Vidzemes Augstskola gatava uzņemt Ukrainas bēgļus – piedāvā izmitināšanas, studiju un pētniecības iespējas

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Vidzemes Augstskola (ViA) sagatavojusi palīdzības un atbalsta pasākumu paketi kara bēgļiem: vietu bēgļu izmitināšanai augstskolas kopmītnēs, kā arī studiju un pētniecības vietas.

ViA rektora pienākumu izpildītāja, asociētā profesore Agnese Dāvidsone: “Ukrainas tautai šobrīd ir nepieciešams mūsu visu atbalsts. Mēs sniedzam tūlītēju atbalstu bēgļu izmitināšanā 50 cilvēkiem, bet maijā varēsim piedāvāt vietu jau 130 cilvēkiem. Vēl esam izveidojuši 20 augstskolas finansētas budžeta vietas ukraiņu studentiem visos studiju līmeņos – bakalaura, maģistra un doktorantūras. Aicinām arī kolēģus no savām partneru augstskolām Ukrainā pārcelties uz Latviju, turpināt pētniecību šeit, izmantojot mūsu laboratorijas un citu infrastruktūru.”

Papildus minētajām 20 budžeta vietām Vidzemes Augstskola vēl piedāvā vairākiem desmitiem Ukrainas iedzīvotāju nodrošināt bezmaksas studiju kursu apgūšanu atbilstoši individuālām interesēm.

Kopā ar Eiropas Universitāšu alianses E³UDRES² partneriem Vidzemes Augstskola izstrādā vēl plašāku atbalsta programmu, lai nākotnē varētu piedāvāt darba iespējas pētniecības un citos projektos.

ViA arī pievienojas Latvijas Studentu apvienības aicinājumam atcelt imigrācijas likuma ierobežojumus, lai ļautu trešo valstu pilna laika studējošiem algotā darbā strādāt vairāk par 20 stundām nedēļā un potenciāli tiem ļaut nodrošināt stabilākus ienākumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25306582sec.