Video: Dabas ritmi pilsētas saspringumam – tiek izdots unikāls skaņdarbs

Ikviens no mums nereti ikdienā izjūt spriedzi un vēlmi atslēgties no pilsētas trokšņiem, lai atgūtu spēkus un veltītu laiku sev. Taču laika trūkums nereti liedz iespēju doties uz laukiem vai mežiem, kur dabas miers un putnu skaņas spēj dziedēt ikdienā uzkrāto stresu. Lai sniegtu ikkatram iespēju ieklausīties Latvijas pļavu un mežu putnu skaņās jebkurā vietā un laikā, tehnoloģiju uzņēmums Huawei sadarbībā ar mūzikas producentu z:le (Kristaps Zīle) un skaņu režisoru un mūziķi Matīsu Krišjāni ir izveidojuši unikālu skaņdarbu, kas ietver relaksējošas putnu skaņas mūsdienīgos ritmos.

No dabas skaņām veidotais skaņdarbs ir piecas minūtes garš un iekļauj tādu putnu skaņas kā stārķis, dzērve, dzeguze un vārna, kā arī ūdenstilpju iemītniekus – krupi un vardi. Katras radības skaņa ir izmantota, lai veidotu mūsdienīgus ritmus, papildinot dabā sastopamos iemītniekus ar vēja veidoto skaņu pļavā un mierīgām melodijām, un bītiem, kas ļauj klausītājam atslēgties no ikdienas trokšņiem.

“Dabas skaņu koncepts muzikālā kontekstā ir ne visai izplatīts virziens, jo tā radīšanu un kvalitāti lielā mērā ietekmē apkārtējie apstākļi un ierobežojumi. Lai nodrošinātu pēc iespējas tīrāku dabas skaņu ierakstu, mēs devāmies uz Latvijas reģionu tālākajiem nostūriem, lai izvairītos no dažādiem pilsētā sastopamiem blakus trokšņiem, ko rada satiksme un cilvēki. Tāpat, lai ierakstītu dažādas putnu skaņas, ir jāseko līdzi arī dabas ritmiem – kurš putns dzied kādā laikā, lai ierakstītu pēc iespējas daudzveidīgākas skaņas un veidotu klausītājiem interesantu un mūsdienīgu skaņdarbu,” skaidro Matīss Krišjānis, skaņu režisors un mūziķis, kurš studējis un ieguvis pasaules līmeņa pieredzi Londonā.

“Skaņu ierakstīšanas process ir tikpat svarīgs, kā to apstrāde un salikšana kopā. Šī projekta ietvaros mēs vēlējāmies saglabāt pēc iespējas vairāk dabiskuma, tāpēc izmantojām ļoti nelielu skaitu sintētisko skaņu, kas bija kā papildinošie elementi skaņdarba kompozīcijas veidošanai, saglabājot putnu autentisko skaņu un ietērpjot tās mierīgos toņos un akcentos. Rezultātā ir izveidots mūsdienīgs skaņdarbs, kas ir gan relaksējošs, gan atbilst hausmūzikas tendencēm, tādējādi spēs rezonēt ar daudziem klausītājiem,” norāda producents z:ile (īstajā vārdā Kristaps Zīle).

“Mūsdienu straujais dzīves ritms, it sevišķi pilsētā, sniedz arvien mazāk laika un iespēju, lai atslēgtos no trokšņiem un relaksētos. Tāpēc ar šo projektu mēs vēlējāmies nodrošināt dabas skaņas jebkuram klausītājam jebkurā vietā, lai pašos saspringtākajos brīžos katram ir iespēja pievērsties sev un apkopot iekšējos spēkus ar dabas ritmu palīdzību. Līdz ar jauno Huawei FreeBuds Pro 2 bezvadu austiņu ienākšanu Latvijas tirgū, mēs vēlējāmies ne tikai uzsvērt jaunu klausīšanās pieredzi, bet arī sniegt perfekto skaņdarbu, ar kuru novērtēt savu līdzšinējo austiņu kvalitāti, kā arī izbaudīt dabas dotās veltes modernizētā veidā,” stāsta Lauris Kupčs, Huawei CBG Mārketinga komunikācijas vadītājs Latvijā.

Noklausīties producenta z:les un skaņu režisora un mūziķa Matīsa Krišjāņa kopīgi veidoto skaņdarbu, lai baudītu relaksējošās dabas skaņas un acumirklī nonāktu Latvijas mierpilnajās pļavās, ir iespējams šeit: https://youtu.be/Yc8BZstc8YQ

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43043709sec.