uz Japānu, ar vakcinācijas pasi un negatīvu testu ir par maz

Ilgi gaidītais un par gadu atliktais sporta forums – vasaras olimpiskās spēles Tokijā jau ir klāt. Pandēmija šo lielo sporta notikumu ļoti ietekmē, taču tas nav liedzis 33 sportistiem no 14 sporta veidiem doties uz Japānas galvaspilsētu, lai pārstāvētu Latviju.

Svinīgā atklāšanas ceremonija jau 23. jūlijā, bet spēles noslēgsies 8. augustā. Šoreiz spēles notiks praktiski bez skatītājiem – ja dažus sporta veidus arī vēros no tribīnēm, tad tie būs vietējie iedzīvotāji, jo ārzemju skatītājiem, bažās par Covid-19 izplatību, olimpisko spēļu vērošana klātienē ir liegta.

Ar jauno realitāti ceļojot uz Japānu, nācās saskarties arī Latvijas mediju pārstāvjiem, kuri informēs par aktualitātēm no olimpiādes. Proti, lai dotos uz Japānu, nepietika vien ar negatīvajiem PCR testiem un vakcinācijas apliecinājumiem – nācās sagatavot vēl virkni dokumentu, tostarp bija nepieciešama īpaša atļauja iebraukšanai Japānā.Bet, lai izkļūtu no lidostas, nokārtojot visas formalitātes, nācies gaidīt līdz pat sešām stundām.

Bet pašā Japānā dzīve noris – veikaliņi strādā, sabiedriskais transports kursē. Jānēsā sejas maksas, jāievēro distance. Tiesa gan, kā norādījuši Tokijā esošie žurnālisti, mediju autobusos, kas ved uz treniņu un sacensību norises vietām, tautas esot tik daudz, ka nekādu distanci neizdodoties ievērot. Par to, starp citu, atklājuši arī daži no sportistiem.

Lai arī šīs olimpiskās spēles būs savādākas, tomēr Latvijas vārds pasaules mērogā izskanēs ne reizi vien. Turēsim īkšķus par mūsējiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4688251sec.